Annonce
Storkøbenhavn

Nemlig.com er blevet landsdækkende: Stort gennembrud for online-salg af dagligvarer

Nemlig.com har oplevet eksplosiv vækst i salget, efter virksomheden er begyndt at levere dagligvarer i hele landet. Foto: Nemlig.com
Nemlig.com oplever svimlende vækstrater, efter der er åbnet for levering af friske varer til døren i Jylland og på Fyn.

BRØNDBY: For første gang er væksten i onlinesalget af dagligvarer højere i den vestlige del af Danmark end på Sjælland.

Det viser nye tal fra nemlig.com, der siden sommerferien har set antallet af kunder i Jylland og på Fyn vokse eksplosivt uge for uge.

Siden august er antallet af kunder hos onlinesupermarkedet steget mere end 60 procent i Jylland og på Fyn sammenlignet med sidste år. Det er næsten dobbelt så meget som stigningen i antallet af kunder på Sjælland.

Annonce

- Vi kan nu se, at salget i den vestlige del af Danmark virkelig tager fart. Det skyldes til dels, at vi har investeret markant i Vestdanmark i år. I foråret udvidede vi vores leveringsområde geografisk og introducerede samtidig en ny leveringsform, der i højere grad tilgodeser og tiltaler kunderne i den vestlige del af Danmark, siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i nemlig.com.

Held i en corona-tid

Man kunne måske tro, at det er corona-nedlukningen, der har fået nemlig.com til at fiske i rørte vande. Men faktisk var den en slags ”held i uheld”, at nemlig.com havde gjort klar til et landsdækkende fremstød i foråret.

Top 5 - det køber kunderne

Nemlig.com er begyndt at levere dagligvarer i hele landet. Her er en top fem over de mest populære varer i Region Midt- og Sydjylland:

1: Agurk

2: Minimælk

3: Æg

4: Banan

5: Gær

- Planen var at udvide vores service med den fleksible leveringsform i Jylland og på Fyn i det tidlige forår, og vi var faktisk en uge inde i lanceringen, men så kom corona-nedlukningen. Vi oplevede en massiv efterspørgsel, så vi prioriterede at hjælpe så mange danskere som muligt i denne svære periode.

- Vi valgte derfor at udskyde lanceringen (landsdækkende, red.) til maj, hvilket var en god beslutning, da vi kan se, at rigtig mange har taget mulighederne til sig og får leveret dagligvarer til døren uden at være hjemme, fortæller Mikkel Pilemand.

Nemlig.com har nu gennemført sin hidtil største geografiske udvidelse, så onlinesupermarkedet kan levere dagligvarer og måltidskasser til over 80 procent af alle husstande i Danmark.

Samtidig har man introduceret en ny fleksibel leveringsmetode, hvor kunderne kan få dagligvarer leveret til døren uden at være hjemme. Det kan lade sig gøre, fordi emballagen er tilpasset til at beskytte eksempelvis kølevarer.


Flere kunder efterspørger fleksibilitet i hverdagen, hvor dagligvarerne blot kan stå klar på dørtrinnet, til man vågner eller kommer hjem fra arbejde.

Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i Nemlig.com


Det har været en stor succes for onlinesupermarkedet, hvor den nye service udgør en markant del af den samlede ordremængde, og i visse områder af Jylland og Fyn udgør leveringsformen op mod halvdelen af alle ordrer.

En stigende mængde af dagligvarerne leveres om natten; en leveringsform, der den seneste tid er blevet uhyre populær. I den første uge af november har nemlig.com leveret fire gange så mange dagligvarer til døren om natten i Jylland og på Fyn end onlinesupermarkedet gjorde i ugerne efter sommerferien.

Annonce

Flere fleks-leveringer

- De seneste måneders udvikling viser os, at flere kunder efterspørger fleksibilitet i hverdagen, hvor dagligvarerne blot kan stå klar på dørtrinnet, til man vågner eller kommer hjem fra arbejde. I takt med, at restriktionerne imod covid-19 er blevet en større del af hverdagen og har påvirket hverdagen for mange danskere, så ser vi også, at flere kunder vælger denne leveringsmetode, siger Mikkel Pilemand.

Fleksibel levering har potentiale for yderligere vækst. Metoden er dog begrænset af, at transportøren skal have adgang til at sætte varerne ved døren.

Det kan være en udfordring i storbyer med etageejendomme, hvor døren i opgangen ofte er låst. Derfor er fleks-levering vokset hurtigst i områder med en-familiehuse. Nemlig.com oplyser, at der ikke har været nævneværdige problemer med leveringssikkerheden. Danskerne er tilsyneladende et ærligt folkefærd, så pakkerne får lov at stå i fred uden for døren, indtil modtageren kan hente varerne indenfor.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce