Annonce
Fyn

Kapitalindsprøjtning til Odenseopfinere: Henter mere end 20 millioner kroner

Det tog kun to dage, før Particle3D gennem britiske West Hill Capital havde hentet de 20 millioner kroner, der skal til for at bringe arbejdet med de 3D-printede knogler et skridt videre. Nu skal administrerende direktør Thea Wulff Olesen og de to stiftere, Casper Slots og Martin Bonde Jensen i gang med at etablere en fuld produktionslinje. Foto: Nils Svalebøg
Particle3D, som 3D-printer knogler til kirurgi, har via et britisk venture kapital-firma rejst mere end 20 millioner kroner til selskabets videre udvikling. Pengene kom ind på blot to dage.

Odense: Muligheden for at 3D-printe knogleimplantater, der kan optages og transformeres af kroppen til levende knogle, rykker nærmere og nærmere for den fynske medtech-virksomhed Particle3D.

Virksomheden, der er stiftet af de to ingeniører Casper Slots og Martin Bonde Jensen, har længe været på udkig efter en kapitalindsprøjtning, og i denne uge lykkedes det via det britiske venturekapital-firma West Hill Capital at rejse 2,5 millioner pund svarende til mere end 20 millioner kroner.

Målet blev nået på kun to dage.

- Det gik hurtigere end forventet. Vi har haft tanke på corona-situationen, som har betydet, at mange har holdt sig tilbage i forhold til investeringer, så det er meget positivt, at det gik hurtigere end forventet, siger administrerende direktør Thea Wulff Olesen.

Pengene skal bruges til at få en fuld produktionslinje op at køre i Danmark, hvor Particle3D kan følge produktionen tæt.

- Der er et stykke vej endnu, før vi kan komme rigtigt ud over rampen, men det er vores forventning, at vi er på det amerikanske marked i første kvartal af 2022, forklarer Thea Wulff Olesen.

Det er en forsinkelse på tre måneder, men den skyldes coronakrisen, som har gjort det svært for Particle3D at begynde arbejdet med produktionslinjen.

Til gengæld har virksomheden som en del af investeringsrunden med West Hill Capital indgået et partnerskab med det amerikanske selskab Asimov Venture.

- Det er vores første skridt ind på det amerikanske marked. Det er et rigtigt positivt tegn, at der er investorer i USA, som vil investere i Particle 3D, siger Thea Wullf Olesen.

Particle3D har tidligere modtaget en række priser og anerkendelser for deres opfindelse af den 3D-printede knoglemasse, som både vil gøre det nemmere for kirurger at genskabe ødelagt knoglemasse på patienter, der for eksempel har været ude for en ulykke, og også vil give patienterne færre gener efterfølgende.

Derfor er der også store forventninger til Particle3D’s produktlancering, for alene det amerikanske marked for knogleimplantater vurderes til at have en samlet værdi på mere end 26 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce