Annonce
Fyn

Kapitalindsprøjtning til Odenseopfinere: Henter mere end 20 millioner kroner

Det tog kun to dage, før Particle3D gennem britiske West Hill Capital havde hentet de 20 millioner kroner, der skal til for at bringe arbejdet med de 3D-printede knogler et skridt videre. Nu skal administrerende direktør Thea Wulff Olesen og de to stiftere, Casper Slots og Martin Bonde Jensen i gang med at etablere en fuld produktionslinje. Foto: Nils Svalebøg
Particle3D, som 3D-printer knogler til kirurgi, har via et britisk venture kapital-firma rejst mere end 20 millioner kroner til selskabets videre udvikling. Pengene kom ind på blot to dage.

Odense: Muligheden for at 3D-printe knogleimplantater, der kan optages og transformeres af kroppen til levende knogle, rykker nærmere og nærmere for den fynske medtech-virksomhed Particle3D.

Virksomheden, der er stiftet af de to ingeniører Casper Slots og Martin Bonde Jensen, har længe været på udkig efter en kapitalindsprøjtning, og i denne uge lykkedes det via det britiske venturekapital-firma West Hill Capital at rejse 2,5 millioner pund svarende til mere end 20 millioner kroner.

Målet blev nået på kun to dage.

- Det gik hurtigere end forventet. Vi har haft tanke på corona-situationen, som har betydet, at mange har holdt sig tilbage i forhold til investeringer, så det er meget positivt, at det gik hurtigere end forventet, siger administrerende direktør Thea Wulff Olesen.

Pengene skal bruges til at få en fuld produktionslinje op at køre i Danmark, hvor Particle3D kan følge produktionen tæt.

- Der er et stykke vej endnu, før vi kan komme rigtigt ud over rampen, men det er vores forventning, at vi er på det amerikanske marked i første kvartal af 2022, forklarer Thea Wulff Olesen.

Det er en forsinkelse på tre måneder, men den skyldes coronakrisen, som har gjort det svært for Particle3D at begynde arbejdet med produktionslinjen.

Til gengæld har virksomheden som en del af investeringsrunden med West Hill Capital indgået et partnerskab med det amerikanske selskab Asimov Venture.

- Det er vores første skridt ind på det amerikanske marked. Det er et rigtigt positivt tegn, at der er investorer i USA, som vil investere i Particle 3D, siger Thea Wullf Olesen.

Particle3D har tidligere modtaget en række priser og anerkendelser for deres opfindelse af den 3D-printede knoglemasse, som både vil gøre det nemmere for kirurger at genskabe ødelagt knoglemasse på patienter, der for eksempel har været ude for en ulykke, og også vil give patienterne færre gener efterfølgende.

Derfor er der også store forventninger til Particle3D’s produktlancering, for alene det amerikanske marked for knogleimplantater vurderes til at have en samlet værdi på mere end 26 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce