Annonce
Erhverv

Klumme: Et ægte netværk får forretningen til at spinne på den store klinge

I Sydbank har vi smurt kæden og plejer et cyklende netværk, hvor vi er fælles om forretning, motion og socialt samvær, skriver Torben R. Rasmussen. PR-foto

Man plejer sit netværk, lyder en gængs formulering. Nogle melder sig ind i netværk af ligesindede for at skabe kontakter og dele viden. Men er det en fyldestgørende måde at relatere til hinanden, når man mødes i habitter, hæver glasset og slår et aftalt tema an. Mennesket er kendetegnet ved at være impulsivt, nysgerrigt og legende. Som regel er disse karaktertræk henlagt til fritiden. Men hvorfor ikke kombinere det?

I Sydbank har vi smurt kæden og plejer et cyklende netværk, hvor vi er fælles om forretning, motion og socialt samvær. Cykelteamet på billedet består af fremtrædende forretningsfolk og virksomhedsledere i Aarhus, som betaler medlemsgebyrer for at være med i denne kreds. For nylig deltog ca. 50 ryttere på en tur til Spanien. Fire dage sammen på den høje klinge og en karbonramme mellem benene giver betydningen af netværk en helt ny dimension.

HR-direktør i EL:CON Anne Sophie Flørnæss er en af vores nye medlemmer, som var med til at erobre bjergtoppe i Spanien:

Annonce

- Team Aarhus Sydbank er meget mere end et erhvervsnetværk. Det er et interessefællesskab, hvor Aarhus og cykling binder os sammen, og det udgør en helt særlig arena for udvikling af os som individuelle ledere og af de virksomheder, vi repræsenterer, siger hun.

Hun har allerede fået skabt forretning gennem netværket, men hun sadler i høj grad cyklen på grund af den personlige udvikling.

- Når vi hopper ud af habitten og i cykeltøjet, forvandles vi til et hold. Vi ser nye sider af hinanden, bryder barrierer og har gode oplevelser sammen. Herigennem styrker vi fællesskabet og etablerer en naturlig lyst til at supportere hinanden.

Netværket har bestået i ni år og vi lægger vægt på at forny os, så vi ikke stivner som netværk.

Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co, er blandt dem, som pumper dækkene hårdt i en stram kalender for at være med i feltet.

- Forretning er ikke bare et spørgsmål om knowhow. Relationer mellem mennesker er ekstremt vigtigt. Uden evnen til at skabe tillid kommer man ikke langt. For mig er Team Aarhus Sydbank et socialt erhvervsnetværk. Her kan jeg føre uforpligtende samtaler, reflektere, møde nye mennesker. For mig er diversiteten, de mange forskellige typer og funktioner af stor værdi, siger han.

Begge er enige om, at den sportslige udfoldelse skaber et særligt felt for sammenhold, kommunikation og udveksling af ideer. Anne Sophie Flørnæss sætter en helt særlig label på:

- Det er et ocean af muligheder, siger hun.

HR-direktøren fortæller, at hun har forladt netværk, hvor formlen ikke gik op. Der var for meget pomp, pragt og bonede gulve, som var alt for snævert fokuseret på big business.

- For mig er netværk en glimrende læringsform. Hvis man tør give noget af sig selv, får man en hel masse igen, siger Anne Sophie Flørnæss.

- Team Aarhus Sydbank er meget mere end et erhvervsnetværk. Det er et interessefællesskab, hvor Aarhus og cykling binder os sammen, siger Anne Sophie Flørnæss, HR-direktør i EL:CON. Pressefoto

Det suppleres af Jens Bjerg Sørensen:

- Det er afgørende for en god netværksoplevelse, at man bidrager. Det går to veje, ellers får man ikke noget virkeligt udbytte, siger han.

Jeg vil opfordre alle til at deltage i netværk, der giver mening for en selv og forretningen. Hvis man kombinerer det med et socialt aspekt, bliver det ekstra sjovt og udbytterigt. Det er i overført betydning bare om at træde i pedalerne. God tur.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce