Annonce
Erhverv

Kokkekompagniet kom igennem krisens første år uden fyringer: - 2020 var udfordrende, og det er ikke blevet mindre i 2021

Kokkekompagniet, der er ejet af Jesper Larsen og Thomas Hansen (th) kom ud af 2020 med et overskud efter et år, hvor de har skåret ind til benet, så forretningen passer til "corona-tilstande". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Coronakrisens første år har sat sine spor hos direktør og medejer af Kokkekompagniet. - Jeg tror, at vi er blevet noget ældre i løbet af året. Vi har virkelig skulle løbe hurtigt i perioder, siger direktør Thomas Hansen.

Kolding: Der var pænt travlt omkring sommeren. Nytårsmenuen var meget populær, og private har også været gode til at forkæle sig selv med mad udefra.

Det er nogle af de positive nedslag fra et år, hvor tingene blev vendt på hovedet på grund af corona for Kokkekompagniet og de 32 ansatte.

- Det har været et udfordrende år på alle parametre. Det har været psykisk og fysisk hårdt. Vi har i 21 år drevet en sund butik, og pludselig halter vi bagefter. Vi har brugt rigtig lang tid på at skære til, og vi har virkelige skåret ind til benet, så det passer til corona-tilstande, siger direktør og medejer Thomas Hansen.

Virksomheden har netop offentliggjort regnskabet for 2020, der viser et overskud på 1,1 millioner kroner før skat mod 3,3 millioner kroner i 2019. Set i lyset af coronakrisen, så er Thomas Hansen og medejer Jesper Larsen, tilfredse med resultatet efter et år, hvor de to ejere i perioder ikke har udbetalt løn til sig selv.

Nogle af de ansatte har været sendt hjem på lønkompensation i perioder, og fra starten af krisen var det meget afgørende, at de ikke skulle fyre folk.

- Vi havde et godt år i 2019, og vi har nogle medarbejdere, der går et ekstra skridt for os. Derfor synes vi også, at vi som virksomhed skulle vise, at vi hjælper hinanden i med- og modgang. Vi kan ikke afskedige og håber, de kommer tilbage. Heldigvis har vi kunnet holde på alle indtil nu, og kommer ud med et overskud, og det er vi taknemmelige for. Men det skyldes kun, at vi har haft fokus på alle omkostninger, og lige nu er vi da optimistiske i forhold til, hvad der sker i efteråret, når flere er vaccineret, siger Thomas Hansen.

Annonce

2021 bliver udfordrende

I takt med at der blev åbnet op i foråret 2020, kom der flere arrangementer og enkelte bryllupper. Men slet ikke i samme stil som tidligere år, og leveringerne til kantinerne blev også hårdt ramt. Inden coronakrisen leverede Kokkekompagniet op mod 2500 kuverter til virksomheder dagligt. På lavpunktet var tallet nede på 700 kuverter, og i dag "mangler" der fortsat 900-1000 kuverter.

- Det betyder, at vi har været nødt til at være enormt omstillingsparate. Efter Mettes første nedlukning gik vi i gang med portionsanretninger. Vi har haft nogle sindssygt gode kunder, der har tænkt på os. De første 14 dage var virkelig gode, men på et tidspunkt går det også op for folk, at det trækker ud, og så støttede kunderne selvfølgelig også andre steder, siger Thomas Hansen.


Det har været et udfordrende år på alle parametre. Det har været psykisk og fysisk hårdt. Vi har i 21 år drevet en sund butik, og pludselig halter vi bagefter.

Thomas Hansen, direktør og medejer af Kokkekompagniet


De store partier af portionsanrettede menuer betyder også ekstra arbejde - og ekstra udgifter.

- Det kræver flere hænder, når du skal portionsanrette tingene. Vi bruger faktisk også 18 procent flere råvarer, når det skal portionsanrettes. Og så er der udgifter til emballage. Så der er flere led, og det koster, siger Thomas Hansen.

Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger, bryllupsfester og konfirmationer, så de var været hårdt ramt af corona og restriktioner. - Efter Mettes første nedlukning gik vi i gang med portionsanretninger. Vi har haft nogle sindssygt gode kunder, der har tænkt på os. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I dag er han – fortsat – optimistisk og glad for, hvordan Kokkekompagniet kom igennem coronakrisens første år.

- 2020 var udfordrende, og det er ikke blevet mindre i 2021, og for os har de første tre måneder været en underskudsforretning. Det giver sig selv, når forsamlingsforbuddet er så lavt, og vi mangler 1000 kuverter til kantinerne. Vi er sat op efter en anden volumen, og vi har fortsat de samme lønninger, så vi har haft penge med på arbejde. Men vi tror på, at der kommer gang i det igen for alvor til efteråret, siger Thomas Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce