Annonce
Erhverv

Landbrugsorganisation: To tidshorisonter mod samme klimamål

- Vi skal tænke stort, for hvis det bliver svært at nå en 70 procents reduktion i drivhusgasser i 2030, så bliver det endnu sværere at nå 100 procent i 2050, siger Niels Peter Nørring, klimadirektør, Landbrug & Fødevarer. Pressefoto
Ifølge landbrugserhvervets egen interesseorganisation skal de danske landmænd være klimaneutrale i 2050.

AARHUS: Hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er klimadirektør Niels Peter Nørring ikke skræmt af regeringens vision om grøn omstilling og øgede krav til et bæredygtigt dansk landbrug.

Han opfordrer i stedet til at tænke på det helt store perspektiv.

- I Landbrug & Fødevarer sigter vi mod at være klimaneutrale i 2050 med enten den samme eller en større produktion i dag, og det kræver, at vi bliver endnu dygtigere til at udvikle bæredygtige og klimavenlige produkter. Det er altafgørende for os i fremtiden at finde de rigtige løsninger. Vi har et af de mest moderne landbrug i verden, som sammen med producenter og agroindustrien er et fantastisk udgangspunkt for Danmark, siger Niels Peter Nørring og tilføjer, at to af de største spillere i marken, Danish Crown og Arla, har samme mål om klimaneutralitet i 2050.

Klimadirektøren understreger, at han har stor tiltro til, at de grønne krav fra Christiansborg - herunder omkring udledning af drivhusgasser og kvælstof - ikke kommer dansk landbrug til skade.

- Det største globale bidrag, som vi kan give, er ikke at fjerne den danske udledning, for den er relativt lille. Dér, hvor vi virkelig kan flytte noget, er ved at udvikle løsninger, som de også kan bruge i andre lande. Her kører vores vision i to spor - dels selv at være klimaneutrale fra 2050 og dels at være et fyrtårn for omverdenen, forklarer Niels Peter Nørring og fortsætter:

- I forhold til regeringen arbejder vi med en anden tidshorisont, fordi det først og fremmest gælder de store landvindinger på den lange bane. Selvfølgelig skal vi gøre noget her og nu, som for eksempel at arbejde på at afgive arealer til lavbund og skovrejsning, men vi skal tænke stort, for hvis det bliver svært at nå en 70 procents reduktion i drivhusgasser i 2030, så bliver det endnu sværere at nå 100 procent i 2050.

- Det største globale bidrag, som vi kan give, er ikke at fjerne den danske udledning, for den er relativt lille. Dér, hvor vi virkelig kan flytte noget, er ved at udvikle løsninger, som de også kan bruge i andre lande.

Niels Peter Nørring, klimadirektør, Landbrug & Fødevarer

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce