Annonce
Erhverv

Lars forlod sit drømmejob, da han 'blev ramt af en hammer med 180 kilometer i timen': Nu har han og hustruen startet en 'bevægelse' for at skabe en helt ny ledelseskultur

Mette Bilde og Lars Bilde har længe været selvstændige med hvert sit - men nu er de gået sammen om en ny bevægelse, der skal ændre den nuværende ledelseskultur. Privatfoto
Ægteparret Mette og Lars Bilde har begge adskillige års erfaring fra det vejlensiske erhvervsliv, men indenfor de seneste år har de forladt hver deres arbejde. De er nu gået sammen om at starte en "bevægelse", hvor visionen er at ændre ledelseskulturen.

Vejle: Mette og Lars Bilde blev gift i 1993.

De har sammen tre børn, og så har de begge mere end 20 års erfaring som selvstændige.

De har drevet virksomhed hver for sig - og de har drevet virksomhed i fællesskab.

Annonce

Sidstnævnte var eksempelvis tilfældet, da de var med til at etablere Bildes Bolighus - senere Idé Møbler - som de solgte for 14 år siden.

Siden har de hovedsageligt været på hver sin rejse i det vejlensiske erhvervsliv, men for henholdsvis mand og hustru ændrede rejsen sig i 2018 og 2019.

Først opsagde Lars Bilde sin direktørstilling hos teltproducenten Isabella A/S, hvorefter Mette Bilde forlod den psykoterapeut-klinik, hun havde etableret fem år forinden.

Nu har ægteparret i stedet slået sig sammen igen.

Denne gang er resultatet dog ikke blot en virksomhed i traditionel forstand, men derimod også dét, de kalder en "bevægelse".

En bevægelse, de håber kan få større og større tilslutning - og i bedste fald få indvirkning på den danske lovgivning.

Blev ramt af stress

Lars og Mette Bilde har - med egne ord - altid haft en særlig interesse for mennesker og ledelse.

Netop mennesker og ledelse omfatter det centrale i den "bevægelse", som de driver fra et kontor i Orla Lehmannsgade, og som de etablerede sammen i januar sidste år.

De har primært etableret bevægelsen, fordi parret havde oplevet, at flere og flere gav udtryk for, at arbejdslivet foregik i et tempo, hvor det var ualmindeligt svært at følge med.

Dette kunne særligt Lars Bilde relatere til, da stress var årsagen til, at han tre år forinden havde forladt sit drømmejob som direktør hos Isabella A/S.

- Vi spekulerede over, hvad der skete i samfundet. Der er jo et eller andet hjul, der kører forkert, når der er så mange, der føler sig ekstremt presset af hverdagen. Jeg følte selv, jeg blev ramt af en hammer med 180 kilometer i timen, da jeg blev ramt af stress, fortæller Lars Bilde, som sidder i bestyrelsen hos blandt andre Universal Gruppen og Petrowsky A/S i Vejle.

Annonce

HOP Group

Ifølge Lars og Mette Bilde eksisterer der en usund "økonomisk performancekultur", som påvirker danskernes arbejdsglæde negativt.

Lars Bilde har tidligere været direktør hos teltproducenten Isabella A/S, som han var tilknyttet fra 2011 til 2018. Han har i løbet af de seneste år blandt andet taget en master i psykologi samt en uddannelse i digitalisering på Singularity University i Sillicon Valley. Arkivfoto

En kultur, der ifølge Lars og Mette Bilde bunder i at tjene så mange penge som muligt, så hurtigt som muligt, mens menneskelige parametre ofte bliver tilsidesat.

På baggrund af dette etablerede de bevægelsen ”HOP Group”, der står for et holistisk, optimistisk og personligt lederskab.

HOP Group

  • HOP Group er en bevægelse, der blev stiftet af Lars og Mette Bilde i januar sidste år.
  • Ægteparrets ambition er at fremme det, de kalder et bæredygtigt lederskab, der i bund og grund handler om, at ledere har større fokus på og indsigt i de mennesker, de arbejder sammen med.
  • De har en ambition om at skabe en fremtid, hvor værdien af penge afhænger af, hvordan de er tjent.
  • De har senest etableret et forum for ledere (HOP Club). Her bliver man som medlem en del af et fællesskab med andre ledere, der ønsker at skabe resultater med bæredygtig ledelse.

Deres mål er at inspirere virksomhedsejere og ledere til at skabe vækst via en anderledes ledelsesstil, end det er tilfældet i dag, hvor man - ifølge Lars og Mette Bilde - måler succes på økonomi.

- Det kan godt være, at en virksomhed er dygtig til at arbejde hurtigt og tjene en masse penge, men det kan også have en pris. For hvis medarbejderne ikke trives og bliver ramt af stress, hvor godt gør virksomheden det så egentlig, spørger de.

Annonce

Bæredygtig ledelse

Lars og Mette Bilde påpeger, at fremtiden derfor kalder på det, de kalder en mere "bæredygtig ledelse".

Det omfatter, at ledere bør have større interessere, viden og forståelse for de mennesker, de arbejder sammen med.

Jeg følte selv, jeg pludselig var blevet ramt af en hammer med 180 kilometer i timen.

Lars Bilde

De forklarer, at mange virksomhedens succes i dag bliver målt efter en "Key Performance Indicator", men at de ønsker, at der fremover bliver lagt lige så stor vægt på en "Key Human Indicator", hvor virksomheden også bliver målt og vejet efter menneskelige egenskaber.

De har - siden starten sidste år - arbejdet sammen med flere virksomhedsejere og ledere, der befinder sig i alt fra ejendomsbranchen til revisionsbranchen.

Ledere, der ifølge Lars og Mette Bilde, er åbne for at foretage ledelsesmæssige forandringer.

- Vi tager i første omgang en snak, hvor vi går ind i et afklaringsforløb med lederen og/eller ejeren om den pågældende opgave. Det kan for eksempel omhandle kulturen eller trivslen i virksomheden, som vedkommende ønsker forandret. Vi afdækker så sammen den bedste løsning for den enkelte virksomhed, siger Mette Bilde, som blandt andet er uddannet indenfor organisation og arbejdspsykologi.

Annonce

Der skal ske en forandring

Lars og Mette Bilde har senest etableret et forum kaldet "HOP Club", hvor man gennem blandt andet debatter og foredrag kan modtage sparring og inspiration i selskab med andre ledere, så man på den måde kan lære af andres erfaringer.

Alt sammen med henblik på at skabe rammerne for en anderledes ledelseskultur, der skal udmønte sig i mindre stress og større arbejdsglæde hos medarbejderne - samt i sidste ende en mere bæredygtig økonomi, fortæller parret.

- Det absolutte drømmescenarie er, at vi på en eller anden måde kan få menneskelig kapital i lovgivningen. For der er brug for, at der sker en forandring, og det hele ikke handler om økonomi, men at det i mindst lige så høj grad handler om mennesker, siger de.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce