Annonce
erhvervplus

Klumme: Status for CDEU efter et udfordrende halvår

Lars Holte Nielsen, direktør for Midtjyllands EU-kontor (CDEU) ser tilbage på en skelsættende halvår med masser af virtuelle møder, der er kommet for at blive. Pressefoto
Så lakker et hektisk, men også udviklende første halvår af 2020 mod enden. Her ser direktør Lars Holte Nielsen tilbage på seks måneder, der har budt på massevis af udfordringer på CDEU, men som også har ledt os frem til nogle helt nye løsninger, der allerede giver god værdi for hele det midtjyske område.
Annonce

MIDTJYLLAND: På CDEU har vi brugt foråret på – med coronaepidemien som bagtæppe – at tænke nyt.

Vi var heldigvis allerede før pandemiens udbrud godt klædt på rent teknisk til at kunne udføre vores arbejde hjemmefra, og vi har således kunnet klø på med uformindsket styrke, bare med digitale møder frem for fysiske. Desuden har vi udvidet vores digitale værktøjskasse og kastet os over webinar-formatet, hvilket er gået over al forventning.

Tilbagemeldingerne fra vores bagland har været meget positive, og det er derfor også et format, som vi vil arbejde aktivt videre med. Indtil videre har vi lavet webinarer inden for det kulturelle og det grønne område, men vi arbejder også netop nu på at lave webinarer for vores erhvervsaktører.

Annonce

Arbejder videre virtuelt

Med corona-tiden er ligeledes fulgt en stor udbredelse og en bred accept af virtuelle møder frem for fysiske, og det er en udvikling, som vi hilser velkommen.


CDEU vil i fremtiden have færre rejsedage, til gavn for klima, økonomi og trivsel blandt medarbejderne, men til gængæld meget stærkere virtuelle relationer.

Lars Holte Nielsen, direktør, MIdtjyllands EU-kontor


Møderne i det virtuelle rum giver os nemlig mulighed for at komme endnu tættere på vores samarbejdspartnere end før, ligesom møderne mindsker klimabelastningen og sparer os rejsetid, som vi i stedet kan bruge på at arbejde dedikeret for vores aktører. Vi planlægger derfor også efter corona at fortsætte med at holde virtuelle møder med vores midtjyske samarbejdspartnere.

CDEU vil således i fremtiden have færre rejsedage, til gavn for klima, økonomi og trivsel blandt medarbejderne, men til gængæld meget stærkere virtuelle relationer. Vi tror dermed på, at corona-tiden har åbnet en dør for, at CDEU kan få en endnu stærkere position i fremtiden.

Annonce

Nye i bestyrelsen

De seneste måneder har også budt på nye ansigter i vores bestyrelse, blandt andet på erhvervssiden.

I kølvandet på erhvervsfremme-reformen er der således blevet udpeget to nye erhvervsrepræsentanter i bestyrelsen: Terje Vammen og Kenneth Mikkelsen.

Terje Vammen er en kendt person i erhvervskredse i Midtjylland og er blandt andet formand for Erhverv Aarhus og medlem af formandskabet for Aarhus Kommunes Erhvervskontaktudvalg. Han vil således styrke CDEU’s relation til erhvervs- og innovationsområdet især i Østjylland.

Kenneth Mikkelsen har haft en lang karriere som erhvervsdirektør både i Ringkøbing-Skjern og nu i Herning & Ikast-Brande og har derigennem et indgående kendskab til erhvervslivet i det midt- og vestjyske, som vil komme CDEU til stor gavn.

CDEU har altid være begunstiget af engagerede bestyrelsesmedlemmer, og vi glæder os meget til samarbejdet.

Nu ser vi foreløbigt frem til at puste ud i sommerferien, inden et travlt efterår sætter ind – kan I nu alle have en rigtig dejlig sommer, og så glæder vi os til at fortsætte samarbejdet med jer på den anden side af ferien.

Nyt fra EU

  • Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.
  • Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.
  • Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.
  • Se mere påwww.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu
Annonce