Annonce
Nordsjælland

Karsten mistede sin løn, da statsministeren indtog talerstolen: Nu køber kunderne som aldrig før

Efter en hård begyndelse på tilværelsen som selvstændig begynder der at tegne sig en lys fremtid for Kristian Zahle Thygesen og Charlotte Ahlsteds rejsebureau, Estivotravel. Foto: Privat
Også i øjeblikket oplever Karsten Zahle Thygesen problemer, men det er af den gode slags. For han er tæt på at melde udsolgt.

ERHVERV: Absurd.

Sådan beskriver 49-årige Karsten Zahle Thygesen situationen, der opstod, dengang statsminister Mette Frederiksen den 11. marts 2020 lukkede Danmarks grænser.

Talens konsekvenser var i al almindelighed opsigtsvækkende, men den tog i særlig grad pusten fra virksomheden Estivotravel, som han sammen med Charlotte Ahlstedt havde stiftet bare få år forinden.

Annonce

- Fra den ene dag til den anden viste det sig, at det ikke var en god idé at drive rejsebureau, siger Karsten Zahle Thygesen med et grin:

- Det slog alt ud. Heldigvis lavede regeringen en kovending tre uger senere, men en hel del af vores kunder nåede at annullerer deres rejser, uddyber han.

Svære vilkår

Karsten Zahle Thygesen og Charlotte Ahlsted kommer begge fra rejsebranchen, og tæller tilsammen på den gode side af 50 års erfaring. Alligevel havde de aldrig forestillet sig, at de skulle møde en lignende udfordring.

Og da slet ikke, at udfordringen skulle fortsætte, i hvad der for dem føltes som en evighed.

- Vi levede lidt i håbet om, at der ville ske noget i 2020, men det gjorde der desværre ikke. Virusset fortsatte med at være en del af vores hverdag. Det var nedslående, erindrer Karsten Zahle Thygesen, som bor i Espergærde med sin familie.

Heldigvis for de to indehavere havde de kort forinden iværksat et samarbejde med nogle hollændere, de kendte fra deres fortid i branchen. Formålet var at gøre et indhug i det hollandske og tyske marked.

- Det var en hjælpende hånd i forhold til fortsat at kunne drive virksomhed, fortæller Karsten Zahle Thygesen, som trods de svære kår aldrig overvejede at kaste håndklædet i ringen.

- Vi har fra begyndelsen vidst, at rejsebranchen er et svært marked at bevæge sig i. Især som ny. Så vi har sat tæring efter næring. Vi udbetalte en lille smule løn i 2020, men stoppede med det, da coronavirussen kom, fordi vi ikke vidste, hvor vi stod. Heller ikke i 2021 har vi udbetalt løn til os selv, men det er vilkårene.

Annonce

Vendt skude

Selvom lønningerne er udeblevet i mere end et år, fortryder hverken Karsten Zahle Thygesen eller Charlotte Ahlsted, at de kastede sig ud i et fælles iværksættereventyr.

2021 gik overraskende godt, og det gør det heldigvis stadigvæk. Det er vel et positivt problem, men vi har faktisk været nødt til at melde udsolgt i nogle tilfælde. Hvem ved? Det kan da være, at vi snart kan begynde at udbetale lidt løn til os selv.

Karsten Zahle Thygesen, medindehaver

- Det har da bestemt været hårdt. Men vi har heldigvis haft noget opsparing hver især, og jeg har arbejdet sideløbende som poder i en periode, så privatøkonomien kunne køre rundt, forklarer Karsten Zahle Thygesen.

Nu tyder det imidlertid på, at indehaverne har lagt de største bump på vejen bag sig. I hvert fald har Estivotravel, som tilbyder campingpladser og ferieboliger i store dele af Europa, netop fremvist et overskud på knap 800.000 kroner, og interessen for deres rejser er større end nogensinde før.

- 2021 gik overraskende godt, og det gør det heldigvis stadigvæk. Det er vel et positivt problem, men vi har faktisk været nødt til at melde udsolgt i nogle tilfælde. Hvem ved? Det kan da være, at vi snart kan begynde at udbetale lidt løn til os selv, griner Karsten Zahle Thygesen.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce