Annonce
Sydjylland

Licens til vækst i modetøjbranchen

Tegneseriefiguren Nuser er blot et af mange brands, Erik Pedersen og Kristine Håkonsen Johannesen har licens til at markedsføre. Foto: Carsten B. Grubach
Functiontex sælger med succes brands og events til store internationale kæder.
Annonce

VEJLE: Det handler om at sælge tøj. Men det handler for Vejle-virksomheden Functiontex i første omgang om at skaffe sig licenser, så man kan sælge kvalitetstøj med berømte brands til større kæder i ind- og udland.

- Vi er født under navnet Functiontex, fordi det i begyndelsen for tre år siden handlede om funktionsdygtigt tøj – for eksempel tøj, der kan holde på kulde eller varme, fortæller Erik Pedersen, der ejer anpartsselskabet sammen med sin kompagnon Heine Toft Kristiansen.

Pedersen tager sig af salget og købet af licenser til forskellige brands, Kristiansen af produktion og design. Og den nytiltrådte administrerende direktør Kristine Håkonsen Johannesen har ansvaret for drift og administration i Functiontex, der har i alt seks ansatte, deraf tre designere.

Annonce

Netværk og storytelling

- Vi har opdaget en stigende efterspørgsel på knowhow omkring licenser, og vi har gennem vores netværk fået kontakt til store internationale kæder. Det handler om storytelling, og det gælder om at forudse, hvad der er oppe i tiden, og derfor har vi lagt en plan frem til 2022, siger Erik Pedersen.

Af forretningsmæssige årsager kan han ikke røbe alle kunder, men Functiontex har blandt andre licenser til at markedsføre tegneseriefiguren Nuser, rockbandet AC/DC, det afdøde rockikon David Bowie, legetøjsbrandet My Litte Pony og som noget nyt den mexicanske billedkunstner Frida Kahlo.

Vil du vide mere, kan du klikke ind på virksomhedens hjemmeside og se andre eksempler.


Vi skal ikke ud at finde nye kunder, men skal sælge mere til dem, vi har.

Erik Pedersen, Functiontex


Så ser man t-shirts med motiver fra de ovennævnte brands, er det Functiontex, der står bag. Og på det hjemlige plan finder man Jysk og Salling Group i kundekartoteket. Det unikke design skabes ved computerne i Vejle, og tøjet produceres så enten i Tyrkiet eller i Fjernøsten.

Annonce

Direktør fra Disney

- Erik er rigtig god til at finde licenser, fordi han har så stort et netværk, og det går så godt for os, at vi regner med at skulle ansætte flere – både til design og til administrationen, siger Kristine Håkonsen Johannesen, der er svensker og har en faglig baggrund som leder af Disney Koncernens nordiske kontor i København i 10 år.

Virksomhed i vækst

  • Functiontex ApS blev stiftet i 2017 og er registreret under branchen engroshandel med beklædning.
  • Virksomheden havde i 2019 en bruttofortjeneste på 2,67 millioner kroner og et overskud før skat på 560.000 kroner.
  • Egenkapitalen voksede i 2018 til 2019 fra 132.000 kroner til 568.000 kroner.
  • Læs mere om virksomheden på www.functiontex.com

- Jeg sad i bestyrelsen i Functiontex og sagde ja til direktørjobbet, fordi jeg synes, det er en spændende virksomhed, og vi kommer til at vækste rigtig meget - også selv om vi har været påvirket af corona-tiden. Og så er det megaspændende at arbejde sammen med kompetente folk, tilføjer direktøren.

- Vi er en eksportvirksomhed, for 90 procent af det, vi håndterer, går til udlandet – til såkaldte customate solutions, skræddersyede produkter til events – til filmlanceringer med videre, siger Erik Pedersen, der med de vækstfremmende licenser håber at fordoble antallet af ansatte i det næste års tid.

Og strategien er uhyre enkel:

- Vi skal ikke ud at finde nye kunder, men skal sælge mere til dem, vi har.

Kristine Håkonsen Johannesen og Erik Pedersen forventer stor vækst i salget af modebrands, så der skal ansættes flere i Functiontex. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce