Annonce
Nordsjælland

Lokal virksomhed sender støtte til Ukraine for fem millioner kroner: Fortsætter handel i Rusland

Coloplast kunne ved udgangen af det seneste regnskabsår notere sig for et resultat på svimlende 4,8 milliarder kroner. Foto: Lars Johannessen
Virksomheden håber, at de mange produkter kommer ukrainerne til gavn, men afviser at indstille forretningen i Rusland.

ERHVERV: Sårbandager til en værdi af fem millioner kroner.

Det er, hvad Coloplast, som har hovedsæde i Humlebæk, har doneret til Røde Kors i forbindelse med deres humanitære hjælp i Ukraine.

Coloplast producerer en lang række forskellige produkter, som kan anvendes i forbindelse med pleje af sår, og netop dét er efterspurgt i Ukraine, efter Rusland sendte soldater, kampvogne og missiler over landegrænsen.

Annonce

- Det er vigtigt for Coloplast og vores medarbejdere, at vi bidrager til den humanitære indsats i Ukraine, og derfor er vi i løbende dialog med nødhjælpsorganisationer om at donere produkter til krigens ofre. Jeg er glad for, at vores sårplejeprodukter kan bidrage til Røde Kors’ vigtige arbejde. Røde Kors yder en fantastisk indsats i tæt samarbejde med deres lokale organisation i Ukraine, hvor produkterne kan gøre mest mulig gavn, siger administrerende direktør Kristian Villumsen i Røde Kors' pressemeddelelse.

Handel i Rusland

Ruslands krigshandlinger, som har efterladt mange ukrainere livsløse, vækker forargelse i store dele af verden. Blandt andet har flere virksomheder valgt at indstille al handel i Rusland.

I Coloplast ser man imidlertid anderledes på situationen. Helsingør Dagblad henvendte sig til Humlebæk-virksomheden i kølvandet på Ruslands krigserklæring, og her var meldingen, at handlen ikke indstilles forløbigt.

- Som virksomhed, der leverer produkter til mennesker med meget intime sundhedsbehov, er vores fokus også fortsat at sikre leverancen til vores ukrainske og russiske brugere, skrev Senior Media Relations Manager i Coloplast, Peter Mønster, i en mail.

Ifølge Dansk Industri importerer Rusland 75 procent af landets medicinske udstyr, og en af de virksomheder, som har bedst fat i det russiske marked, er netop Coloplast, som har et netværk af 27 distributører, og som har været aktiv i Rusland i 20 år.

Annonce

Vækst

Coloplast kunne ved udgangen af seneste regnskabsår notere sig for et resultat på 4,8 milliarder kroner. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med året forinden.

Væksten skyldtes flere faktorer. Heriblandt et stigende salg af penis-implantater, som hører under virksomhedens urologi-forretning, og som blandt andet indebærer produkter, der kan hjælpe mænd med at overkomme rejsningsproblemer. Netop urologi-forretningen omsatte for 2,1 milliarder kroner.

Coloplast udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser inden for sundhedspleje. Den største del af virksomhedens forretning vedrører stomiposer.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce