Annonce
Vestjylland

Kenneth gik i lære som 35-årig: Nu har han eget tømrerfirma og ansat den første svend

Corona gav nervøse panderynker, også hos den nystartede tømrermester Kenneth Ryttersgaard. Men stik mod forventning har byggeriet haft travlt som aldrig før. Foto: Anders Trærup
Kenneth Ryttersgaard blev tømrerlærling som 35-årig. Syv år efter er han sin egen chef hos Bremdal Tømrer og har ansat den første svend.
Annonce

STRUER: Søger man efter en tømrer i Struer, dukker der ikke mindre end 20 virksomheder op. Så det er ikke så underligt, hvis man hører lyden af hammer, skruemaskine og rundsav rundt omkring i byen.

En af de mange lokale håndværkere er 42-årige Kenneth Ryttersgaard, som for mindre end et år siden åbnede sin forretning, Bremdal Tømrer.

- Jeg havde en stærk mavefornemmelse af, at det var det her, jeg gerne ville. Og sidste sommer fik jeg tænkt grundigt over og det og besluttede at ”hvis det skal være, så skal det være nu – også inden jeg bliver for gammel”, fortæller han.


Jeg blev ikke selvstændig for at blive rig, men fordi jeg havde lysten til at være min egen herre.

Kenneth Ryttersgaard, Bremdal Tømrer


Med tanke på den støt stigende pensionsalder, så er 42 jo ingen alder. Og for den nye tømrermester er det da heller ikke helt fremmed at skifte spor i karrieren.

- Jeg er vokset op i Gudum nær Lemvig, hvor mine forældre havde en gård med grise. Det var vel egentlig planen, at jeg skulle overtage, og jeg fik da også det grønne bevis, så jeg er faktisk uddannet landmand. Men jeg kunne godt mærke, at det ikke var det, jeg brændte mest for, og da der samtidig kom en masse stramninger på blandt andet miljøområdet, blev jeg sikker på, at det ikke var en vej for mig, siger Kenneth Ryttersgaard.

Annonce

God støtte fra start

Kenneth Ryttersgaard fik i stedet arbejde hos Gudum Tømrer og Snedkerforretning og var så glad for at være der, at han som 35-årig – efter fire og et halvt år som ufaglært - blev voksenlærling og fik sit svendebrev som tømrer.

- Alle har været rigtig flinke til at hjælpe mig i gang. I starten havde jeg et åbent tilbud om, at jeg kunne arbejde på deltid hos entreprenør Søren V. Jensen i Lemvig, hvis der skulle blive langt mellem opgaverne, og jeg har også fået et godt samarbejde med Byens Murerforretning (i Struer, red.), hvor vi anbefaler hinanden til kunderne, fortæller Kenneth Ryttersgaard, som sender mange varme tanker til sin læremester i Gudum og håndværkerkolleger i hele området.

Det blev en god start for Bremdal Tømrer, som lagde ud med en håndfuld opgaver for venner og bekendte.

- Jeg blev ikke selvstændig for at blive rig, men fordi jeg havde lysten til at være min egen herre. Det var ikke de store opgaver, jeg tog ind i starten, men det er gået hurtigt fremad – for eksempel har jeg lige afsluttet den tredje hovedrenovering af et helt hus i Bremdal – og jeg er også ved at have nået mit mål om, at jeg skulle opretholde nogenlunde den samme indkomst som før, siger Kenneth Ryttersgaard.

Annonce

Corona gav travlhed

Sært nok er corona-pandemien en af grundene til, at opstarten er gået over al forventning.

- Folk troede jo, at alting ville gå i stå, også inden for byggeriet. Men der skete faktisk det modsatte, og vi fik alle sammen mere travlt. Det gør det ikke nemmere at spå om fremtiden, og jeg er da spændt på at se, om vi vil opleve en tilbagegang senere. Lige nu er der dog ikke noget, der tyder på det, vurderer Kenneth Ryttersgaard.

Nej, han har faktisk rigeligt at lave i firmaet, både dag og aften.

- Den der med 37 timers arbejdsuge, den holder altså ikke! Jeg lægger vægt på at få arbejdet i dagtimerne, og så kører jeg så vidt muligt ud for at se på nye opgaver efter fyraften. Og så regner jeg tilbud og ordner regnskab derhjemme. Så mine aftener og weekender handler om alt andet end at se fjernsyn, siger Kenneth Ryttersgaard og griner.

Bremdal Tømrer har lige ansat sin første tømrersvend, så de nu er to tømrere inklusive chefen. Drømmen er at finde opgaver nok til at beskæftige yderligere en svend eller to. Det vil samtidig åbne muligheden for, at virksomheden kan uddanne sin første lærling.

Blå bog: Kenneth Ryttersgaard

  • Kenneth Ryttersgaard etablerede for knap et år siden Bremdal Tømrer. Han har lige ansat sin første svend i firmaet.
  • Den nye tømrermester voksede op på sine forældres landbrug i Gudum og er selv uddannet landmand, men ville hellere arbejde med byggeri.
  • Efter fire og et halvt år som arbejdsmand blev han som 35-årig tømrerlærling hos Gudum Tømrer og Snedkerforretning .
  • Kenneth Ryttersgaard er måske kendt i lokalområdet for sin aktive fritid. Han har tidligere været fodboldtræner i Bremdal og sidder i dag i bestyrelsen for Resen KFUM Håndbold.
  • Han er gift med Kristine Munk Larsen. Parret, der har bygget hus i Bremdal, har tre sønner på fire, otte og 11 år.
  • Hjemmeside: www.bremdaltømrer.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce