Annonce
Erhverv

Nej til nye opgaver: El-installatør mangler uddannede elektrikere

Tommy Nissen og hans ansatte har nok at se til, og han vil gerne have flere uddannede ansat. Foto: Carsten B. Grubach
Pressede priser og for få folk får El-Centrum til at sige nej til mere arbejde.

TØNDER: For nogle år siden opfordrede el-installatør Tommy Nissen i El-Centrum i Tønder altid sine lærlinge at tage et andet sted, når de var udlært hos ham. Det gør han ikke længere.

- Dengang syntes jeg, at det var sundt for dem at komme et andet sted hen og komme ud på et nyt eventyr , men det gør jeg ikke mere, for vi mangler folk.

- Det gør vi blandt andet, fordi mange elektrikere søger ind hos offshore- og vindmøllebranchen, som jo ikke tager lærlinge ind og uddanner dem, siger Tommy Nissen.

Annonce

Manglen på uddannede elektrikere i det vestlige Sønderjylland og pressede priser er årsager til, at El-Centrum har opgivet at deltage i offentlige licitationer.

- Det gør vi ikke, når vi ikke kan tjene så meget på dem, og så har vi også rigeligt andet at se til.

- Vi har da også været ude og se på opgaver, vi har måttet sige nej tak til, fortæller Tommy Nissen og fortsætter:

Tommy Nissen og understreger på det kraftigste, at man lokalt ikke går på jagt efter hinandens medarbejdere, selv om det kan være fristende, når man mangler folk. Foto: Carsten B. Grubach

- Vi kunne godt bruge flere end de 20 ansatte, vi har, men det er svært at få fat i dem, selv om vi søger efter dem både i jobcentret og på Facebook. Vi har rigtig meget at se til hos både private kunder og i erhvervslivet, og vi har ikke skullet sende nogle hjem med lønkompensation under corona-krisen, for bortset set fra de første 14 dage, hvor der var meget stille, har vi haft arbejde nok. Der er megen ombygning i private hjem og i sommerhuse, og de kommunale institutioner bruger også penge på mange ting.

Job hos Hydro og på slottet

- Vi har en del arbejde med nye installationer og installation af maskiner hos Hydro i Bredebro, Løgumkloster og Tønder, og så har vi også en del arbejde i landbruget. Og så er der selvfølgelig alt den private service. Og her ringer telefonen jo hver dag, forklarer Tommy Nissen.

El-virksomhed med vokseværk

  • El-Centrum har som installations- og servicevirksomhed stærke kompetencer inden for fiber og data, moderne bygningsinstallationer, PLC-styringer til maskinanlæg, termografering af el-tavler, sikring og overvågning, energirigtig LED-belysning, varmepumper og traditionelle el-installationer.
  • I 2014 fik vi El-Centrum tysk autorisation og må derfor udføre installationsopgaver og netværks- og fiberløsninger i Nordtyskland.
  • El-Centrum blev etableret i 1973 af Bente og Carl Schneider i Tønder.
  • De drev installationsvirksomheden indtil 2000, og solgte den da til Betina og Tommy Nissen. Siden er virksomheden vokset.
  • I 2005 overtog El-Centrum installationsvirksomheden Arnes El-Service i Løgumkloster, i 2017 overtog man Højst EL i Øster Højst.
  • El-Centrum beskæftiger i dag 20 medarbejdere med hovedadresse i Tønder og en filial med to-tre ansatte i Løgumkloster.

De ansatte, hvoraf de fem er lærlinge, arbejder i øjeblikket også i Herskabssalen på Schackenborg Slot samt på Schackenborg Slotskro og de tilknyttede hotelhuse, hvor alle værelser renoveres, og der er også lidt at se til syd for grænsen med biogasanlæg og grænsebutikker.

Tommy Nissen og hans kone Betina, som er medejer af det anpartsselskab, der står bag El-Centrum og styrer regnskabet, gør meget for at holde på de ansatte.


Vi har rigtig meget at se til hos både private kunder og i erhvervslivet, og vi har ikke skullet sende nogle hjem med lønkompensation under corona-krisen, for bortset set fra de første 14 dage, hvor der var meget stille, har vi haft arbejde nok.

Tommy Nissen, El-Centrum


- Det skal både være sjovt og godt at være her, så vi har blandt andet arrangeret ture for medarbejderne med påhæng til Hamborg, Aarhus og København, siger Tommy Nissen og understreger på det kraftigste, at man lokalt ikke går på jagt efter hinandens medarbejdere, selv om det kan være fristende, når man mangler folk.

- Og der er jo heller ikke så mange elektrikere som tidligere, fordi mange er blevet opkøbt.

I øjeblikket er han bare glad for, at der er fuld gang i butikken, hvor 60 procent af omsætningen hentes hos erhvervsliv og landbrug, og han kan så håbe på, at nogle af de fem lærlinge vil fortsætte i El-Centrum, når de er udlært, lige som tre af de nuværende ansatte i sin tid gjorde.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce