Annonce
Østjylland

Mere end 22 mia. kroner i støtte til virksomheder i programmet European Innovation Council

CDEUs erhvervsteam består af Thomas Steen Hansen (tv.), Maria Heilskou Pedersen og Tarik Kehli. Pressefoto
Europa er bagud på innovationen, hvor USA og Kina fører. Men det skal der laves om på med Det Europæiske Innovationsråd (EIC), der frem mod 2020 vil investere massivt i innovative, europæiske løsninger – og de små- og mellemstore virksomheder er tiltænkt en nøglerolle.
Annonce

INNOVATION: Hvis man kigger på innovationen i et globalt perspektiv, så kunne det godt se bedre ud for Europa.

Lige nu får EU nemlig alvorligt baghjul af både USA og Kina. Virksomheder i EU investerer således mindre i innovation end deres amerikanske og kinesiske konkurrenter, og venturekapital er desuden underudviklet i Europa.

Innovation er en driver for vækst, også i den helt store klasse, og her er Europa ligeledes bagud: Mens der i EU kun findes 33 nystartede virksomheder, som vurderes at have en værdi på over 1 mia. dollars (de såkaldte unicorn start-ups), findes der hele 151 i USA og 83 i Kina.

Men EU-Kommissionen har nu sat sig for at vende den udvikling og har til formålet oprettet Det Europæiske Innovationsråd (EIC), der i perioden 2019-2020 har afsat massive 3 mia. euro, eller hvad der svarer til over 22 milliarder danske kroner, til at støtte de allermest innovative, europæiske løsninger.

Annonce

SMV’er driver væksten

Skal vi lykkes med innovationen på europæisk plan, så bliver det bydende nødvendigt at få SMV’erne med, fortæller CDEU’s erhvervskonsulent, Thomas Steen Hansen:

- Faktisk tegner danske SMV’er sig for næsten 20 procent af væksten, ligesom 34 procent af alle nye job i Danmark bliver skabt af de danske SMV'er, som også er eksperter i at tilpasse sig et skiftende marked, da de hurtigere end store virksomheder kan skalere op og ned.

- Desuden er det helt afgørende at have SMV’erne med i et program som EIC, for her sørger SMV’erne for, at de gode løsninger går fra forskningsstadiet og helt frem til markedet, siger Thomas Steen Hansen.

Midlerne i EIC er helt oplagte at søge for SMV’er, da dele af EIC-programmet viderefører det velkendte SMV-instrument, hvorfra CDEU gennem årene har hjulpet midtjyske virksomheder med at hente adskillige millioner kroner hjem fra.

- Når EU nu investerer så massivt i at støtte de mest innovative løsninger, som der gøres med EIC, så giver det endnu flere muligheder for de midtjyske SMV’er til at opnå støtte til deres gode idéer, og det er bare med at få udnyttet de muligheder. Så hvis man som SMV ligger inde med en innovativ idé, som man overvejer at søge støtte til, så er det bare med at tage fat i os, og så hjælper vi derfra, slutter Thomas Steen Hansen.

CDEU’s erhvervsteam kan kontaktes på erhverv@centraldenmark.eu

CDEUs erhvervsteam består af Thomas Steen Hansen (tv.), Maria Heilskou Pedersen og Tarik Kehli. Pressefoto

EIC

’One-stop-shop’ for forskning og innovation

EIC testes lige nu i en pilotfase under forsknings- og innovationsprogrammet Horizon 2020, og det vil så blive fuldt ud implementeret under det næste forsknings- og innovationsprogram, Horizon Europe, der løber fra 2021-2027.

Tanken er, at EIC skal være en såkaldt ’one-stop-shop’, der byder på et enkelt, men effektfuldt forløb for disruptiv, teknologisk forskning og for innovative, europæiske virksomheder med potentiale til at blive opskaleret.

Nyt fra EU

Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.

Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.

Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.

Se mere på www.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce