Annonce
Sydjylland

Kunstig intelligens fra kælder til kvist i Dandy Business Park

AI Innovation House skal stå færdigt i februar 2021 og vil give rum til fremtidens digitalisering og kunstig intelligens. Foto: Carsten B. Grubach
AI Innovation House skal være Danmarks digitale fyrtårn.

VEJLE: Et par gule hjelme stikker op i den blå forårshimmel på toppen af byggeriets hvide betonelementer. Der skal rå menneske -og maskinkraft til at opføre det 5200 kvadratmeter og fire etagers høje hus, som vil stå færdigt i februar 2021.

Huset, nummer syv i rækken i Dandy Business Park i Vejle, er et ganske særligt et af slagsen. AI Innovation House, som det hedder, skal fra februar 2021 rumme kunstig intelligens fra kælder til kvist, være Danmarks digitale fyrtårn og sørge for at fastholde dygtige it-folk i området.

75 procent af lejemålene er hjemme med en blanding af offentlige og private virksomheder som MB Solutions, Vejle Kommune, Dialog Data og Optilon. Blandt samarbejdspartnerne finder man SAS Institute, IBM og Danfoss.

- Danfoss vil for eksempel bruge husets faciliteter og vores konferencerum i kælderen, som vil blive udformet som et planetarium, til møder om kunstig intelligens og digitalisering og samle relevante medarbejdere til projektforløb i lokalerne, og det kunne andre virksomheder også benytte sig af, siger Jørgen Andersen, direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S, som står bag Dandy Business Park A/S.

- Når huset er færdigt, vil vi være oppe på at have omkring 1000 videns-medarbejdere og flere end 200 virksomheder herude, og det fantastiske er jo, at det både er lokale, nationale og offentlige virksomheder.

- Det er ikke bare huse, vi har herude, det er huse med holdninger, hvor man kan skabe unikke netværk, påpeger direktøren.

Planen er, at den 700.000 kvadratmeter store park med tiden skal være CO2-neutral – blandt andet via opførelsen af et solcelleanlæg.

Annonce
Direktør Jørgen Andersen og Kirsten Krogsgaard Juhl, ansvarlig for kommunikation og event, fra Dandy Business Park glæder sig over, at 75 procent af lokalerne i AI Innovation House allerede er lejet ud. Foto: Carsten B. Grubach

Fysisk fyrtårn

Grundtanken bag Dandy Business Park er et samarbejde på tværs mellem virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og offentlige myndigheder, den såkaldte Triple Helix-model. Og der satses på green tech, fødevarer samt kunstig intelligens/digitalisering. Innovationshuset for digitalisering og kunstig intelligens vil også fysisk være et fyrtårn. Det vil være spækket med fælles lokaler og faciliteter, laboratorier, play room, projektrum, og en digital assistent vil fortælle om husets aktiviteter, hjælpe med at finde rundt i huset, booke møder med videre. Stueetagen vil være åben for alle samarbejdspartnere – og den store planetarium-agtige konferencesal, der har 3D med 360 graders projicering, vil have plads til cirka 150 personer, når den rå menneske- og maskinkraft har færdiggjort de fysiske rammer til fremtidens kunstige intelligens.

Sådan skulle AI Innovation House gerne se ud, når lejerne rykker ind i 2021. Foto: Erik Arkitekter
Det nye hus skal også være et bygningsmæssigt fyrtårn. Sådan forestiller man sig foyeren. Foto: Erik Arkitekter
Annonce
Annonce
Fyn

Plan Organic ramt af læbestiftseffekten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Annonce