Annonce
Erhverv

Minkaflivning, psykisk sygdom og virustest: Corona-epidemien giver travlhed hos vagtselskab

- Vi har masser at se til her under coronaen, fortæller Knud Simonsen, der dækker en stor del af Syd- og Midtjylland med sit vagtfirma. Foto: Carsten B. Grubach
KS Vagt har fået nye og anderledes opgaver i en usikker tid.
Annonce

NORDENSKOV: Sneen fyger, og det er koldt derude, denne mandag formiddag i februar. Men det er i disse pandemiplagede tider også usikkert derude, og det giver travlhed hos Knud Simonsen og hans 30 fastansatte medarbejdere.

Knud Simonsen ejer KS Vagt med hovedkontor i Nordenskov ved Varde og filialer i Billund og Esbjerg og dækker med 11 biler døgnet rundt vagtopgaver i den store syd- og midtjyske firkant mellem Horsens og Kolding i øst og Hvide Sande og Ribe i vest.

- Vi har masser at se til her under coronaen. Selv om butikkerne er lukket, og vi ikke har kunnet komme ud til store musikarrangementer og koncerter, for så har vi fået andre opgaver ind med at passe på, at folk skal bruge mundbind og huske at spritte hænder. Der er også flere opgaver på plejehjem og i psykiatrien, hvor vi skal passe på de ansatte, fortæller Knud Simonsen.

Annonce

Mange alarmer

- Vi arbejder for GS4 og Securitas, som både er vores samarbejdspartnere og konkurrenter, og halvdelen af vores arbejde går med alarmarbejde. Her oplever vi, at der er mange alarmer, der går i gang i skoler og på virksomheder.

- Vores største kunder er kommuner, og vi blev i begyndelsen af coronatiden hyret af dem til at styre trafikken på genbrugspladserne, så der ikke kom for mange ind ad gangen. Jobcentrene blev kun lukket ned i begyndelsen, så der har vi også vagtopgaver. Vi blev også hyret til at holde vagt og holde folk på afstand, da minkene skulle aflives.


Der kommer nok ikke 250.000 til Vorbasse Marked, hvor vi plejer at holde vagt, men jeg tror så, at mange butikker og storcentre får brug for vagter, som skal holde øje med hvor mange kunder, der kommer ind, og man vil sikkert stadig skulle bruge mundbind og håndsprit.

Knud Simonsen, KS Vagt om tiden efter corona-pandemien


- Da Nordjylland var lukket ned, hjalp vi til på covidcentrene, da der skulle testes. Og vi har stadig vores runderinger hos virksomheder og i industrikvarterer, siger Knud Simonsen, der ikke kan genkende landstendensen med mindre kriminalitet i den jyske firkant, hans firma holder vagt i.

- Vi kan ikke mærke, at der er faldet ro over det. Der er lige så mange indbrud, som der plejer at være, konstaterer han på knastørt vestjysk.

Han har erfaring som vagtmand helt tilbage til 1984 og grundlagde sit firma for 19 år siden, så han ved, hvad han taler om.

Annonce

Flere opgaver i psykiatrien

Knud Simonsen tager stadig selv en del vagter – og ledsages af og til af sin fire-årige rottweiler Holger, der under patruljering trods store blide øjne godt kan jage en skræk i livet på uvedkommende gæster.

Han ser som alle andre frem til den dag, coronapandemien ikke længere begrænser vores tilværelse, men han tror, at der vil stadig være begrænsninger i et stykke tid.

Syd- og Midtjyllands førende alarmpatrulje

  • KS Vagt blev stiftet i 2002, da Knud Simonsen besluttede sig for at ville sælge produkter og ydelser inden for vagt- og sikkerhedsbranchen.
  • Der er i virksomheden i dag 30 fastansatte vagter og en række løst tilknyttede deltidsansatte, alle har gennemgået den obligatoriske vagtuddannelse hos AMU i Aarhus.
  • ​KS Vagt er Syd- og Midtjyllands førende alarmpatrulje og har seks patruljer kørende. De dækker områdevagter, runderinger og alarmer. ​
  • KS Vagt er medlem af SikkerhedsBranchen og er ISO 9001 certificeret hos Dansk Institut for Certificering for at kunne køre alle former for alarmer på alle forsikringsniveauer. Certificeringen fornys hvert år.

- Der kommer nok ikke 250.000 til Vorbasse Marked, hvor vi plejer at holde vagt, men jeg tror så, at mange butikker og storcentre får brug for vagter, som skal holde øje med hvor mange kunder, der kommer ind, og man vil sikkert stadig skulle bruge mundbind og håndsprit, og her kan vi hjælpe med at kontrollere det. Vi har under coronaen blandt andet været i Blåvand for at holde styr på de mange turister, fortæller Knud Simonsen og fortsætter:

- Jeg tror også, at mange får nogle psykiske efterveer, så der efter coronaen godt kan blive mere brug for os i psykiatrien, hvor vi skal passe på de ansatte mod udadreagerende patienter, og vi hjælper også hjemmeplejen, når den er på besøg hos psykiatriske patienter.

Annonce

En del af beredskabet

KS Vagt har også opgaver af mere privat karakter – for eksempel som bryllupsvagt.

- Vi kan bestilles til at holde øje med brudeparrets hjem, så der ikke bliver lavet hærværk af gæsterne. Det kan nogle gange godt gå lidt over gevind, siger Knud Simonsen, der dog mildt skrevet ikke har været overbebyrdet på det felt i det seneste års tid.

Enkelte fødevarevirksomheder som for eksempel Danish Crown har en overgang haft lukket for vagterne på grund af smittefaren, men trods de mange og mangfoldige opgaver konstaterer Knud Simonsen med tilfredshed, at den virus, der har givet KS Vagt en del ekstra at se til, ikke har haft tag i nogle af hans ansatte.

Knud Simonsen tager selv vagter og ledsages af og til af rottweileren Holger. Foto: Carsten B. Grubach

Direktør Kasper Skov-Mikkelsen, SikkerhedsBranchen, er enig med Knud Simonsen i, at der godt kan ligge en del nye opgaver for branchen inden for psykiatrien oven på coronapandemien.

- Det er et meget godt bud på, hvad der bliver behov for. Og så glæder jeg mig over, at samfundet har fået øje på, at vi kan bruges til at passe på tingene, og at vi er en del af samfundsberedskabet. Det har vi vist mange gange under denne krise. Når politiet ikke har ressourcer, løser vi opgaverne problemfrit, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce