Annonce
Sydjylland

Michella Meyer så et hul i markedet: Nu har hun 40 ansatte i vikarbureauet Respirationsvagten

Brit Forsberg (t.h.), tidligere direktør i Fokus People, er tilknyttet Respirationsvagten som ekstern konsulent. Hun er med til at sikre, at virksomheden bliver ved med at udvikle sig. - Det er godt at sætte nogle mål og sige dem højt til Brit, for det forpligter på en anden måde end hvis jeg gik med det alene, siger Michella Meyer. Pressefoto
Da Michella Meyer arbejdede med at pleje og overvåge folk med tracheostomi, stødte hun af og til på vikarer, som var fejlcastet til jobbet. I 2018 startede hun sit eget vikarbureau, og med en god sans for egne begrænsninger, store ambitioner og ordentlighed er hun kommet langt.

FREDERICIA: Det er en glad Michella Meyer, som møder op til interviewet om hendes vikarbureau Respirationsvagten, som tilbyder vikarer, der kan pleje og overvåge borgere med tracheostomi og respirator.

- Tracheostomi er, når folk har et hul i halsen, som de skal trække vejret igennem, siger hun.

For at kunne passe mennesker med tracheostomi og respirator kræver det respirationsbevis. Det er det, Michella Meyer lige har fået fornyet på Odense Universitetshospital, da hun ankommer til interviewet.

- Det gik godt, og det er ret vigtigt, at jeg har beviset, så jeg kan komme ud i marken samme med mine medarbejdere, siger hun.

Michella Meyer regner med at have 80 medarbejdere næste år på samme tid. Det er en fordobling af den nuværende medarbejderstab. Pressefoto

Var selv vikar

Indtil april 2018 arbejdede Michella Meyer, som er uddannet social- og sundhedsassistent samt pædagog, med at pleje og overvåge mennesker med tracheostomi og respirator. Hun var ansat som vikar, og langt de fleste af de andre vikarer, hun mødte, var gode til deres job, men der var også nogle imellem, som var fejlcastet til det at passe folk med trachostomi og respirator, syntes hun.

- Det er ikke alle, som kan varetage sådan et job. Der er enormt meget relationsarbejde i det, og man skal have en vis ro, være ansvarsfuld og meget selvstændig for at kunne gøre jobbet godt, siger hun.

Af samme grund begyndte Michella Meyer at undersøge mulighederne for at starte sit eget vikarbureau med speciale i pleje og overvågning af folk med tracheostomi og respirator, og i marts 2018 afsluttede hun et iværksætterkursus, som blev udbudt af Fredericia Kommune.

Derefter gik det stærkt, og hun fik sig en revisor, en hjemmeside og en advokat.

Mange andre ville måske have prøvet at lave hjemmesiden selv og udskudt ansættelsen af revisoren og advokaten, men for Michella Meyer var det vigtigt, at setuppet var professionelt fra starten af.

- Det er en alvorlig ydelse, som jeg sælger, og derfor skulle det også se professionelt ud. Derfor havde jeg brug for hjælp. Jeg er god til mange ting, men jeg kan ikke alt. Det handler om at kende sine egne kompetencer og være realistisk omkring dem, siger hun.

Annonce

Den rigtige sparring

For at sikre en kontinuerlig udvikling af Respirationsvagten har Michella Meyer også koblet Brit Forsberg på som ekstern konsulent. '

Brit Forsberg har skabt vikarbureauet Fokus People og har derfor en masse relevante kompetencer, som Michella Meyer kan trække på.

- I efteråret 2019 var jeg nået til et sted, hvor jeg havde brug for at sparre med en, som havde været, hvor jeg var, og som kunne hjælpe mig med at træffe de rigtige beslutninger for firmaet. Jeg kunne have valgt at få et advisory board, men i stedet valgte jeg at ringe til Brit, og heldigvis var hun ledig. I dag er hun den nærmeste sparringspartner jeg har. Det er enormt vigtigt at have en, som har været hele processen igennem, ved sin side, siger Michella Meyer.

Annonce

Fra 40 til 80

I dag er der 40 vikarer tilknyttet Respirationsvagten, og næste år regner Michella Meyer med, at det tal er vokset til 80.

Det skyldes blandt andet, at der ikke findes andre vikarbureauer med samme speciale som Respirationsvagten, og samtidig har har Region Syddanmark valgt at tage alle borgere med tracheostomi hjem og sætte plejen af dem i udbud.

- Mon ikke der er et par af mine samarbejdspartnere, som vinder udbuddet, siger Michella Meyer og understreger, at hun ikke er i direkte konkurrence med de andre vikarbureauer, som byder ind på opgaven.

Hun er i stedet vikarbureauernes vikarbureau.

- Sådan er det egentlig blevet, for det var, hvad markedet manglede. I starten var drømmen at få faste borgere, men nu er vi blevet virkarbureauernes vikarbureau. Det passer mig rigtig godt, for jeg arbejdede selv som vikar og ved derfor, hvad mine medarbejdere har brug for for at trives, lyder det fra Michella Meyer, som sætter ordentlighed i højsædet.

- Jeg tror, at det er gået så godt, fordi jeg er ordentlig. Det har meget at gøre med det. Det gælder både i forhold til prissætning og medarbejderpleje. Jeg sikrer, at mine medarbejdere er klædt godt på, når de skal på job. Det er vigtigt, at de er trygge, for så er borgerne også trygge. Det hele hænger sammen, siger hun.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce