Annonce
Erhverv

Karriereskift: Familien Hansen udlever sin campingdrøm

Mikkel og Camilla Hansen kan se tilbage på et år, som Mikkel kalder for exceptionelt fint. Foto: Carsten B. Grubach
Det er den fedeste måde at arbejde på, siger fynsk par, der har lagt tilværelsen om og slået sig ned i Sønderjylland.

SØNDERBALLE: Hun var folkeskolelærer i Nyborg i otte år. Glad for samværet med sine kolleger og sine elever, men HUN havde det svært ved de mange ting, der blev ændret, og de opgaver, hun blev tildelt.

Han var servicechef ved Campus Nyborg. Havde været i jobbet i 16 år, var ansvarlig for driften af 18.000 etagekvadratmeter på et område med 1300 elever, havde syv mand under sig, var døgnet rundt og var back up, hvis der skete noget uventet. Hårdt og godt nok, men nu skulle der ske noget nyt.

Det gjorde der så for Camilla og Mikkel Hansen, der i dag i en alder af henholdsvis 35 og 44 år, udlever en mangeårig drøm. Det fynske par købte i november 2019 Sønderballe Strand Camping syd for Haderslev, solgte huset i Ullerslev og sommerhuset i Ebeltoft og flyttede til Sønderjylland med deres to skolesøgende drenge.

Annonce

Og det har de ikke fortrudt, selv om de var ved at få kolde fødder, da en vis Mette Frederiksen lukkede landet ned i marts 2020. Det var sølle 20 dage før, parret skulle overtage campingpladsen fra de tidligere ejere.

- Det var nu eller aldrig. Vi har altid camperet, og jeg har haft den drøm i 20 år, fortæller Mikkel Hansen.

- Vi havde pengene til udbetalingen, men da det er en meget diskret branche, hvor man holder meget hemmeligt, gik vi stille med dørene. Vi var rundt og se en masse campingpladser på Lolland, på Sjælland og i Nordjylland, men vi blev enige om, at det skulle være inden for halvanden times kørsel til Nyborg, hvor vi har vores familier, siger parret.

Camilla og Mikkel Hansen blev så inviteret ned til Sønderballe Strand Camping af ejerne Freddy og Helle Christiansen, der har Campingpladsbørsen og havde rådgivet dem i jagten på den rigtige plads, og de spurgte så, om deres plads for noget for dem.

God bankaftale

Efter et par overnatninger på pladsen i deres Camp Let var de overbevist og slog så til.

- Vi havde sparet sammen, men indtil da havde mavefornemmelsen ikke været den rigtige. Og vi skulle jo også have banken med på ideen, siger parret, som endte med at få en god aftale med Kreditbanken i Aabenraa. Den er lokal og kunne derfor godt se mulighederne i det, siger Mikkel Hansen.

Og lidt efter et år efter sidder parret og fortryder ikke det store spring, de har taget. Men tvivl har der da været.

- Da landet lukkede ned, tænkte jeg da: Hvad fanden har du gjort? Det er jo nemt nok at være ansat i en selvejende institution under staten og uanset hvad få en lønseddel hver måned, siger Mikkel.

Kanoudlejning er et af de nye tiltag, Camilla og Mikkel Hansen har tilført campingpladsen. Foto.: Carsten B. Grubach

- Nu lever vi drømmen ud. Det er jo en livsstil, og vi er i sæsonen på fra fem til 22, nogle gange bliver det endda midnat, inden vi kommer i seng. Men det er gået godt, og vi har ikke planer om, at vi skal herfra, før vi skal pensioneres, understreger parret og tilføjer:

- Det er den fedeste måde at arbejde på.

Det har knebet med at fylde de 230 pladser på Sønderballe Strand Camping i et regnfyldt forår, men sommeren ser god ud med både danske og tyske gæster, og så kan Camilla og Mikkel Hansen se tilbage på et første år, som med Mikkel Hansens ord var exceptionelt fint, fordi danskerne holdt ferie hjemme på grund af corona-pandemien.

- Turisterne skal bare bruge os, vi vil gerne være en del af området, og derfor skal vi også selv være åbne. Vi har et godt samarbejde med lystbådehavnen, grundejerforeningen og de tre andre campingpladser i området. Og så er vi medlem af Genner Bugt Netværk, siger det fynske værtspar, der føler sig rigtig godt tilpas i Sønderjylland.

125 fastliggerpladser

Af de 230 pladser på Sønderballe Strand Camping er 125 forbeholdt fastliggere, som kan campere hele året, mens sæsonen for øvrige gæster løber fra påske til oktober. Campingpladsen er delvis opbygget i terrasser, og mange pladser har en flot udsigt over Genner Bugt eller Hopsø.En børnevenlig badestrand med blåt flag ligger tæt på camping-pladsen, Læs mere på https://www.dk-camp.dk/campingpladser/sonderballe-strand-camping

- Vi har en meget traditionel campingplads, og det skal der ikke laves om på. Vi har hoppepuder og legeplads, men det skal ikke være et tivoli. Så ikke noget forkromet badeland her.

Vi har købt tre splinternye campingvogne, som vi lejer ud, vi har fået kanoudlejning og minigolf, som gæster udefra også gerne må benytte, vi har fået spiritusbevilling, og vi har planer om at få flere hytter, for vi har kun en enkelt.


Nu lever vi drømmen ud. Det er jo en livsstil, og vi er i sæsonen på fra fem til 22, nogle gange bliver det endda midnat, inden vi kommer i seng. Men det er gået godt, og vi har ikke planer om, at vi skal herfra, før vi skal pensioneres.

Camilla og Mikkel Hansen, Sønderballe Strand Camping


- Vi har bygget receptionen og butikken om, lukket grillbaren og får nu food trucks med kylling, is og churros på besøg, og vi laver små musikarrangementer, som kan skabe glæde og noget stemning, siger parret.

- Ja, og omsætning, tilføjer Mikkel Hansen.

Uden den kan familien Hansens drøm naturligvis ikke udleves…

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Annonce