Annonce
Sydjylland

Lars har slået et stort brød op

Lars Hesselvig slår også gerne selv et brød op - og det kan bages. Foto: Carsten B. Grubach
Bageren i Erritsø gav den gas og er blevet en god forretningsmand.

ERRITSØ: Jo, overskriften på denne artikel ligger lige til det sproglige højreben.

Bager Lars Hesselvig har med Byens Brød i Erritsø skabt en succesforretning. Og den er ikke blevet mindre af, at han har genåbnet bageriet i Sjællandsgade i den butik, hans far Finn Hesselvig ejede, og hvor han selv blev udlært for 19 år siden.

Og Lars har ikke slået større brød op, end han kan bage, for han investerer kun, når han har råd til det – ikke noget her med at rende bankerne på dørene. Og skal vi blive ved det med brødet, så har Lars efter de senere års vækst omkring 50 ansatte i sit brød i de to bagerier.

– Jeg ville i sin tid gerne have købt min far ud, men det var han ikke klar til. Så jeg arbejdede for ham i nogle år, inden jeg tog til Silkeborg for at prøve noget andet. Jeg ville gerne have mit eget, og jeg havde hørt, at ham, der havde det, der dengang hed Erritsø Bageri, gerne ville sælge, så jeg kontaktede ham.

– Hans kone ville ikke sælge, så vi mødtes hemmeligt, og det endte med, at jeg købte bageriet i december 2003. Dengang var der kun mig selv, en svend og en lærling i bageriet, men vi knoklede bare på. Jeg gav den gas og arbejdede alle syv dage om ugen og holdt ikke ferie i fire år, fortæller snart 40-årige Lars Hesselvig.

Han arbejder stadig meget, men har lært at holdt lidt igen, og i næste måned bliver han og kæresten, der ekspederer i butikken i Erritsø, forældre til en datter.

Annonce
Jeg synes, jeg er en dygtig bager, men har så med tiden lært, hvordan man bliver en god forretningsmand.

Lars Hesselvig, Byens Brød

80 firmaaftaler

– Der er sket rigtig meget herude gennem årene. Vi har langsomt udvidet, bygget et lager til, moderniseret og fået nye ovne. Jeg synes, jeg er en dygtig bager, men jeg har så med tiden lært, hvordan man bliver en god forretningsmand. Og jeg investerer altså først, når jeg har pengene, så der er jeg lidt konservativ, siger bageren, der nødigt vil prale.

Men med endnu en kliché hentet fra hans fag, har han ikke har oplevet, at der er gået kage i den i de 16 år, han har haft sin forretning.

– Selv under finanskrisen tjente jeg penge, og dengang udvidede vi også. Vi har 80 store og små firmaaftaler i dag – blandt andre med hoteller og restauranter – men det er kunderne i butikken, vi tjener flest penge på. En fredag har vi omkring 1200 kunder i butikken, og det er i weekenden, vi sælger mest, forklarer Lars Hesselvig og fortsætter:

– Vi er mest kendt for vores gode, sprøde rundstykker og vores kagemand af studenterbrød. Vi er lidt dyrere end andre, men vi går ikke på kompromis på kvaliteten. Vi er til for kunderne. Jeg stiller mig sommetider ud i butikken og kigger på den som kunde: Er pigerne søde nok? Er der rent og pænt? Er udvalget godt? Dufter det? Er der børn, der har sat fingre på glasdøren?

– Jeg vil finde fejlene, før andre finder dem. Jeg er selv en meget kritisk kunde, så det skal bare være i orden, siger Lars Hesselvig.

Nyt bageri på vej

– Det handler om at turde gøre tingene, ellers kommer du ingen vegne, pointerer han.

Han glæder sig over, at der stadig er syv-otte bagere tilbage i Fredericia-området, for han kæmper med egne ord for sit fag, og når han skal finde på noget nyt, udnytter han sit kæmpestore netværk. Det er ikke længere muligt fysisk at udvide bageriet i Erritsø, og drive in-bageri, salatbar og cafémiljø er for længst indført.

Så hvad er next stop for Byens Brød?

– Det kunne blive i Middelfart, siger bageren, der måske vil slå et nyt brød op på den anden side af broen.

Man kan køre ikke lige til døren, men til vinduet hos Byens Brød. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Pillefyrsproducenter er på vej mod overskud

Annonce