Annonce
Erhverv

Klumme: Vi kæmper alle for medarbejderne

Ole Østergaard. Pressefoto

I den senere tid er de gule fagforeninger blevet omtalt som nasserøve og blandt andet beskyldt for at bruge uanede mængder af penge på markedsføring sammenlignet med de røde fagforeninger.

Jeg synes, at det er en ærgerlig retorik, og det er mig ubegribeligt, at man vælger at gå ned ad den vej. Jeg kunne personligt aldrig finde på at anfægte det faktum, at eksempelvis 3F er sponsor for Superligaen, hvilket praktisk talt ikke kommer medlemmerne til gode set i forhold til, hvad et sådant sponsorat koster. Men det er et valg, som 3F har truffet, og jeg er da også sikker på, at det er et fornuftigt valg set i forhold til det, man gerne vil brande sig på.

At skatteminister Morten Bødskov i netavisen Pio endvidere understreger, at det er ikke en sag, som han vil gå ind i, bekræfter mig bare yderligere i, at det er den helt rigtige beslutning, at vi som organisation markedsfører, hvilke faglige færdigheder man kan erhverve sig gennem fagforeningen Frie. Markedsføring er et middel til at nå et mål, og det gælder lige meget, om man er gul, rød eller blå.

Annonce

Jeg har altid og vil altid respektere de røde fagforeninger og det, som de har bidraget med til den danske arbejdsmarkedsmodel. Men heldigvis har vi ikke fagforeningstvang i Danmark i dag. Dette hørte et andet årti, ja århundrede til. Alle har i dag den frie ret til selv at vælge, hvor, hvordan og hvor meget man ønsker at organisere sig.

Som juridisk chef i Frie sidder jeg dagligt med medlemmer, der er indblandet i tvister med deres arbejdsgivere, og som føler sig som en lille brik i et meget stort spil. Her giver vi de enkelte medlemmer rådgivning til, hvordan man som arbejdstager kan bringe sig i den mest gunstige position i forhold til arbejdsgiver. Vi tager konflikten med arbejdsgiverne og går om nødvendigt i retten, helt på lige fod med 3F og andre fagforbund.

Det lykkes heldigvis i langt de fleste tilfælde, og også på den måde bidrager vi til noget rigtig godt for den enkelte arbejdstager - hvilket vores score på mediet Trustpilot også vidner om. Vores 4,7 stjerner ud af 5 mulige understreger, at vi har masser af glade og tilfredse medlemmer.


Vi tager konflikten med arbejdsgiverne og går om nødvendigt i retten, helt på lige fod med 3F og andre fagforbund.


Så i min optik er det lige meget, om vi er røde, gule eller blå - for vi kæmper alle for bedre vilkår og retfærdighed for arbejdstagere over hele Danmark. Så lad os da stå sammen om det frem for at bekrige hinanden og diskutere, hvor mange og hvordan vi bruger vores penge på markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce