Annonce
Erhverv

Michael Mortensen træder tilbage som direktør i HM Entreprenør: Det er naturligt og nødvendigt at give plads til nye kræfter

Michael Mortensen (til venstre), der her ses ved siden af stifter Henning Mathiassen, har pr. 1. september overdraget direktøransvaret i HM Entreprenør til Kasper Lægdsmand Lauritsen. Arkivfoto: Claus Skovholm
Michael Mortensen fortsætter som ejer, men trækker sig ud af den daglige drift.

Horsens: Byggefirmaet HM Entreprenør A/S har fået ny administrerende direktør.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Efter knap 13 år som administrerende direktør viger Michael Thorup Mortensen pladsen for Kasper Lægdsmand Lauritsen, som kommer fra en stilling som regionsdirektør i Byggeselskabet Paulsen A/S.

Annonce

Michael Mortensen fortsætter som ejer, men trækker sig ud af den daglige drift for at koncentrere sig om udviklingsprojekter.

- Mit store drive for iværksætteri og projektudvikling er de senere år vokset, og jeg har derfor brugt meget tid og energi på meget andet end entreprenørforretningen. Det er derfor naturligt og nødvendigt at give plads til nye kræfter for et fortsat stærkt HM, siger Michael Mortensen i pressemeddelelsen.

Da Michael Mortensen overtog selskabet fra Henning Mathiassen i 2008, var der 38 ansatte. I dag er der godt 100, og firmaet løser en bred pallet af opgaver som underentreprenør inden for byggerier, byggemodning og vejprojekter.

Stærk kultur og sunde værdier

Kasper Lægdsmand Lauritsen er vokset op i Snaptun, og han glæder sig over at skulle stå i spidsen for et stærkt hold.

- HM er en stærk og respekteret forretning, især for de resultater, der bliver præsteret af medarbejderne. HM har en stærk kultur og sunde værdier opbygget af menneskene i butikken, siger Kasper Lægdsmand Lauritsen i pressemeddelelsen.

Mit store drive for iværksætteri og projektudvikling er de senere år vokset, og jeg har derfor brugt meget tid og energi på meget andet end entreprenørforretningen.

Michael Mortensen, ejer

Foruden Kasper Lægdsmand Lauritsen er Søren Frederiksen ny mand i HM Entreprenørs ejerkreds. Han har gennem de seneste 13 år været ansat som kalkulator i virksomheden.

Derudover indtræder Kasper Basballe Mortensen som projektchef.

Han er ligesom Kasper Lægdsmand Lauritsen hentet i Byggeselskabet Paulsen A/S.

HM Entreprenør præsenterede i sit seneste afsluttede regnskabsår en omsætning på 286 millioner kroner og landede et overskud på 30 millioner kroner før skat.

Annonce

Tredje direktørskifte på tre år

Det er ikke første gang, Michael Mortensen giver direktørposten videre.

1. januar 2019 tiltrådte Benny Kristensen som administrerende direktør i HM Entreprenør.

Michael Mortensen sagde dengang:

- Det har været 10 år med stærk vækst, og jeg har måttet erkende, at HM har nået et niveau, hvor jeg ikke længere kan have den opmærksomhed og det fokus på alle dele af forretningen, som, jeg ved, er nødvendig for at sikre den fortsatte udvikling og vækst - og ikke mindst for medarbejderne.

- Jeg skal ud og have mudder på træskoene, sagde Michael Mortensen dengang.

11 måneder senere, i november 2019, trådte Benny Kristensen tilbage, og Michael Mortensen overtog atter direktøransvaret. Dengang kommenterede Michael Mortensen ikke direktørskiftet over for avisen.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce