Annonce
Faaborg-Midtfyn

Medvind gjorde Boe til selvlært direktør

Murermester Kasper Boe er dagligt rundt på flere af de byggepladser, hvor han har folk i gang, men han har droppet idéen om, at han både skal arbejde som håndværker og administrativ leder af Boe Byg. - Der var en overgang, hvor jeg mente, at jeg selv skulle med ud til kunderne, men jeg havde alt muligt andet i hovedet også. Det hjalp, da jeg besluttede, at mine opgaver først og fremmest er de administrative, siger Kasper Boe. Foto: Nils Svalebøg
Den tidligere windsurfer Kasper Boe ville være selvstændig for at have mere tid til at træne, men han endte i stedet med at droppe både surfbræt og murerske til fordel for en hverdag som leder og selvlært direktør i Boe Byg. - Det har været en vanskelig omstilling, men det hjalp, da jeg stoppede med selv at arbejde ude hos kunderne, siger han.
Annonce

FAABORG: Mellem murerspande, værktøj og andet grej på Boe Bygs værksted i Faaborg står et billede af Kasper Boe på sit surfbræt med stramt sejl og vandet i en strøm af bobler efter sig.

Det dukkede op, da hans barndomshjem skulle sælges, og stammer formentlig fra en sangskjuler til hans konfirmation. Selv om det er havnet på hylden ved et tilfælde, viser det selve kimen til det, der i dag er en omfangsrig og stadigt voksende murerforretning, som Kasper Boe har bygget op fra bunden.

Som ung murer arbejdede Kasper Boe først for sin læremester i Faaborg og siden i en periode for en mester på Sjælland, men med bopæl, kone og en lille søn i Odense samt en karriere som windsurfer på eliteplan, besluttede han at sadle om.

- Jeg gik på barsel med den hensigt, at jeg bagefter ville starte op for mig selv for at være mere hjemme og få mere tid til familien, men også for at have tid til min windsurfing, hvor jeg stadig var aktiv. Det var meningen, at jeg kun skulle være mig selv og tage de opgaver, jeg kunne nå, mens jeg også havde tid til at træne, husker Kasper Boe.

I stedet fik han vind i andre sejl.

Hurtigt voksede både familie og firma, men derfor giver det alligevel god mening at have billedet hængende som en påmindelse om især de otte år, hvor Kasper Boe sejlede på internationalt konkurrenceplan og blandt andet nåede blandt de 20 bedste ved VM i Sydkorea.

- Ved windsurfing er det selvfølgelig stilheden på havet og hele naturoplevelsen, der er fantastisk. Men det, der fangede mig i sidste del af min karriere, hvor jeg blev rigtig god, var adrenalinen og konkurrenceelementet. At det for enhver pris gjaldt om at vinde. Det var fedt at forsøge at blive den bedste. Jeg har stadig mit udstyr, men jeg sejler kun to-tre gange om året. Jeg havde ellers forestillet mig, at jeg ville hygge mig med at sejle rundt hernede ved Faaborg, men jeg mangler konkurrencedelen, som var det største for mig. Der har jeg måske overført noget fra sportens verden. For mig handler det om at levere noget, der er lidt bedre end alle andre, mere end det handler om, at arbejdet skal gå hurtigt og være effektivt, siger Kasper Boe.

- Hvis jeg selv skal have murerskeen i hånden, skal der være ro til at lave håndværket, og det har jeg ikke. Det er irriterende at være selvstændig med en øresnegl i øret hele dagen og skulle snakke i telefon hele tiden. Hvis vi er presset på et projekt, siger jeg nogle gange, at jeg hjælper til en hel dag, men det ender altid med, at jeg er monsterstresset, fordi jeg får 20 opkald om dagen og skal tage stilling til 20 forskellige ting. Så er det ikke sjovt at være i marken.

Kasper Boe, murermester, stifter og ejer af Boe Byg,

Annonce

Nødvendigt at vælge

Kasper Boe blev selvstændig i 2007, flyttede både familie og firma fra Odense til Sydfyn i 2009 og indså efter nogle år, at han ikke længere kunne kombinere surfbræt med eget cvr-nummer.

I første omgang handlede det om, at han både havde brug for en ekstra hånd og én at sparre med. Senere voksede mængden af arbejdsopgaver.

I dag har Kasper Boe fem murere, en arbejdsmand og en lærling ansat foruden en arkitekt tilknyttet på freelancevilkår, og han har sjældent selv en murerske i hånden.

- Jeg er nærmest ikke med i marken mere. Jeg er mere leder og direktør. Det har jeg det fint med, men det ligger ikke naturligt til mig, for jeg er jo uddannet håndværker. Jeg er nok en meget blød leder, men det tror jeg godt, de ansatte kan lide, siger han.

Han har typisk folk i gang på fire-fem byggepladser om dagen, og dagligt er han rundt på en del af dem for at sikre sig, at der er styr på alle detaljer, og at tingene bliver lavet, som han gerne vil have det. Resten af tiden bruger han på kontoret i Faaborg.

En vanskelig omstilling, som har taget lang tid at gennemføre fuldt ud, men en nødvendig beslutning, som Kasper Boe traf endegyldigt for tre år siden. Det hjalp.

- Hvis jeg selv skal have murerskeen i hånden, skal der være ro til at lave håndværket, og det har jeg ikke. Det er irriterende at være selvstændig med en øresnegl i øret hele dagen og skulle snakke i telefon hele tiden. Hvis vi er presset på et projekt, siger jeg nogle gange, at jeg hjælper til en hel dag, men det ender altid med, at jeg er monsterstresset, fordi jeg får 20 opkald om dagen og skal tage stilling til 20 forskellige ting. Så er det ikke sjovt at være i marken.

Den erkendelse kom som en glidende proces for Kasper Boe efter en lang periode, hvor han pressede sig selv til først at arbejde som håndværker en halv dag og som direktør resten af tiden.

- Jeg kan godt lide at sidde på kontor, men selve omskolingen har været det mest vanskelige, og jeg synes stadig, det er vanskeligt. Jeg var nok mere effektiv i marken, for det er en udfordring at gå fra at være uddannet murer til selvlært direktør. Jeg har ingen erfaring ud over den, jeg selv skaber, siger Kasper Boe.

Annonce

Nyt arkitektsamarbejde

For ham handler hverdagen mindst lige så meget om overblik og planlægning som om at lægge fliser, fuge eller bygge op.

- Jeg synes, seks-syv folk er mange, og antallet af fakturerede timer helst skal være så tæt på fuld tid som muligt, fordi jeg ikke selv er med i marken. Det er en kunst. Især når man arbejder på småopgaver, skal man være effektiv og kunne omstille sig. Der skal jeg være klar, når mine folk ringer og er færdige klokken 14, forklarer Kasper Boe, der gerne vil udvikle firmaet.

Skal det være i forhold til de eksisterende opgaver, kræver det dog yderligere en medarbejder på kontoret, og det har han så småt taget hul på ved at få én til at hjælpe sig nogle timer om ugen.

Ellers handler det om at udvide i forhold til arten af opgaver, og for et halvt år siden indledte Kasper Boe et samarbejde med en arkitekt.

- Det er et område, jeg interesserer mig for. På et tidspunkt havde jeg en idé om, at det måske var noget, jeg skulle læse videre til. Da muligheden for samarbejdet opstod, var det drømmen om at være en del af hele den proces, jeg kunne leve ud. Forhåbentlig kan vi sammen udvikle vores idéer, så vi også kan få dem placeret i samfundet. Normalt får jeg bare et udbudsmateriale i hånden, og så begynder vi at mure, hvis vi er de billigste. I den her proces begynder det med, hvordan huset skal placeres på grunden. Det er slet ikke sikkert, at det er mig, der senere skal mure det, men det er en spændende proces at være med i, siger Kasper Boe.

Om Boe Byg

Kasper Boe, 37, stiftede firmaet i 2007, hvor han boede i Odense med sin hustru og deres ældste søn.

Da familien i 2009 flyttede til Faldsled, flyttede han firmaet med, og det holder nu til i Faaborg.

Siden er familien udvidet, så den nu tæller to drenge på 12 og otte og en pige på fire år.

Foruden Kasper Boe selv er der i Boe Byg ansat fem murere, en arbejdsmand, en lærling og en arkitekt, som er tilknyttet freelance.

Langt de fleste af firmaets opgaver ligger i Faaborg-Midtfyn Kommune. For tiden har Boe Byg for eksempel murerentreprisen på nybyggeriet af børnehaven Hættegården i Ringe.

Virksomheden har økonomisk ligget stabilt i en årrække og kom ud af seneste regnskabsår med et plus på lidt over en halv million kroner.

Annonce

Nødvendige åndehuller

Kasper Boe ser selv det udsyn, han fik som windsurfer, som en force, han kan bruge i udviklingen af sit firma.

Ikke alene går han op i de nyeste tendenser indenfor for eksempel flisearbejde, så han både kan lægge dem pænt og rådgive kunderne om stil. Han er også overbevist om, at han bliver en bedre ejer og leder ved at koble af med at køre sine drenge til sport eller selv køre mountainbike, løbe eller spille fodbold.

- Mange af mine kolleger har fuldt fokus på deres murerbiks både til hverdag, om aftenen og i weekenderne. Jeg er god til at holde både fyraften og weekend. Det kan slet ikke lade sig gøre for mig på andre måder. Der skal være åndehuller, siger Kasper Boe, der er stolt af det, han har bygget op.

- Det er ret usædvanligt at starte som selvstændig så tidligt, som jeg gjorde det. Det gør man typisk, hvis man vil være sig selv og måske tage til Sjælland for at arbejde på akkord. Men jeg har bygget en virksomhed op, som i princippet kunne have ligget her altid. Det er ikke bare mig og min bil længere. Det er en virksomhed med kontor, værksted og mange opgaver, som vi har fået på grund af vores gode omdømme, siger han.

Det gamle billede på kontoret stammer formentlig fra Kasper Boes konfirmation, og konkurrencementaliteten går igen i den 37-årige murermesters tilgang til arbejdet. Det skal ikke nødvendigvis laves hurtigst og mest effektivt. Til gengæld er det ambitionen at være bedst. Foto: Nils Svalebøg
En overgang overvejede Kasper Boe at læse videre til arkitekt. Sidste år indledte han i stedet et samarbejde med en arkitekt, så han udover de mere almindelige mureropgaver, også kan være med til at bygge noget op fra bunden. Den del af forretningen glæder han sig til at dyrke mere. Foto: Nils Svalebøg
Kasper Boe stiftede sit firma, mens han og familien boede i Odense. Da han i 2009 rykkede til Sydfyn, fortsatte han med at have en del opgaver i Odense. I dag kører han stadig gerne efter opgaver, men omkring 95 procent af dem ligger dog i Faaborg-Midtfyn Kommune. Foto: Nils Svalebøg
De fleste af Boe Bygs opgaver ligger i Faaborg-Midtfyn Kommune, men af og til har han også folk i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Boe Byg laver både almindelige opgaver som flisearbejde på badeværelse og større arkitektopgaver fra bunden. Foto: Nils Svalebøg
I første omgang ville Kasper Boe være selvstændig for at have mere tid til både sin familie og sin karriere som windsurfer. Sport fylder stadig meget for ham, men nu handler det mere om løb, mountainbike og fodbold og selvfølgelig de to ældste børns fritidsinteresser. Foto: Nils Svalebøg
For Kasper Boe er det vigtigt, at han selv og medarbejderne har god energi og tid til at snakke med kunderne. Og så ser han det som en styrke, at de er velkendte ansigter i lokalområdet. Foto: Nils Svalebøg
Boe Byg laver både almindelige opgaver som flisearbejde på badeværelse og større arkitektopgaver fra bunden. Foto: Nils Svalebøg
De fleste af Boe Bygs opgaver ligger i Faaborg-Midtfyn Kommune, men af og til har han også folk i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce