Annonce
Erhverv

Klumme: Projektansættelser og midlertidig management

John Lohff. Pressefoto

I reklamebureauer, i advokatbranchen og i konsulentverdenen går tendensen i retning af tilknytning og ikke fastansættelse. I mange af disse liberale erhverv bliver man lønnet efter, hvad man kan indtjene. Det betyder lidt større risiko for den enkelte og mindre risiko for selve selskabet.

For blot 20-30 år siden fandtes denne model stort set ikke. Da jeg var ansat hos Lisberg Management i halvfemserne, brugte firmaet i vid udstrækning en model på sine svenske kontorer, så hver af konsulenterne havde deres eget firma, som de fakturerede fra. Nogle tjente rigtig mange penge på den måde - flere end hvis de havde været fastansatte.

Det er mit indtryk, at tiden med corona har tilskyndet flere virksomheder til at få løst opgaver ved hjælp af projekt- og midlertidige ansættelser.

Denne model har siden bredt sig til den danske konsulentbranche og til andre liberale erhverv som reklame-, medie- og lobbyistverdenen.

Annonce

Mange i vores direktør- og lederbank er parate til projekt- eller midlertidig ansættelse. Vi har anbragt adskillige inden for perioder på tre til seks måneder i virksomheder.

En del foretrækker den type ᾿nomade-opgaver᾿, hvor man bliver ansat til at løse en bestemt opgave - for eksempel få en virksomhed på ret køl igen - og så videre til den næste projektansættelse. Hvis ikke vi har dem i direktør- og lederbanken, kan vi finde folk til disse opgaver. I en interimsansættelse går kandidaten ind og udfylder lederposten, til der er fundet en ny til en permanent stilling.

Vi var selv ude for et tilfælde, hvor den administrerende direktør i en virksomhed fik en blodprop og var sat helt ud af spillet. Bestyrelsesformanden ringede til mig, forklarede situationen og spurgte, om vi hurtigst muligt kunne finde en afløser. Vedkommende skulle have en baggrund inden for el og handel.

Tilfældigvis havde en af vore egne konsulenter præcis den baggrund. Vi satte ham ind i en midlertidig stilling som fungerende direktør, indtil der kunne findes en ny. Men det blev ved med at køre i en lang periode _ vi fik en faktura betalt hver måned - konsulenten fik sin løn, og vi fik også vores del. Sådan fortsatte det i et helt år, men frem for at vi skulle finde en ny direktør, og vi kunne få vores konsulent tilbage, snuppede virksomheden konsulenten.

Om skribenten

John Lohff er partner i Lohff Management Consultants, der har kontorer i Sønderborg, Vejle og København. Har du kommentarer til denne klumme, kan du kontakte klummeskribenten direkte på john@lohff.dk

Tendensen mod projektansættelser, således som det ses på andre niveauer på arbejdsmarkedet, er også til stede på toplederniveau i de brancher, vi arbejder med, men i langt mindre udstrækning. I en stor industrivirksomhed med faste divisioner vil man ikke se det finde sted, højst i form af en medarbejder, der bliver knyttet til et projekt i en periode.

Det er mit indtryk, at tiden med corona har tilskyndet flere virksomheder til at få løst opgaver ved hjælp af projekt- og midlertidige ansættelser.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce