Annonce
Erhverv

Klumme: Syv grundtoner, der skaber ledelse med håb

Jeg har boet i USA som ung og har siden tænkt på landet som mit andet fædreland. Det ændrede sig, da Trump blev præsident. Hans ideer og ikke mindst hans grab-them-by-the-pussy retorik og adfærd har jeg svært ved at finde formildende omstændigheder ved.

Det var ynkeligt, og det var skræmmende. Godt han mest udfolder sig på golfbanerne nede i Florida nu. Jeg blev seriøst bekymret for alle de mennesker, jeg kender i USA og på mange måder også for resten af verden, inkl. mig selv. Manden var tilsyneladende i gang med systematisk at smadre både de strukturer og de samarbejdsprincipper og alliancer, der holder sammen på vores stadig mere komplekse verden.

- Der skal nok komme en masse godt ud af de her kritiske situationer, hørte jeg en leder sige i et radioprogram. Jeg skruede straks op.

- Nogle gange bliver tingene nødt til at være kørt ud i ekstremerne, før vi mennesker forstår, at vi må op af sofaen og tage handling. Trump ryster posen, så det støver voldsomt, og mange får svært ved at trække vejret, men jeg stoler på, at det også gør nogle vigtige problemstillinger synlige. Det er som om, vi skal helt ud, hvor det virkelig spidser til, før vi lærer noget. Når støvet lægger sig, kommer både amerikanerne og vi andre styrket videre, sagde lederen med en optimistisk klang i stemmen.

Det gav mig håb at høre det. Jeg fik lyst at skrive til lederen og sige tak. Han havde på en tydelig og respektfuld måde mindet mig om noget, jeg godt vidste, men alligevel havde glemt at stole på: at der næsten altid er muligheder, små sprækker af lys, uanset hvor umulig og mørk en problemstilling ser ud. Der er rigeligt brug for at huske den ledelseskraft, der ligger i håb.

Om Klummen

Kim Fogh er en del af konsulenthuset AGORA Social Production og direktør i Leadership Lighthouse. Han er uddannet journalist, Master i læreprocesser fra Aalborg Universitet og coachuddannet fra Columbia University i New York. Kim Fogh har gennem 25 år arbejdet med feedback, kommunikation og ledelse på blandt andet TV2, DR og Vestas.

  • Har du kommentarer til denne klumme, kan du kontakte skribenten direkte på kim@leli.dk

Globalt har vi coronakrise. Klimakrise. Flygtningekrise. Mere lokalt har vi i titusindvis af danskere, der ikke trives på jobbet. De oplever mangel på formål og indflydelse. De bliver stressede og har konstant oplevelsen af ikke at slå til.

Hvad har alt det her med ledelse at gøre? Temmelig meget. Ledelse handler om at få mennesker til at samarbejde for at nå vigtige mål sammen. Det kan af og til være svært at tro på, at vi når målet. Forhindringerne kan være større end forventet, og vores fælles ressourcer ikke helt så kraftfulde, som vi troede, de var.

Her er det håbet, der hjælper os med at tænke kreativt, smidigt og udholdende. Jeg vil ikke anbefale nogen at skabe stærke resultater udelukkende baseret på håb. Her er strategisk tænkning, budgetter og målsætninger vigtige at få med.


Ledelse handler om at få mennesker til at samarbejde for at nå vigtige mål sammen. Det kan af og til være svært at tro på, at vi når målet. Forhindringerne kan være større, end forventet og vores fælles ressourcer ikke helt så kraftfulde, som vi troede, de var.


Hvis du leder en afdeling eller en virksomhed, er du næsten dømt til fiasko, hvis du ikke har en god forretnings- eller udviklingsstrategi. Det samme gælder, hvis du ikke forstår at tænde håbets lys i øjnene på dine kolleger. Det er det, de dygtige ledere gør. I alle de møder og samtaler, de har. Hver dag. En optimistisk, ansvarlig og troværdig grundtone, der peger fremad.

Her kommer mit bud på syv grundtoner, der alle spiller godt sammen med ledelse med håb. Men først har jeg en vigtig pointe, som jeg tidligere har været inde på i andre indlæg fra min side: Vi er alle ledere! Uanset om du er direktør eller dæksdreng.

Ledelse behøver heldigvis ikke at have noget med hierarki at gøre. Det handler nemlig først og fremmest om den indstilling vi har til vores arbejde. Vi behøver ikke spørge nogen om lov til at tage helhjertet ansvar for, hvordan vi bedst udfører vores job. Den form for ansvarlighed og faglig stolthed gør dig til leder - uanset stillingsbetegnelse.

Når vi leder med håb, så:

1) Tager vi tydeligt afsæt i vores mission. Det er derfor, vi er her. Husk det!

2) Er vi synlige, nærværende og tilgængelige.

3) Er vi åbne, fleksible og nysgerrige - og kan være det uden at vakle, fordi vi kender vores mission.

4) Skaber vi psykologisk tryghed, klare forventningsafstemninger og rene linjer.

5) Står vi ved os selv og har mod til at vise usikkerhed og tvivl såvel som glæde og stolthed.

6) Tager vi konflikter på en åben og respektfuld måde og altid med blik for at lære noget af dem.

7) Fortæller vi mennesker omkring os, hvor meget vi holder af dem.

Ordet håb stammer fra den gamle, engelske ord ”hopian” og direkte oversat betyder det: at læne sig forventningsfuld fremad. Det er ikke kun et ønske. Det er en bevidst beslutning om at holde fast i et billede af en bedre fremtid. Et fundament at stå på, mens vi læner os forventningsfuldt frem.

Eller for at bruge et andet billede: Et nodeark, der inviterer til at komponere smukke, livgivende melodier, som måske bliver sunget i mange år

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce