Annonce
Erhverv

Klumme: Tøv ikke med at sælge i Tyskland

Ulrik Knudsen, Sydbank. Pressefoto

Det er forhåbentligt ikke gledet under radaren, at vi bor i en by og en region, som oplever stærk vækst på erhvervsfronten. Mange aarhusianske firmaer gør sig i disse år bemærket, ikke kun i Danmark, men også på de europæiske og udenlandske markeder.

Hvis nogle havde det held at se 21Søndag på DR1 den 29. august, vil man have fået indblik i et af de helt store eksporteventyr med aarhusianske rødder. Vores erhvervskunde, Søstrene Grene, har fra en ydmyg start i Hamborg for fem år side, skabt en kæmpe kæde på 52 butikker i Tyskland. Stærkt gået!

Tyskland er Danmarks største eksportmarked. Vi sælger varer og tjenesteydelser for knap 140 mia. kr. om året til tyskerne, men der er plads til meget mere. Vi har i Sydbank et godt øje til det tyske marked og har som Danmarks Erhvervsbank en stor repræsentation i Tyskland med en lang tradition for at hjælpe danske virksomheder på plads. Fremover vil brancher inden for grøn omstilling og digitalisering kunne høste stort ved at satse på det tyske marked i kraft af nye politiske vinde.

Annonce

Ved valget 26. september slutter tiden med Merkel som kansler og efter vores vurdering - Tyskland som sparerepublik. Vores store nabo mod syd er uanset kommende regeringsfarve tvunget til at gennemføre en hurtig grøn omstilling og gennemdigitalisering af samfundet.

Vores erhvervskunde, Søstrene Grene, har fra en ydmyg start i Hamborg for fem år side, skabt en kæmpe kæde på 52 butikker i Tyskland.

- Det medfører med stor sandsynlighed en finanspolitisk opblødning, som kan sætte gang i handel og vækst i hele Europa, vurderer Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen.

Danske virksomheder repræsenterer i stort tal det, som tyskerne i fremtiden skriger efter. Vi står stærkt med vores digitaliserede samfund og solide IT-løsninger, samt stor ekspertise på den grønne front, hvad angår vedvarende energi og renovering af den uisolerede bygningsmasse. Tysk sparsommelighed har i stor grad tæret på landets infrastruktur. Veje, skoler og forsyningsnetværk trænger til en opgradering. Også her kan danske virksomheder hjælpe til.

Tilbage til Søstrene Grene, som udviser nogle helt klassiske træk. De er startet i Nordtyskland, hvor kendskabet til Danmark er størst og konkurrencen fra andre sammenlignelige nationer mindst. Kæden har med deres særlige hygge og alternative vareudvalg lukreret på det, som tyskerne ser som en særlig fordel. Det hyggelige Danmark med solide traditioner for at holde ord og skabe kvalitet omkring det, som vi producerer og sælger.

Søstrene Grene læner sig desuden i deres vareudvalg tæt op ad vores umiddelbart største brand, danish design, som er kendt og elsket i Tyskland, forklarer manden bag søstrenes succes i Tyskland, landechef, Mogens Schmidt.

Mogens Schmidt, Søstrene Grene. Pressefoto

- Danske virksomheder, som møder op med deres produkter i Tyskland, er på mange måder foran på point pga. tyskernes meget positive opfattelse af Danmark og danskerne, siger han.

- Men man skal være omhyggelig, gøre sit forarbejde godt og kende sit produkt til finderspidserne. Der findes ingen genveje, siger erhvervsrådgiver i Sydbank, Hamborg, Per Bischoff, som mener, at kendskab til det tyske sprog er en klar vindersag.

- Giv tyskerne hjemmebanefordel og vind opgaven, lyder hans råd.

Kniber det med den tyske grammatik, så er det en god ide at alliere sig med en tysk partner eller købe sig til sproglig hjælp.

Du kan læse mere om potentialet i dansk eksport til Tyskland i denne avis. Sydbank arbejder sammen med Jysk Fynske Medier, Dansk Erhverv og Udenrigsministeriet om at fremme dansk eksport til Tyskland. Du kan også gense vores fælles erhvervswebinar fra Hamborg:

https://www.sydbank.dk/erhverv/webinarer.

Den 17. september sender vi fra den danske ambassade i Berlin. God arbejdslyst og på gensyn!

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce