Annonce
Sydjylland

Maskiner og møbler på månedsbasis

Jørn Toftgaard ved en af de multimaskiner til kontoret, der både leases og sælges. Foto: Carsten B. Grubach
T&C Totalkontor tilbyder leasing af hele kontormiljøer.
Annonce

ESBJERG: Skal dit kontor indrettes, er Jørn Toftgaard og hans søn Kasper lige mændene for dig.

Med T&C Totalkontor på Håndværkervej i Esbjerg er man også sikker på at få fat i en mand med erfaring, for Jørn Toftgaard, der runder 70 år i 2021, har været i branchen siden 1974. Han har således haft den stigende efterspørgsel på leasing af møbler og maskiner til kontorer inde på livet i de senere år. Og nu også leasing af hele kontormiljøer.

- Vi er et lille firma med kun fem ansatte og har egen serviceafdeling. Vi er kendt i branchen og arbejder også i København og på Sjælland. Danmark er bygget med broer, så vi står bare en time tidligere op og kommer en time senere hjem.

- Jeg står for det opsøgende salg, og min søn tegner så indretningen og har kontakt til kunden, fortæller Jørn Toftgaard, der på leasing-fronten især har og har haft mange kunder fra offshore-branchen.

- Det er typisk, hvis et udenlandsk firma skal have et projekt kørende her inden for en vis periode, og så ender det tit med, at de køber maskinerne og møblerne, hvis de bliver hængende her. For produktionsvirksomheder er det en fordel at lease, for så får de en bedre likviditet og kan frigive midlerne til at producere, forklarer Jørn Toftgaard.

Annonce

Tog fart i 90'erne

Leasing af kontormøbler og kontormaskiner tog for alvor fart i 90'erne og efter finanskrisen.

- Vi har mærket en nedgang her i corona-tiden, for møbler og maskiner er noget af det første, der skæres ned på i virksomhederne, men heldigvis har vi haft nogle større ordrer med at indrette kontor for et større dansk selskab. Men jeg er da spændt på, hvordan det hele ser ud efter ferien, siger Jørn Toftgaard.

Han har både små og store kunder og vil af forretningsmæssige hensyn ikke rykke ud med navne, men giver gerne eksempler på aftaler en leasing-kunde:

- Vi spørger først, hvad kundens visioner er. Og hvilket forhold man har til kontormiljøer. Det er fint nok med mail, men man skal lære hinanden at kende, og så giver vi et fast tilbud. Og det er altid visuelt. Vi har et showroom, hvor vi kan lave en opstilling for kunden.


Vil man have Ikea-møbler, er det ikke os, man skal snakke med.

Jørn Toftgaard, T&C Totalkontor


- Man skal lease for minimum 24 måneder, mange gør det også for 84 – og det er vi glade for, for så tjener vi mere på det. Vi havde en kunde – et norsk selskab - som spurgte, om vi ikke kunne indrette et helt kontormiljø med maskinpark og arkiv, og der har vi så været ude og vurdere behovet hos hver enkelt medarbejder.

Annonce

Ingen Ikea-møbler her

- Vi leverer ikke bare den samme slags stole til alle, for der kan behovet være meget forskelligt. Det kan måske stå i 25.000 kroner pr. medarbejder, når vi har fået sat det hele sammen. Vil man have Ikea-møbler, er det ikke os, man skal snakke med, pointerer Jørn Toftgaard, der får de fleste af sine møbler produceret i Danmark og en mindre del i Tyskland.

Maskinparken hentes fra hele verden – nyeste skrig på den front er miljøvenlige ozon-fri multimaskiner fra den japanske producent Epson. Og både for møbler og maskiner gælder, at de på grund af afskrivningsreglerne er nemmere at få fat ved at lease frem for et købe.

Det kan være alt lige fra enkelte multimaskiner, store printere over møbler til et konferencerum med touch-skærme.

T&C Totalkontor

  • T står for Toftgaard, C for Christensen, men sidstnævnte forlod virksomheden kort efter grundlæggelsen i 1983.
  • T&C Totalkontor er specialist inden for kontorteknik, kontorvirksomhed/kontorindretning.
  • Sortimentet af møbler og maskiner er designet til at skabe et harmonisk kontormiljø, hvor grønt miljø og trivsel er fremtidens trend.
  • Alle produkter opfylder EU-direktiv og Arbejdstilsynets bekendtgørelse med hensyn til sikkerhed, miljø, sundhed i forbindelse med færden, arbejde ved skærmterminaler og hensyntagen til den enkelte arbejdsplads.
  • Læs mere om virksomheden på www.tctotalkontor.dk

– Vestjyder er sådan aaaarrhhhh, når vi snakker leasing og indretning. De er meget påpasselige og kigger lidt i baglommen for at se, om de nu kan klare det, så de køber helst. Leasing er mere almindelig jo længere, du kommer østpå. Så på det område er mest østdanskere, vi her arbejder for – for eksempel har vi indrettet en del kontorer i den tidligere kildeskatteby i Birkerød, siger Jørn Toftgaard, der dog som så mange andre i Esbjerg-området håber på et nyt opsving i oliebranchen, så der kan komme flere penge i kassen – og det uanset, om det er leasing eller salg, vi taler om.

Jørn Toftgaard fra T&C Totalkontor med en af de indretningsskitser, kunderne altid præsenteres for. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce