Annonce
Østjylland

Maskinfabrik vil fordoble omsætningen mod øst i løbet af tre år

Adm. direktør Søren Lund Madsen (t.v.) har arbejdet med russiske kunder i mange år og har vænnet sig til kulturen og har ansat en russer til at udøve lokalt salgsarbejde. Det er vigtigt at forstå kulturen for at begå sig, siger han. Pressefoto
Skals-virksomhed har succes i blandt andet Rusland, Hviderusland og Usbekistan med at sælge kartoffelsorteringsanlæg. Opskriften er klar: Ansæt en lokalkendt medarbejder til at skabe personlige relationer og husk at tage gaver med til besøg.

SKALS: Danske produktionsvirksomheder har en betydelig eksport af især maskiner og specialudstyr til det russiske marked, og en af dem er Skals Maskinfabrik A/S nord for Viborg.

Firmaet har stor succes med at producere sorteringsanlæg til kartofler, gulerødder og løg. Skals Maskinfabrik er samtidig en af 17 virksomheder hjemhørende i Viborg Kommune, som topper den nationale Top 10 over eksporten til Rusland.

Tilsammen eksporterede virksomhederne i Viborg for 113 mio. kroner til Rusland svarende til 7,4 procent af den samlede Rusland-eksport.

Hos Skals Maskinfabrik er det 35 procent af virksomhedens produktion, der går til Rusland og en række af de omkringliggende lande som for eksempel Usbekistan og andre stater fra det gamle Sovjetunionen. Og selvom man er oppe imod russiske kopiprodukter, og Putin lover russiske producenter favorable vilkår, så er Skals Maskinfabrik alligevel i stand til at klare sig.

- Vi er gode til at lave individuelle løsninger til vores kunder i Rusland. Det er vores vigtigste konkurrenceparameter, siger administrerende direktør Søren Lund Madsen.

Skals Maskinfabrik A/S

Etableret i 1896

Direktør Søren Lund Madsen.

Antal ansatte: 25

Virksomheden producerer sorterings- og vaskelinjer til kartofler, gulerødder og løg til især Danmark, Norge, Tyskland, Rusland herunder Østblokken, (Usbekistan, Ukraine, Hviderusland, Baltikum m.fl.)

Skals Maskinfabrik A/S har desuden et stort forhandlernet i Europa, Sydamerika og Australien.

Sidste år endte nettoresultatet på godt 1 mio. kroner ud af en bruttofortjeneste på cirka 12 mio. kroner.

Stor respekt for Danmark

Han forklarer, at virksomheden har været på det russiske marked i mere end 10 år, og man er stadig i stand til at skabe vækst på det enorme marked, hvor man oplever stor respekt for dansk landbrug og dansk agroindustri.

En væsentlig forudsætning for det gode salgsarbejde er også, at man de senere år har ansat en russer, der bor i Tyskland og rejser rundt i Rusland og besøger kunderne.

- Det er vigtigt, at vi har en ansat, der forstår kulturen for, at vi kan begå os. Aktivitet skaber vækst. Så ansæt den rigtige mand. Personlige relationer og kulturel forståelse betyder alt i Rusland. Inviter potentielle kunder til Danmark og vis dem, hvad vores danske landmænd og kunder kan med vores anlæg. Så ønsker russerne sig også det og køber mere end blot et produkt eller et anlæg, siger Søren Lund Madsen.

Annonce

Ambitiøst mål for salget

Kvaliteten af hans produkter kombineret med et godt salgsapparat får ham til sætte et ambitiøst salgsmål for de kommende tre år.

- Vi vil gerne fordoble vores omsætning dér i løbet af tre år. Der er et kæmpe marked, og selvom vi slås med for eksempel toldproblemer, så ved en russer, at varer fra EU skal forudbetales. Så når man først har fået ordren, så får man sine penge. Vi kan dog godt kan bøvle lidt med en langstrakt finansiering en gang i mellem, siger direktøren.

En anden forudsætning for succes er politisk ro mellem EU og Rusland. Den aktuelle politiske uro med Ukraine koster penge, og den russiske protektionisme er frustrerende, men Søren Lund Madsen vil gerne mane flere fordomme om russere i jorden.

- Man skal i hvert fald ikke være bange for russere. De er ikke så farlige. Rige russere kan godt mangle lidt pli, men det må man vænne sig til. Man skal nok erkende, at man ikke kan komme ind på det russiske marked alene. Det er godt at have en række pålidelige samarbejdspartnere, siger direktøren og minder om en meget væsentlig ting, man ikke skal glemme, når man handler med russere.

- Husk altid at have en gave med. Uanset hvad det er. Gaver sætter de stor pris på.

Sorteringsanlæggene bliver skræddersyet til den enkelte kundes behov, og det er en af Skals Maskinfabriks helt store konkurrenceparametre på et russisk marked præget af kopiprodukter og stor protektionisme. Pressefoto
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce