Annonce
Erhverv

Lokalt supermarked fik overskud i corona-år efter flere regnskaber med minus

Liva Stormarked har efter flere år med minus fået overskud i de to supermarkeder i Kolding. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Hos det lokale supermarked, Liva Stormarked, er der nu overskud efter flere år med minus.

Kolding: Lukkede restauranter og restriktioner har sendt salget i vejret i dagligvarebranchen generelt. Og corona-året har også sendt indtjeningen i vejret hos det lokale supermarked Liva Stormarked, der har fået plus på  bundlinjen i begge supermarkeder.

Supermarkedskæmpen Coop, der blandt andet står bag Fakta og SuperBrugsen, og rivalen Salling Group, der står bag Netto og Bilka, har tidligere været ude og fortælle, at corona har løftet omsætningen markant, og noget tyder på, at det også er pandemien, der har givet det familieejede Liva Stormarked et rygstød.

I supermarkedet på Galgebjerg er underskuddet på en million kroner i 2019 løftet til et overskud på 404.000 kroner før skat i et år, hvor bruttofortjenesten er steget med én million kroner til 12,2 millioner kroner. Det er første overskud i fem år.

Virksomheden offentliggør ikke omsætningen i supermarkederne men bruttofortjeneste, der viser salget efter omkostningerne er fratrukket. I supermarkedet på Domhusgade, der har haft underskud de seneste to år, tager bruttofortjenesten et hop op.

Her er bruttofortjenesten steget næsten tre millioner kroner til 12 millioner kroner. Et underskud på 1,3 millioner kroner før skat i 2019 er blevet til et overskud på 742.000 kroner i regnskabet, der løber til udgangen af september 2020. Afdeling

Annonce

Ingen kommentar

Supermarkederne blev grundlagt af Lissy og Vagner Bro Christensen for mere end 50 år siden, og det var et af de første af sin slags i Kolding. I dag er det børnene Vivi Bro Gregersen og Michael Bro Christensen, der ejer de to supermarkeder, og de er de eneste købmandsejede supermarkeder i Kolding, der ikke er medlem af en landsdækkende kæde.

Købmanden Michael Bro Christensen ønsker ikke at kommentere regnskabet, og i ledelsesberetningen giver man ikke udtryk for, hvordan man vurderer resultat for 2020-regnskabet.

Der er samlet beskæftiget omkring 60 medarbejdere fordelt på de to adresser i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce