Annonce
Erhverv

Klumme: Skal jeg vælge et bureau eller udleje mit sommerhus selv?

Anders Schweitz Jensen. Pressefoto

Står du selv for udlejningen af dit sommerhus, er dit skattemæssige bundfradrag markant mindre, end hvis du lejer ud gennem et bureau. Men er du god til at få det lejet ud, betyder det ikke nødvendigvis det store.

Der findes lidt over 200.000 sommerhuse i Danmark. Heraf er det ifølge VisitDenmark kun omkring en femtedel, der lejes ud. Det er langt færre, end de fleste tror, og langtfra nok til at dække behovet.

Sidste år forsøgte man politisk at motivere flere til at leje deres sommerhus ud ved at hæve det skattefrie bundfradrag for dem, der lejer ud gennem et bureau. Det tiltag er ikke videreført i år.

Annonce

Sommerhusudlejere kan også i år vælge mellem to metoder til at opgøre deres skattemæssige overskud ved udlejningen. Enten kan de vælge regnskabsmetoden, hvor de fører et egentligt regnskab over deres faktiske indtægter og udgifter ved udlejningen og betaler skat af nettooverskuddet. Eller de kan vælge modellen med bundfradrag, hvor de betaler skat af 60 % af den del af deres lejeindtægter - inklusive betaling for el, vand og varme - som overstiger et skattefrit bundfradrag. Langt de fleste vælger modellen med bundfradrag.

Det skattefrie bundfradrag findes i to versioner. Det ene lyder i år på 11.700 kr. og gælder for dem, der selv står for udlejningen. Det andet lyder i år på 42.700 kr. Det gælder for dem, der udlejer gennem et bureau, som indberetter lejeindtægterne til skattemyndighederne.

Om revisorklummen

BDO partner og statsautoriseret revisor Anders Schweitz Jensen har mange års erfaring med at rådgive kunder fra vidt forskellige brancher.

Her i bloggen møder du gode råd om skat, køb og salg af virksomheder, generationsskifte, personalegoder og meget andet. Anders er særligt interesseret i de mindre og mellemstore virksomheder, da det særligt er her, landets fremtidige vækst skal komme fra.

BDO dækker Danmark og beskæftiger mere end 1200 medarbejdere på 31 kontorer landet over.

Det verdensomspændende BDO netværk har cirka 80.000 medarbejdere i mere end 160 lande.

Uanset hvilken model, der vælges, så beskattes det skattemæssige resultat som kapitalindkomst. Det vil for de fleste sige med en marginalskatteprocent på ca. 34 %.

At udleje gennem et bureau har åbenlyse fordele i forhold til, at bureauet ikke bare tager sig af markedsføringen, men også af alt det praktiske i forhold til lejerne, og begge dele på en dybt professionel måde. Det tiltaler mange.

Der findes imidlertid også dem, der gerne selv vil stå for udlejningen. De kommer automatisk til at betale mere i skat, men de sparer til gengæld provisionen til bureauet, hvilket – alt efter omstændighederne – godt kan give et bedre økonomisk resultat, og forskellen i bundfradraget er ikke er eneafgørende for økonomien ved udlejningen.


At udleje gennem et bureau har åbenlyse fordele i forhold til, at bureauet ikke bare tager sig af markedsføringen, men også af alt det praktiske i forhold til lejerne, og begge dele på en dybt professionel måde. Det tiltaler mange.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce