Annonce
Fyn

Netværksdag: Tænk social ansvarlighed ind i den daglige drift

Stine Bosse skal styre slagets gang, når Odense Kommune 19. november inviterer til Social Enterprise Day på Fyens Væddeløbsbane. Foto: Scanpix/Asger Ladefoged
En række erhvervsfolk giver gode råd til, hvordan man tænker positive sociale forandringer ind i sin virksomhed.

Odense: Står du og mangler inspiration til, hvordan du kan kombinere det at drive virksomhed med at gøre en positiv social forandring i samfundet, får du snart muligheden for at suge til dig fra en række erfarne erhvervsfolk med erfaring inden for området.

Som en del af Iværksætterfestival 2020 er Odense Kommune nemlig vært for et symposium, der er målrettet virksomheder, som ønsker at komme i gang med eller blive endnu stærkere på socialøkonomiske initiativer.

Som socialøkonomisk virksomhed arbejder man på almindelige markedsvilkår men har samtidig et formål om at skabe positive samfundsforandringer. Det kan for eksempel dreje sig om at skabe beskæftigelse for udsatte eller forbedringer for klima, miljø eller sundhed.

Annonce

- Odense har alt for mange borgere, som ikke er en del af det vigtigste fællesskab, vi har: Arbejdsfællesskabet. Her kan socialøkonomiske initiativer være meget gavnlige for den enkelte, men samtidig også for virksomhederne og samfundet.

- I Odense har vi længe haft fokus på mulighederne, og vi har været indstillet til Kommuneprisen for socialøkonomi, og det er et område, vi gerne vil styrke. Derfor håber jeg også, at der er mange virksomheder, som har lyst til at deltage. Det er relevant, både hvis man har konkrete planer om socialøkonomiske tiltag, eller hvis man blot er nysgerrig, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Socialøkonomi i praksis

Det bliver den kendte erhvervskvinde, Stine Bosse, der skal styre debatten, der blandt andet har deltagelse af Peter Nørgaard, stifter og direktør hos Code og Care, Katia Duprét, cand.mag. og ph.d. RUC Center for sundhedsfremmeforskning, Trine Faber Velling, cand.tech.soc. samt One Planet MBA i sustainability.

De tre repræsenterer forskningen indenfor feltet, mens Olivia Jørgensen, direktør i Blitek Social og formand for den frivillige forening "At danse med livet" fortæller, hvordan man kan gribe det an i praksis.


Meningen med denne dag er at vise virksomheder, hvordan de kan gøre en forskel, måske sammen med en socialøkonomisk virksomhed.

Brian Dybro, rådmand i Odense Kommune.


Desuden sætter Birgitte Frost Mathiesen fra Den sociale kapitalfond fokus på, hvorfor man skal lave sociale investeringer og hvad, der virker.

Annonce

Små skridt - stor effekt

Hos Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune håber rådmand Brian Dybro (F) blandt andet, at arrangementet kommer til at vise, at selv små skridt kan have stor effekt:

- At skulle være en socialøkonomisk virksomhed kan lyde stort og måske også uoverskueligt, men det behøver ikke at være alting på én gang. Meningen med denne dag er at vise virksomheder, hvordan de kan gøre en forskel, måske sammen med en socialøkonomisk virksomhed.

- Det kan være små skridt til at begynde med, men hvis alle gør noget, kan det have enormt stor effekt. Som så meget andet handler det her om at gøre ting sammen, og hvis alle virksomheder tager et socialøkonomisk ansvar, kan vi nå rigtig langt, siger han.

Arrangementet bliver afholdt torsdag 19. november fra klokken 13.30-17.00 på Fyens Væddeløbsbane. Man kan tilmelde sig på lenln@odense.dk.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Erhverv For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Annonce