Annonce
ARBEJDSLIV

Klumme: Få tid og rum til refleksion og pauser i det nye år

Det seneste år har været usædvanligt. Vi startede året på hjemmekontoret. I foråret kom vi i bølger tilbage på arbejde efter total nedlukning.

Vi talte om corona-ro. På hjemmekontoret oplevede mange, at de pludselig fik arbejdsro, tid til en løbetur midt på dagen, til gåture i naturen og til nærvær med deres familie.

Vi spurgte: Hvad har vi lært af hjemmearbejde? Hvordan skal vi nu indrette vores arbejdsliv? Er der en brydningstid på vej?

Annonce

Mange steder hænger spørgsmålene fortsat i luften. Vi kom tilbage i storrumskontorerne og mødelokalerne. Tilbage til stress og jag og kø på motorvejen. Men nu er vi igen flyttet hjem på hjemmekontoret. Og det er uvist for os hvor længe.

Hvad blev der af min tid og rum til refleksion og pauser? Og hvad er min tid værd i det nye år?

Lad os midt i nedlukning, restriktioner og ved indgangen til det nye år spørge os selv: Hvad blev der af min tid og rum til refleksion og pauser? Og hvad er min tid værd i det nye år?

Herunder giver jeg fem råd, som alle kan hjælpe dig til at få tid og rum til refleksion og pauser i det nye år.

1) Skab rum til refleksion. Før du kaster dig ud i dine opgaver for det nye år, så afsæt tid til at skabe rum for refleksion og læring for det forgangne år. Spørg dig selv: Hvad har jeg lært i året, der er gået? Hvad har jeg gjort godt? Hvad kan jeg gøre bedre? Og hvordan kan jeg tage læringen med videre?

Beslut også hvor ofte og hvordan du vil afsætte tid til refleksion i det nye år. Og book det allerede nu i din kalender.

2) Hav et skarpt fokus. Den hurtigste genvej til at frigive tid er at have et skarpt fokus. Du skal derfor sørge for, at dine mål og prioriteter er knivskarpe. På den måde er det tydeligt for dig, hvilke opgaver du skal sige ja og nej til.

Kort sagt: Det er dit kompas for, hvad der er de mest værdifulde aktiviteter og din tid værd.

3) Sæt grænser for dit arbejde. Mange laver konstant ”overtræk” på den tidsmæssige konto ved at arbejde mere, end det er holdbart for dem i længden. Når kalenderen er fyldt ud med væg-til-væg møder og mails og forberedelse skubbes til efter børnene er lagt i seng, er der aldrig tid til andet end at være reaktiv.

Du skal derfor sætte grænser for dit arbejde, hvor meget og hvornår du arbejder og derefter luge ud i det ”ukrudt”, der har fundet vej til din kalender.

Cecilie Holmgaard Petersen, ledelsesrådgiver. Pressefoto

4) Ugentligt refleksions- og planlægningsmøde. Alt for ofte møder jeg eksempler på, at vi ikke planlægger vores tid. Den amerikanske time management guru, David Allen, er citeret for at sige: ”For hvert minut du planlægger, sparer du 10 minutter i udførelsen”. Og det er sandt!

I slutningen af hver uge skal du afsætte tid til at stoppe op og reflektere over dine læringer i den forgangne uge. Disse læringer skal du tage med i planlægningen af den kommende uge.

Planlæg også dine to-tre vigtigste opgaver for den kommende uge, og hvad du ellers gerne vil have plads til i dit liv.

5) Det perfekte 24 timers princip. Siden jeg i sommers læste en bog af Charlotte Mandrup, coach og forfatter, hvor hun beskriver det perfekte 24 timers princip, har jeg fortalt det i alle de sammenhænge, jeg har kunne komme til. Det perfekte 24 timers princip handler om, at dit døgn skal bestå af arbejde, inspiration, restitution, bevægelse, nærvær og søvn.

Reflekter over, hvordan dit perfekte 24 timers princip ser ud, og start det nye år med gode vaner!

Der er tre elementer, der skal være til stede for at du lykkes med at få tid og rum til refleksion og pauser:

A. Det skal være konkret, og du skal have et formål med din tid til refleksion, for ellers er det fristende at åbne indbakken og begynde at besvare mails.

B. Det skal i din kalender, for ellers er der andre, som vil sætte sig på deres tid med deres mål og opgaver.

C. Du skal skabe kommitment – til dig selv, din partner eller kollega. Og eventuelt kommitte dig til at dele dine tanker med vedkommende.

Om Cecilie Holmgaard Petersen

Selvstændig ledelsesrådgiver. Hjælper ledere med at frigive tid og rum til strategiske tanker og refleksion i deres ledelse og arbejdsliv.

Læs mere: cecilieholmgaardpetersen.dk


Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Annonce