Annonce
Erhverv

Nordea Lemvig: - Corona rammer skævt, men grundlæggende har de fleste vestjyder en rigtig god økonomi

Nordea er faktisk en af de ældste lokale Lemvig-banker, fortæller filialdirektør Lars Madsen, som her viser billedet fra 1800-tallet, hvor filialen hed "Sparekassen for Lemvig og Omegn".  Foto: Thomas Maxe
Banken savner nærværet med kunderne, men der er heldigvis mere at glæde sig over end at ærgre sig over.

LEMVIG: Som erfaren bankmand har han oplevet både ”kartoffelkuren” i 1980’erne og finanskrisen i det nye årtusinde.

Nu kan han også tale med om det første år med ”coronakrisen”, men for Lars Madsen, filialdirektør i Nordea Lemvig, er der ikke tegn på en krise i den traditionelle forstand.

- Corona har ramt meget forskelligt; det kan vi blandt andet se af Nordeas opgørelse over danskernes brug af betalingskort: Der bliver handlet på nettet og i supermarkerne som aldrig før, men nogle brancher – for eksempel restauranter, hoteller, taxa og frisører – har det virkelig hårdt, siger Lars Madsen.

Annonce

Han minder om, at der bag de dystre fortællinger om en udfordret oplevelsesindustri og detailhandel gemmer sig noget meget positivt: At de fleste af os faktisk har råd til at svinge dankortet.

- På trods af at rigtig mange er ramt hårdt af corona-situationen, er det vigtigt at huske på, at nogle områder har oplevet stor vækst, for eksempel har de jo fantastisk travlt i byggeriet. Og landbruget har heller ikke været ramt på samme måde som under finanskrisen. Det er også meget positivt, forklarer Lars Madsen.

Nød lærer nøgen kvinde...

Han er også glad for at konstatere, at corona har udløst kreativ tænkning hos mange erhvervsdrivende.

- Butikkerne har været dygtige til at finde nye salgskanaler, for eksempel at sælge tøj via Facebook. Og selv om de tyske turister har haft svært ved at komme til Lemvig, så har man taget mod danske turister med åbne arme, og sommerhusene haft 100 procent belægning, siger Lars Madsen.


Vi plejer at være vært for et stort kundearrangement på Hotel Nørre Vinkel. I stedet har vi valgt at støtte lokalt ved at arrangere mulighed for takeaway fra hotellet.

Lars Madsen, filialdirektør, Nordea Lemvig


Faktisk går det så godt i Vestjylland, at en af de lavpraktiske udfordringer for Nordeas Lemvig-afdeling er at få adgang til at mødes med kunderne for at rådgive dem om investeringer, så de ikke skal betale negative renter af indestående beløb over 250.000 kroner.

- Vi har afviklet et webinar (online-baseret møde, red.) for flere end 3000 kunder med gode råd om investeringer. Vi plejer at være vært for et stort kundearrangement på Hotel Nørre Vinkel, men det kan desværre ikke lade sig gøre nu. I stedet har vi valgt at støtte lokalt ved at arrangere mulighed for takeaway fra hotellet, og så rådgiver vi kunderne online eller over telefonen, fortæller Lars Madsen.

Annonce

Både lokal og global

Nordea er den største nordiske bank-koncern og en af de største banker i Danmark. Men set fra Ågade i Lemvig betragter man selv som en lokal bank.

Nordea er da også den bank, som har flest lokale filialer (11 styk) i Midt- og Vestjylland.

Lars Madsen, filialdirektør i Nordea Lemvig, glæder sig over, at flertallet af familier fortsat har en god og sund økonomi. Foto: Thomas Maxe

- Vi har faktisk været her i Lemvig siden 1847! Dengang stod der ”Sparekassen for Lemvig og Omegn” på facaden, og nu står der så Nordea, men vi er stadig en lokal bank.

- Vi er ni medarbejdere her i filialen, og vi bor i lokalområdet, deltager aktivt i foreningslivet, engagerer os i vores børns skoler og gør os umage for at være en del af det lokale liv. Vi fastholder også lokale sponsorater, og Nordea Fonden støtter masser af initiativer inden for motion, kultur og natur, siger Lars Madsen.

Annonce

Ude godt - Lemvig bedst

Der er dog også nogle særlige fordele ved, at Nordea-filialen er en del af et større bagland. For eksempel er filialen i Holstebro et af Nordeas danske centre med specialviden inden for landbrug.

Det har også fordele for medarbejderne at være en del af noget større.

- Jeg har selv arbejdet i blandt andet Vejle. Det er godt – også for de unge kolleger – at man har gode karrieremuligheder uden at skulle forlade Nordea. De kan specialisere sig og komme ud og opleve noget og få nogle erfaringer. Og så kan vi jo altid komme hjem igen og bruge erfaringerne, siger Lars Madsen, som selv er opvokset i Lemvig og er lykkelig for, at han for tre år siden kunne sætte sig i direktørstolen i hjembyen.

Nordea Lemvig har en enkelt elev og forventer at skulle finde en ny igen om et års tid til en to-årig bankuddannelse.

Det er heldigvis let at finde dygtige elever i lokalområdet, for grunduddannelsen til finansøkonom kan – som en af få videregående handelsuddannelser - gennemføres i blandt andet Holstebro.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce