Annonce
Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Søren Kristensen gik egentlig efter et job i efterretningstjenesten men endte i stedet som iværksætter med at bygge foredrags- og eventvirksomheden Athenas op fra bunden. I dag ejer han i Opus Group en lang række andre virksomheder også. Forklaringen på succesen er summen af 10.000 beslutninger truffet gennem årene, men også vedholdenhed, tålmodighed og en stærk drivkraft om altid at gøre sig umage. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Søren Kristensen, der blandt andet står bag Athenas og Tikko, er ikke drevet af store vækstrater og andre ydre symboler på succes. Han er - med musiker Peter Bastian som inspiration - drevet af en indre trang til altid at gøre sig umage og stræbe efter lidt mere, og samtidig er han bevidst om, at der pludselig kan ske noget helt uforudsigeligt.

Odense: På Søren Kristensens kontor hænger en tegning af musiker Peter Bastian med en sort ballonsvane. To elementer, der gennemsyrer hans tilgang til det at være iværksætter, erhvervsmand og leder, for selv om Søren Kristensen om nogen kunne lade sig fotografere som rockstjerne og sole sig i succesen som manden bag Opus Group med virksomheder som Athenas og Tikko, insisterer han på gammeldags dyder som at være ydmyg, tålmodig og gøre sig umage. Både med sin egen indsats men også med at hæve andres.

Historien om Søren Kristensen er derfor en historie om indre motivation, om altid at stræbe efter lidt mere, og om at være dårlig i usikkerhed men cool i modgang. Peter Bastian og den sorte svane kommer vi tilbage til.

- Min iværksætterhistorie er meget usædvanlig i dag. Jeg har aldrig fået nogen investeringer eller ekstern kapital ind men har startet virksomheden for 13.000 kroner, som jeg havde sparet sammen. Jeg er startet for mig selv og har taget det krone for krone og ansat medarbejdere, efterhånden som jeg har tjent penge til det. Det er meget oldschool, og i dag ville de færreste have tålmodighed til det, siger Søren Kristensen.

Annonce

Han slog de første streger til foredragsvirksomheden Athenas, mens han var studerende på Syddansk Universitet. Med fag som samfundshistorie, antiterrorisme, terrorismens historie og arabisk gik han i virkeligheden målrettet efter et helt andet arbejdsliv, end det han siden har skabt sig.

Opslaget med drømmejobbet i efterretningstjenesten blev imidlertid liggende på hans skrivebord i flere uger, uden at han søgte det. Nogenlunde samtidig kunne han nemlig indløse sin første løn i Athenas - 8000 kroner og væsentligt mere end den SU, han var vant til - og derfra har det taget fart i en grad, så vindueskarmen på kontoret er dekoreret med flere gazellestatuetter som tegn på markant vækst.

Peter Bastian og den indre motivation

Ikke at den slags anerkendelse og ros fra omverdenen er Søren Kristensens drivkraft. Den ligger mere i ham som en indre iver efter altid at stræbe højere. Ligesom de fleste andre vil han gerne være god til sit job. Modsat mange andre faggrupper er det imidlertid nemt at bedømme en erhvervsleder eller iværksætter på omsætning, overskud og vækstrater.

Det er ikke den slags tal, der driver Søren Kristensen, og derfor skal vi tilbage til Peter Bastian.

Søren Kristensen kendte ham indgående. Engang til en koncert fortalte Peter Bastian, at det var den største dag i hans liv. Som en feteret musiker og en af verdens dygtigste på fagot havde han både modtaget Ridderkorset, spillet i Royal Albert Hall og skrevet en bog, som en kvart million mennesker har læst. Alligevel var det største for ham, da hans mentor gennem 40 år fortalte ham, at Peter Bastian nu mestrede den bulgarske bryllupsmusik så godt, at han skulle stå i spidsen for det band, han også spillede i, selv om kun få lyttede til musikken.

- Det siger noget om hans indre aspiration. Han var ret ligeglad med, om jeg syntes, det var fedt. Det bulgarske bryllupsband var noget, han havde arbejdet med, så det var det største for ham, og det er der noget smukt i, siger Søren Kristensen, der også selv er drevet af en indre motivation.

Annonce

Altid plads til forbedring

Han havde ikke kendt sin kone ret længe, da de en smuk sommeraften spillede Ego med nogle venner. Der var vin i glassene, solen skinnede, og da de andre skulle gætte på Søren Kristensens humør, gættede de alle på, at det var helt i top. Kun hans kone valgte næsthøjeste mulighed, for der er altid plads til forbedring, som hun - fuldstændigt korrekt - hævdede.

- Jeg er blevet bedre til at være i nuet, efter jeg har fået børn, men der er en stræben efter altid at gøre tingene bedre, forklarer Søren Kristensen, der har to piger på henholdsvis fire og seks år.

Helt i den bastianske ånd forsøger han også at hjælpe dem med at gøre sig umage ud fra devisen, at mennesker vokser, når man viser dem tillid og tiltro.

- Peter Bastian fortalte mig, at hans far aldrig havde mødt sine børn på deres niveau, men i stedet forsøgt at trække dem op på hans. Selvfølgelig kan man snakke babysprog til sine børn, når de er helt små, men hvis du forventer noget af folk, er du også nødt til at aspirere dem til at nå derhen, mener Søren Kristensen.

Samtidig forsøger han ikke at gøre sig til dommer over, om det er den ene eller anden form for motivation, der får folk til at gøre sig umage. Han ser det ikke som finere at være optaget af at gøre sig umage og stræbe efter konstant fremgang, fremfor at være drevet af at skabe sig en stor formue, et bestemt antal medarbejdere eller andre kvantitative statussymboler.

- Der er masser af mennesker, der er gode til deres arbejde og definitivt er drevet af ydre motivation. For eksempel Elon Musk, og han er ret dygtig til det, han laver. Så hvem er jeg til at sige, at det skal være anderledes? Jeg tror bare der skal være plads til forskellige typer, siger Søren Kristensen.

Annonce

Exit bringer næppe mere lykke

Han har længe været en stor del af iværksættermiljøet i Odense og har været med til at opleve byens forandring fra meget udskældt til at have opnået en selvforståelse af, at man sagtens kan skabe store erhvervssuccesser med udgangspunkt i Odense. Også på den internationale scene.

Jeg var rigtigt bekymret i starten, for hvordan reagerer en virksomhed som vores, der aldrig før har oplevet rigtig modgang. Hvordan reagerer jeg selv og mine kollegaer? Men det var faktisk rørende at se, hvordan alle bare omstillede sig til den nye virkelighed.

Søren Kristensen, stifter og ejer af Opus Group

Det dur bare ikke at fokusere på den exit-plan ude i fremtiden, som måske aldrig bliver til noget. Tanken er tiltrækkende for andre, men det er ikke noget, der står på Søren Kristensens ønskeliste, og hans råd til andre er også at pakke tanken væk og holde snuden i sporet.

- Hvis du exitter din virksomhed, bliver den en meget konkret succes. Hvis du derimod driver din virksomhed videre, så vil den på et tidspunkt ikke længere være en succes. Om 400 år, 40 år eller fire måneder. På et tidspunkt sker det. Derfor er der også noget trygt ved at trykke på exit-knappen. Så kan alle sige "vi gjorde det". Det er et punktum, hvor man er lykkedes, men når jeg snakker med mange af de mennesker, der har gjort det, er de jo ikke blevet voldsomt meget mere lykkelige af den grund. Jeg er kommet hertil ved at lægge mursten på mursten, og jeg er sindssyg stolt af det, vi har nået. Det er usædvanligt, nærmest unikt, at se en virksomhed i den her størrelse uden nogensinde at have fået ekstern kapital ind. Dem er der meget få af. Også fra min tid, siger Søren Kristensen.

Annonce

Den sorte svane

I stedet for at tænke i hurtig vækst og en tidlig exit handler det om at bygge noget solidt, for man ved aldrig, hvornår man møder den sorte svane. Symbolet stammer fra Nassim Talebs klassiker "Den sorte svane" om uforudsigelige hændelser. Søren Kristensen bruger kalkunen som eksempel, selv om han kalder det fortærsket.

- Hvis du er en kalkun, og du lever 100 dage, hvor familien kommer og fodrer dig, klapper dig og kigger på dig, er du ret uforberedt på dag 101, hvor de kommer og hakker hovedet af dig. De første 100 dage giver ingen indikation af, at det skulle ske. Men bagefter kunne du godt se, at det var derfor, de havde fodret dig. Det kan du bare ikke, mens du er i det. Man vil næppe betragte en pandemi som en sort svane, for der var mange mennesker, der havde snakket om, at det kunne ske, men for en virksomhed som os var det en sort svane, at vores produkt blev gjort ulovligt i løbet af 24 timer, siger Søren Kristensen om de kaotiske uger og måneder i foråret 2021.

I den situation viste det sig imidlertid som en stor fordel, at han som eneejer af Opus Group havde frihed til at gøre, som han ville. Havde han haft en investor om bord, ville han måske være blevet nødt til at afskedige flere medarbejdere i løbet af 2020, hvor både Athenas og Tikko i lange perioder var helt afskåret fra at drive forretning både herhjemme og på de udenlandske markeder.

- Jeg var rigtigt bekymret i starten, for hvordan reagerer en virksomhed som vores, der aldrig før har oplevet rigtig modgang. Hvordan reagerer jeg selv og mine kollegaer? Men det var faktisk rørende at se, hvordan alle bare omstillede sig til den nye virkelighed.

Selv var Søren Kristensen meget bevidst om, at sølle én forkert beslutning de første hektiske uger af nedlukningen kunne få katastrofale konsekvenser for virksomheden. Derfor var han også meget detaljeorienteret i forhold til at drive virksomheden igennem det, han tidligt regnede med ville blive en længere periode.

De mange timer på kontoret viste sig også godt givet ud, for selv om Opus Group kom ud af 2020 med et underskud på 659.000 kroner, så er det et godt resultat for en uhyre solid virksomhed med en egenkapital på den gode side af 41 millioner kroner.

- Vi har klaret os utroligt godt gennem corona i betragtning af, hvordan det kunne være gået, og vi har klaret os igennem som nogle af de bedste på verdensplan i vores branche. Det er der ingen tvivl om. Om mig selv lærte jeg, at jeg er dårlig i usikkerhed, men okay i modgang. Når der er et usikkerhedselement, kan jeg godt gå og ruge over tingene og tænke "hvad nu hvis?" Men da corona faktisk ramte, klargjorde det relativt hurtigt hjernen, og så gik vi bare i gang med at få styr på alle de arrangementer, der lå i kalenderen. Jeg lærte også, at vi har bygget noget, der er ret stabilt. Vi kan godt modstå noget storm, regn og vind. Ellers var det ikke gået så fint, som det gjorde, understreger Søren Kristensen.

Annonce

Bekymring gør mig bedre

Måske derfor går han også ind i den kommende vinter med mindre bekymring end sidst, selv om det kan være famous last words, som han udtrykker det.

Opus Group

  • Er ejet af Søren Kristensen og rummer blandt andet de store foredragsvirksomheder Athenas og Tikko, der også er til stede på en række udenlandske markeder. Desuden rummer virksomheden en række ejendomsselskaber, konsulentforretninger og startups som for eksempel Aktiedysten og Zevio. Derudover har Søren Kristensen investeret i flere andre virksomheder.
  • Søren Kristensen har selv bygget virksomhederne Athenas og Tikko plus en række andre selskaber op fra bunden, og er fortsat eneejer af Opus Group og har aldrig haft investorer eller ekstern kapital, bortset fra en almindelig kassekredit, inde i virksomheden.
  • Beskæftiger et stort antal medarbejdere både i Danmark og udlandet og kom ud af 2020 med et underskud på 659.000 kroner efter skat vel at mærke i et år, hvor foredragsforretningen i lange perioder var lukket helt ned.

Netop evnen til at frygte og forudse de mest sorte scenarier ligger ham ellers nært. Derfor skal billeder af ham heller ikke udstråle alt for megen succes. I hvert fald ikke selvfed tilfredshed. Igen bruger han kalkunen.

- Jeg tænker altid på, at det nok skal passe, at den slags billeder bliver taget dagen før Thanksgivning - dagen før det hele vender. Der er nok et element i mig af, at en dag går det galt, men jeg tror også, at det at være bekymret er et vigtigt element i at have et job som mit. Jeg tror, man bliver bedre til mit job af at være bekymret. Du er nødt til at have nogen, der ser de scenarier for sig. Hvilken pilot vil du helst flyve med - ham, der tænker, at maskinen nok skal flyve, eller ham, der tjekker alting én gang til, inden han letter? Den slags er svært at pakke sammen og kun tage frem de steder, hvor det er effektivt. Sådan fungerer verden desværre ikke, siger Søren Kristensen.

Annonce

Man behøver ikke en genial idé

Tendensen til at forberede sig på det, der ikke skal ske, er sammen med gammeldags dyder som tålmodighed, vedholdenhed og summen af 10.000 forskellige beslutninger truffet i løbet af de seneste 15-20 år årsagen til, at Søren Kristensen nu kan gå en ny coronavinter i møde med nogenlunde sindsro.

Han ved, at han med sin nærmest autistiske omgang med tal kan få virksomhedens salgstal til at stemme overens med selv stjernernes placering i løbet af få timer. Og at han og kollegaerne derfor skal fortsætte med at udfordre hinanden i forhold til at tænke i mønstre, hvor der måske nok er sammenfald, men ikke årsagssammenhæng.

Han ved også, at der er forståelse for det, hvis han i en periode er nødt til at drive skibet sikkert uden om de værste rev og derfor ikke kan bruge lige så meget tid på personaleledelse, som han gerne ville.

Derudover har han selv skabt virksomheden fra bunden og kender hver en skrue og hver en møtrik, så han fortsat kan have fingrene meget langt nede i mulden. Og han ved, at han og Opus Group har evnen til at forvandle og pivotere selv mellemgode idéer til forretninger, der fungerer.

- Vores forretning er ikke baseret på nogen særlig genial idé. I virkeligheden er vi nok begrænset af vores branche, fordi der er grænser for, hvor mange, der kan være til et bestemt foredrag, og hvor mange foredrag, den enkelte foredragsholder kan overkomme. Men jeg er sikker på, at hvis vi havde lavet noget andet, var vi endt nogenlunde samme sted, for så havde vi også fundet vores vej i det, siger han.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce