Annonce
Vestjylland

Krise lukker fiskemelsfabrik men Triple Nine føler sig rustet til fremtiden

Der kommer stadig landinger til Triple Nine i Thyborøn, men konkurrencen om fiskene er blevet hårdere. Arkivfoto: Thyborøn Havn
Fiskemelsfabrikken i Hanstholm lukker på grund af færre råvarer - kun den skarpeste overlever, siger direktøren for Triple Nine

Thyborøn: Små kvoter og større konkurrence lukker nu én af Danmarks tre fiskemelsfabrikker. FF Skagen driver fabrikker i både Hanstholm og Skagen, men vælger nu at lukke den over 50 år gamle afdeling i Hanstholm.

Ledelsen begrunder det med faldende kvoter samtidigt med, at der skyder flere fiskemelsfabrikker op rundt om. Blandt andet er der inden for de seneste to år opført to fabrikker i Norge samt flere nye ved Østersøen. Derfor er konkurrencen om råvarerne blevet så hård, at afdelingen i Hanstholm ikke længere er rentabel, hvilket kommer til at ramme de 45 ansatte i nuem.

Direktøren for Triple Nine i Thyborøn, Jes Bjerregaard, mærker også krisen og forstår, den rammer hårdt hos konkurrenten. Selv om fabrikken i Hanstholm lukker, hvilket fjerner en overkapacitet på det danske marked, så tror han dog ikke, det vil smitte positivt af på fabrikken i Thyborøn.

Annonce

- Som jeg har forstået det, så vedbliver de med at holde Hanstholm åben for landinger, som de efterfølgende vil køre til deres fabrik i Skagen, siger Jes Bjerregaard.

Hård konkurrence

Han er dog helt enig i, at der er blevet større konkurrence.

- Der er ganske rigtigt bygget to nye fabrikker i Norge, som vist ikke har let ved at tjene penge, men det giver en hårdere konkurrence om  råvarerne fra Nordsø-bassinet. Der ud over er der åbnet nogle mindre fabrikker omkring Østersøen, der dog først og fremmest er baseret på fiskeafskær, siger han.

Triple Nine mærker også de små kvoter, der i år især har ramt tobis og brisling, der er de vigtigste fisk i industrifiskeriet.

Den seneste lukning er jo et udtryk for, at konkurrencen er hård indenfor vores branche, så kun den skarpeste overlever. Derfor er det vigtigt at tilpasse os situationen

Jes Bjerregaard, adm. direktør

- Til gengæld får vi et relativt fornuftigt fiskeri på sperling, men slet ikke nok til at kompensere for de øvrige kvoter, siger han.

Annonce

Tilpasninger

Triple Nine er også begyndt at modtage fiskeafskær fra fiskefabrikker. Det blev tidligere anvendt af minkfodercentraler, men også her er mængderne små. Desuden er der et omfattende arbejde med at planlægge transporten, så fortjenesten er lille.

- 2021 er et ret svært år for os, men vi skal nok klare os igennem, siger Jes Bjerregaard.

Triple Nine har de senere år investeret i at omlægge produktionen for at gøre den mere rentabel, og ifølge Jes Bjerregaard er der stadig muligheder for at optimere produktionen, og derfor bliver det et arbejde, han forventer bliver nødvendigt at fortsætte.

- Den seneste lukning er jo et udtryk for, at konkurrencen er hård inden for vores branche, så kun den skarpeste overlever. Derfor er det vigtigt at tilpasse os situationen, siger han.

Det betyder dog ikke, at Triple Nine står foran en ny fyringsrunde.

- Nej, jeg forventer ingen større tilpasninger på medarbejdersiden, siger Jes Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce