Annonce
Erhverv

Midt i en coronatid: Stort salg af senge gav rekordoverskud

Stefan Kristensen fik med massiv markedsføring i både trykte og på sociale medier så mange kunder i 2020, at det gav et rekordoverskud. Foto: Carsten B. Grubach
Møblér med Hebru har efter massiv markedsføring fået flere købelystne kunder.

GRÅSTEN/HADERSLEV: Da Danmark lukkede ned på grund af corona-pandemien for ét år siden, kiggede folk indad. Der skulle møbleres om i hjemmet, og der blev især kigget ind i soveværelset, så rigtig mange valgte at invester i en ny seng.

Den trend har givet Møblér med Hebru, der har afdelinger i Gråsten og Haderslev, et rekordoverskud på 4,1 millioner kroner før skat, næsten en fordobling i forhold til året før.

Og det er sket uden hjemsendelse af ansatte med løntilskud eller hjælp fra banken i form af forhøjet kassekredit eller lån.

Annonce

Indehaveren af Møblér med Hebru, Stefan Kristensen, øgede til gengæld sit markedsføringsbudget massivt i både trykte og på sociale medier og fastholdt sin stab på 11 medarbejdere i de to afdelinger.

Klar til stort rykind

- Vi skulle jo gøre noget, da det hele lukkede ned, og vi havde lov til at have åben. I modsætning til nogle af vores kolleger, der valgte at sende deres folk hjem, fordi de var usikre på, hvad der skulle ske, satsede vi på, at folk ville have mere tid til at besøge os. Og folk har jo masser af penge, og hvad pokker skulle de så give sig til, når næsten alt var lukket? De skulle have møbleret om og købt den sofa eller den seng, de ikke havde tid til tidligere, siger Stefan Kristensen.

Rekordoverskud

  • I forhold til 2019 blev overskuddet før skat i 2020 i Møblér med Hebru næsten fordoblet – fra 2,18 millioner kroner til rekordoverskuddet på 4,18 millioner kroner.
  • Overskuddet efter skat var i 2020 på 3,26 millioner kroner mod 1,69 millioner kroner i 2019.
  • Selskabet bruttoresultat blev på 8,0 millioner kroner mod 5,5 millioner kroner i 2019.
  • Egenkapitalen var ved indgangen til 2021 på 11,2 millioner kroner, og selskabets soliditetsgrad er på 65 procent.
  • Årsregnskabet omfatter udelukkende driften af møbelforretningerne i Gråsten og Haderslev og er altså ikke er påvirket af salget af ejendommen i Gråsten til Rema 1000.

- Jeg har været i møbelbranchen i mange år, men aldrig oplevet noget lignende. Vi har ikke de helt billige og de helt dyre arkitekttegnede møbler, men møbler i mellemste prisklasse, og folk strømmede også til, da de havde fået udbetalt feriepenge.

Hans sælgere stod således klar og var med chefens ord toptunede, da kunderne, der hovedsageligt er i den modne alder, kom ind for at se på møbler. Og hele 30 procent af salget er sket i den store sengeafdeling.

Annonce

Dyr tvangslukning

Det store overskud fra 2020 luner i en kold tid, for Stefan Kristensen har på grund af tvangslukningen fra jul til 1. marts mistet 82 procent af sin omsætning og sendt sine medarbejdere hjem med lønkompensation i årets to første måneder, som normalt er møbelbranchens bedste. Det tab kan han ikke indhente resten af året.


Jeg har været i møbelbranchen i mange år, men aldrig oplevet noget lignende. Vi har ikke de helt billige og de helt dyre arkitekttegnede møbler, men møbler i mellemste prisklasse, og folk strømmede også til, da de havde fået udbetalt feriepenge.

Stefan Kristensen, Møblér med Hebru


- Det afhænger lidt af, om folk får mulighed for at komme på ferie til sommer. Hvis de gør det, bruger de jo ikke deres penge på møbler, siger møbelhandleren, der har kunder fra hele Syd- og Sønderjylland.

Han solgte i 2020 sin forretningsejendom i Ulsnæs Centret i Gråsten til Rema 1000, men vil fortsat leje sig ind og beholde sin forretning med et udstillingsareal på 2300 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce