Annonce
Vestjylland

Megasucces fremlægger nyt rekordresultat: På fem år har selskabet tjent 350 millioner kroner

Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix
Selskabet bag salget af Skechers-sko i Norden, Sports Connection, sætter nye rekorder for omsætning og indtjening. Det tyske marked er den store ubekendte i ambitiøs fremtidig vækststrategi.

Esbjerg: I hælene på to rekordår tager det amerikanske skomærke, Skechers, nye stormskridt mod en omsætning på en halv milliard kroner på det nordiske marked.

Sports Connection Holding ApS, den Esbjergbaserede koncernen med hovedaktionær og direktør Peter Jørgensen i spidsen, som står bag distributionen af Skechers i de nordiske lande, øgede i 2021 omsætningen til 456,5 millioner kroner fra 378 millioner kroner året før, en vækst på 21 procent.

Resultatet før skat løb endnu hurtigere med en fremgang på hele 74 procent til 108,3 millioner kroner. I det første coronaår, 2020, var overskuddet før skat 62 millioner kroner. Dermed har selskabet genereret et samlet overskud på omkring 350 millioner kroner de seneste fem år.

Annonce

- Vi var i 2021 fortsat ramt af corona med periodevise nedlukninger af butikker i Danmark, Norge og Tyskland.

Peter Jørgensen, direktør og hovedaktionær, Sports Connection Holding. Foto: PR

Besøgstallet i butikkerne er fortsat ikke på højde med 2019, men på trods af de omstændigheder har vi været i stand til at øge salget i de fem lande, vi er repræsenteret i. Vi har nået en størrelse, hvor vi har en god platform for yderligere vækst, siger Peter Jørgensen i en pressemeddelelse.

Vi har netop fra Skechers-hovedkvarteret i Los Angeles fået øgede frihedsgrader, der gør os i stand til også i Tyskland at åbne Skechers Superstores.

Peter Jørgensen, direktør og hovedaktionær, Sports Connection Holding

Den danske distributør har udadtil fortsat bestræbelserne på at styrke salgskanalerne, og i år kommer yderligere otte egne Skechers-konceptbutikker til, så butikstypen sammenlagt når op på forventet 60 butikker i de fem lande ved årets udgang. Konceptbutikkerne er kendetegnet ved udelukkende at sælge et meget bredt sortiment af Skechers-sko og -accessories, og at personalet har et endnu mere dybtgående produktkendskab. 14 af disse butikker er drevet af franchisepartnere.

- Derudover har vi styrket os på de indre linjer, blandt andet organisatorisk med flere mellemledere, og vi beskæftiger nu ca. 260 medarbejdere i de fem lande, som vi driver forretning i. Vi er endvidere i færd med at gennemføre større IT-projekter for at understøtte vores kerneforretningsområder, og vi agter at gå endnu videre ad digitaliseringens vej, siger Peter Jørgensen.

Tyskland ligger lige for

Skechers afsættes i de nordiske lande gennem et forhandlernetværk på omkring 1.600  dedikerede forhandlere.

I samarbejde med blandt andre Skoringen-kæden i Danmark og Norge er der desuden etableret 175 shop-in shops, hvor Skechers-universet folder sig ud, og netop grossistforretningen, wholesale, skal fortsat styrkes i de kommende år. Stærke partnerskaber med sko- og sportsbranchen i hele Norden skal styrke salget yderligere.

- I Tyskland har vi indtil videre to konceptbutikker i Hamborg. Vi har netop fra Skechers-hovedkvarteret i Los Angeles fået øgede frihedsgrader, der gør os i stand til også i Tyskland at åbne Skechers Superstores, først i Hamborg-området og dernæst videre ned i landet. Det er generelt svært at vurdere forretningsmulighederne i disse tider, men vi har optimisme og tro på, at vi kan skabe noget på også det store, tyske marked, siger Peter Jørgensen.

Sports Connection & Skechers

Sports Connection blev etableret i 1994 af Marianne og Peter Jørgensen, som fortsat er hovedaktionærer og ejer virksomheden sammen med forretningspartneren Hans de Groot fra Holland.

Firmaet har nordisk hovedkontor i Esbjerg og er eksklusiv distributør af det amerikanske skomærke, Skechers, i de nordiske lande.

Derudover driver virksomheden Skechers-konceptbutikker over hele Norden samt indtil videre i Nordtyskland. I Norden distribueres Skechers til tæt ved 1.600 forhandlere inden for skobranchen, sportsbranchen samt udvalgte netbutikker.

Skechers er verdens tredjestørste skomærke, og med flere end 4300 konceptbutikker globalt. Skechers i Norden findes nu i over 175 shop-in-shops, 53 konceptbutikker og online.

I 2022 er butikkernes hovedordrer ved at være gennemført, og de indikerer, at Esbjerg-selskabet har bevæget sig ind i et nyt vækstår med tocifrede vækstrater. Danmark er fortsat det største enkeltmarked, men de øvrige markeder udgør over 60 procent af salget. Skechers er nu blandt de største skomærker i Norden, og alt tyder på, at aftrykket vil blive endnu større, når den ambitiøse vækststrategi bliver realiseret.

Sports Connection Holding ApS havde ved udgangen af 2021 en egenkapital på 125 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce