Annonce
Vestjylland

Må skære op til 20 millioner i overskuddet: - Det mest udfordrende år i min tid

TCM Group må nedjustere regnskabet for 2021 på grund af høje fragt- og råvarepriser. Arkivfoto: Morten Stricker
Store stigninger i råvare- og fragtpriser - kombineret med lang ventetid koster på bundlinjen hos køkkenproducent TCM Group. Aktien har også fået slag de seneste dage.

Tvis: Torben Paulin nåede kun få dage som administrerende direktør hos TCM Group i marts 2020, inden coronaen skyllede ind over Danmark og resten af verden.

Efter et par måneder var usikkerheden brudt. Danskernes lyst til at investere i køkkener på bekostning af rejser og oplevelser steg eksplosivt. Ordrerne væltede ind på Skautrupvej.

2020 blev et stærkt år med milliardomsætning og en meget tilfredsstillende indtjening. Det samme har været tilfældet i 2021.

Annonce

Men der er kommet knaster i køkkenlågerne.

- 2021 har været det mest udfordrende år i mine mange år i træ- og møbelbranchen. Vi har virkelig kæmpet med forsyningskanalerne. Der har været meget lange ventetider, og ingen har vidst, hvornår situationen ville forbedre sig. Situationen blev markant forværret i slutningen af 2021, siger Torben Paulin.

I følge ham sætter det rigtig mange ting i stå, når ingen rigtig ved, hvornår skuffelister, spånplader og lim kommer frem til fabrikken i Tvis. Dertil kommer restriktioner og medarbejderes fravær på grund af corona og isolation.

- Vi har også været meget udfordret af voldsomme stigninger i råvare- og fragtpriser. I september begyndte vi at hæve vores egne salgspriser, men den effekt viser sig først senere, siger TCM-chefen.

Det er grunden til, at den børsnoterede virksomhed har udsendt en selskabsmeddelelse til fondsbørsen om, at det overskuddet bliver mindre end forventet.

Ikke i mål

Omsætningen bliver som forventet omkring 1,1 milliarder kroner, men overskuddet må skrues ned til 138 millioner kroner mod forventet 148-160 millioner kroner for regnskabsåret 2021.

- Jeg må desværre konstatere, at vi ikke lever op til vores forventede indtjening. Når det gælder omsætning, når vi vores mål, siger Torben Paulin, der er helt på det rene med, at han trods alt er i en branche, som mange andre vil misunde, da der stadig er store overskud i at producere køkkener.

2021 har været det mest udfordrende år i mine mange år træ- og møbel. Vi har virkelig kæmpet med forsyningskanalerne. Der har været meget lange ventetider, og ingen har vidst, hvornår situationen ville forbedre sig. Situationen blev markant forværret i slutningen af 2021.

Torben Paulin, direktør

- Vi skal bestemt ikke klynke i forhold til så mange andre områder. Men som børsnoteret virksomhed er det vores ansvar at melde ud, når det ikke går som forventet. Vi er på ingen måde i krise, men vi er hårdt ramt på forsyningen og stigende priser, siger Torben Paulin, der stadig mærker en stor efterspørgsel på køkkener.

- Vi ligger på et højt niveau, men ikke helt så overophedet, som vi har oplevet tidligere under coronaen, siger TCM-chefen, der 25. februar kan fremlægge det endelige regnskab.

Udmeldingen om nedgang i indtjeningen betød, at aktien faldt med godt ti kroner til omkring kurs 140. Det seneste år har aktien ligget mellem 125 og 186,50.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Erhverv For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Annonce