Annonce
Østjylland

Mens vi venter på en konference

Foto: Axel Schütt

Danmark balancerer lige nu på en knivsæg. På den ene side er vi i gang med en værdifuld og ikke mindst længe ventet genåbning. På den anden side lever vi fortsat med en pandemi, hvor nye muterede virusvarianter florerer.

Der er nye modstandere på banen, og risikoen for en acceleration i smittetal og indlæggelser er stadig stor. Se blot til andre lande, som snakker om en tredje, ja sågar fjerde corona-bølge.

Det skal vi undgå i Danmark. I hvert fald en bølge ude af kontrol, for så kan åbningsplaner alt for hurtigt igen blive til tvungne nedlukninger, og det er de fleste vist enige om, vil være det værst tænkelige scenarie efter påske.

Annonce

Genåbningen er vigtig. For samfundsøkonomien, for vores livskvalitet og i særdeleshed for de brancher, som har været allerhårdest ramt af nedlukningerne gennem de seneste år. Oplevelsesøkonomien er én af dem.

Når vi hører, at nogle af de største spillere i udbuddet fra konferencer, messer og lignende lukkede 2020 i index 15 eller deromkring efter en ellers god start på året, så er det selvfølgelig alvorligt. De har hårdt brug for at komme i gang igen, for det er ikke alle forretninger, der kan fungere i en ny digital normal.


At råbe højt uden at byde på en alternativ løsning er alt for ofte en gratis omgang, som bør vente til restaurationerne åbner igen


For konference-aktørerne er datoen 6. maj lyset i horisonten. Endelig et reelt punkt at arbejde frem imod, og efteråret ser ud til at kunne blive ekstra travlt i takt med, at alle får et stik eller to i armen.

Men der er samtidig tale om virksomheder, som ikke bare fra dag ét kan sælge ud af varerne på hylderne og tage noget af omsætningstabet tilbage. Det tager tid at bygge op, og derfor vil det her givetvis blive nødvendigt at forlænge hjælpepakkerne ud over andet kvartal, som aftalen foreløbig løber til.

Coronapasset bliver en ny faktor under genåbningen, som vi skal forholde os til. Det er allerede hadet fra flere sider, fordi det kan blive bøvlet af arbejde med, og det er en ekstra opgave, som restauratører, frisører og andre forretningsdrivende bliver pålagt at få fremvist.

Det kan sagt på jysk sikkert være træls, men det store spørgsmål er, hvad er alternativet? Det er formentlig endnu værre, nemlig fortsat at skulle have lukket forretningerne.

Det samme spørgsmål bør politikere og andre opinionsdannere altid blive stillet, når de råber på hurtigere genåbning og lempeligere krav uden tænke på de mulige eftervirkninger. At råbe højt uden at byde på en alternativ løsning er alt for ofte en gratis omgang, som bør vente til restaurationerne åbner igen.

Derfor er det også positivt, at det er samtlige partier i Folketinget med undtagelse af Nye Borgerlige, som står bag den genåbningsplan, som vi nu er i gang med. Det styrker sammenhængskraften og understreger, at vigtigheden af stadig at stå sammen, selv om vi - lidt endnu - mest skal være hver for sig.

God påske.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce