Annonce
Erhverv

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Der har været en stigende interesse for at købe medarbejderaktier hos Grundfos. Medarbejderne køber aktierne med stor rabat, hvilket giver koncernen en ekstraregning på 108 millioner kroner. Arkivfoto: Lars Holm
Grundfos-familien sælger ud af arvesølvet.

Bjerringbro: Med et års forsinkelse har Grundfos netop fejret sit 75-års jubilæum med en kæmpefest for 5500 mennesker i Bjerringbro, men det er ikke kun ved festlige lejligheder, at medarbejderne bakker op om virksomheden. De er også vilde med at købe aktier.

I alt 4300 medarbejdere har i år købt medarbejderaktier. Det er en stigning på mere end 20 procent  i forhold til 2020.

Medarbejderne kan købe aktierne med 75 procents rabat, og det betyder, at hver enkelt medarbejder i gennemsnit har fået en rabat på 25.000 kroner. Men rabatten giver en ekstraregning til virksomheden. Derfor bruger Grundfos i år 108 millioner kroner på at sikre, at medarbejderne kan købe billigere aktier.

Annonce

I følge Jyllands-Posten betyder det store salg, at mere end 7500 Grundfos-ansatte nu ejer aktier i koncernen. Det er omkring 800 flere end i 2020 og er det højeste antal nogen sinde.

I 2015 kostede de billige medarbejderaktier 111 kroner, og i 2020 kunne de sælges tilbage til Grundfos for 1160 kroner. Med andre ord en ganske god forretning. I følge den seneste justering koster Grundfos-aktien, uden rabat, 1371,50 kroner.

Familien sælger ud

Stifterne af koncernen, Due Jensen familien, har også handlet med Grundfos-aktier, men modsat medarbejderne har en del af familien sagt farvel til sine aktier. Det betyder i følge Finans, at Grundfos-familien nu ejer mindre end ti procent af Grundfos.

Familiens aktier er solgt til Poul Due Jensens Fond, populært kaldet Grundfos-fonden, og ifølge direktøren for fonden, Kim Nøhr Skibsted, så er aktiehandlerne foregået over nogle år.

I følge Finans ser han familiens salg af aktier som en naturlig udvikling, idet Grundfos-fonden  gennem en aktionæroverenskomst er sikret retten til at købe alle Grundfos-aktier, når og hvis ejerfamilien og medarbejdere sælger ud af aktier i pumpekoncernen.

I 2020 solgte Due Jensen familien en aktiepost på 0,5 procent, og den gav et provenu på 221 millioner kroner.  Da fonden blev stiftet, fik Due Jensen familien tildelt 15 procent af aktierne.

Annonce

Buffer til fest

Fællestillidsrepræsentant Kitty Herholdt oplever også en stigende interesse for virksomhedens aktier.

- Der snakkes meget om det i foråret, når aktierne bliver sat til salg, og jeg fornemmer, at mange lægger penge til side, så de har råd til at købe aktierne. Så bruger folk dem som en buffer, så de har ekstra penge, hvis de skal holde bryllup, konfirmation eller skal ud at rejse, siger hun, som i 2020 fejrede 40 års jubilæum i virksomheden.

Der snakkes meget om det i foråret, når aktierne bliver sat til salg, og jeg fornemmer, at mange lægger penge til side, så de har råd til at købe aktierne.

Kitty Herholdt, fællestillidsrepræsentant.
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce