Annonce
Erhverv

Kan man få lov til at tale med en voksen?

Henrik Rafn er grundlægger af ledernetværket Knowledgeboard i Gentofte. Her kan virksomheder fra hele Hovedstadsområdet, som skal bruge hjælp til at udvikle deres forretning, ansøge om at få lov til at spejle sig i konkret viden fra en række topledere, som er en del af netværket i Gentofte Kommune. Ganske gratis endda. Foto: Vincent Byakika
Et helt nyt netværk af erfarne ledere i Gentofte vil hver måned udvælge en eller flere virksomheder, som ganske gratis kan få hjælp til at udvikle hele eller dele af deres forretningsmodel – det er matchmaking mellem virksomheder og erfarne ledere.

GENTOFTE: er er vel kun få kommuner i Danmark, hvis nogle, der har flere direktører på højeste niveau pr. indbygger.

Danmarks Statistik kalder dem for "Øverste ledelse i lovgivende myndigheder, virksomheder og organisationer”, hvor hele 8,3 procent af borgerne i Gentofte Kommune har deres beskæftigelse.

Men paradoksalt nok har Gentofte også landets højeste andel af topledere og akademikere uden arbejde. Det gør et nyt netværk med navnet Knowledgeboard en dyd ud af at udnytte på bedste vis.

Annonce

Vinderne er både virksomheder, som kan bruge en virksomhedsmæssig makeover eller hjælp til at udvikle forretningen på anden vis og de erfarne ledere, som får mulighed for at bruge deres kompetencer i et nyt forum.

Grundlægger og formand for Knowledgeboard er Henrik Rafn. Til et netværksmøde i Gentofte Kommune opdagede han, at det ville være oplagt at iværksætte et netværk, der udnytter de mange kompetencer, som de ledige ledere i kommunen har.

- Aldrig har jeg mødt så store kompetencer før samlet ét sted. Jeg tænkte, at det var fantastisk, og jeg kunne se for mig, hvordan der var en kæmpe gruppe af kompetencer på en side og en stor gruppe startups på den anden side, der mangler netop de kompetencer, men ikke har råd til at ansætte en dygtig leder på fuld tid. Sådan et sted er der ikke råd til at ansætte en tidligere direktør til en million om året, men måske er der mulighed for at købe mere viden om kompetence ind på deltid, via et projekt eller noget andet efterfølgende, siger grundlæggeren.

Viden er primære råvare

Det er nemlig viden, erfaring og kompetencerne, som er råvaren i foreningen Knowledgeboard. Og virksomhederne derude har et behov.

- Det er vel lige som Løvens Hule - bare uden penge. Processen er, at vi opsøger en virksomhed, eller de kommer til os og beskriver deres behov. Vi laver en søgning i vores database og danner et board ud fra de kompetencer, der passer til netop de behov, som virksomheden efterspørger. Det er vores styrke, siger Henrik Rafn.


Det er vel lige som Løvens Hule – bare uden penge. Processen er, at vi opsøger en virksomhed, eller de kommer til os og beskriver deres behov.

Henrik Rafn, grundlægger og formand for Knowledgeboard


Virksomheden, som vil have hjælp, får derefter et pitch-event, der er opbygget efter en særlig model. Det varer tre timer.

En de virksomheder, der har været igennem er Activity Stream, hjælper virksomheder med at analysere Big Data.

- Vi deltog i sparringen med Knowledgeboard, fordi det var en unik mulighed for at få noget hjælp med de centrale udfordringer, vi står med. Det vi tog med fra processen var, at vi skulle se på vores kommunikation, og vi gik derfra med nogle klare anbefalinger til hvordan vi skulle skære til i vores budskab og salg, siger Martin Gammelby, der er VP for commercial operations i Activity Stream.

Han er glad for at have været en del af Knowledgeboard og giver sin klare anbefaling:

- Det er en unik mulighed for at få nogle personer med rigtig lang erfaring inden for en masse forskellige områder til at kigge dybt ind i de udfordringer, man står med og komme med nogle meget klare anbefalinger, fastslår han.

Annonce

Ledere skal i arbejde

Selv om Knowledgeboard lyder som en tjeneste til erhvervslivet, forholder det sig faktisk omvendt.

Målet er at gennemføre minimum to pitches om måneden. Der skal laves en model, så der også efterfølgende kan blive skabt reelle opgaver for medlemmerne af netværket.

- Vi skal både have et flow i pitches og i matchmaking og skabe nye muligheder for medlemmerne i vores forening. Når virksomhederne har fået deres pitch, kan de efterfølgende søge efter særlige kompetencer inden for netværket. Og så har jeg mulighed for at sende et udvalg af over 300 ledere med de relevante kompetencer videre til virksomheden, siger Henrik Rafn.

Selv om planen er klar, har corona ødelagt en del i opbygningsfasen på grund af lockdown, og derfor er der hidtil kun gennemført to pitches. Det kommer til at ændre sig, forudser Henrik Rafn.

- Det er sjældent, at der sidder syv eller otte kompetente eksperter indenfor forskellige brancher, som matcher deres behov, og kan diskutere deres forretning. Det er en unik mulighed. Vi kan sammensætte en pulje af virkelig tunge eksperter, som gider at give den en skalle, siger Henrik Rafn.

Det kan være, at man er kommet bagud med digitalisering, so-me, hvadsomhelst, som Henrik Rafn siger.

Fakta

K’s ledelse består af syv bestyrelsesmedlemmer, som alle er frivillige. De koordinerer matchet mellem de opsøgende virksomheder og de ledere, som er til rådighed på jobmarkedet.

Sparringen finder sted ved Pitch-events i Knowledgeboard, der tilrettelægges ca. én gang hver måned i Gentofte eller nærliggende område. En eller to virksomheder udvælges pr. gang.

Hver virksomhed får 20 minutter til at præsentere deres virksomhed og udfordringer.

Men det skal også være en virksomhed, som er i vækst, og som har et reelt ønske om at udvikle sig.

- Startups kan godt blive for små. Man skal have have proof of concept og proof of business. Det er ikke nok bare at komme med en god idé, fastslår Henrik Rafn.

I Knowledgeboard sidder der blandt andet erfarne ledere fra ISS, Pfizer, DFDS, Tryg blandt mange andre. Der er overlæger og professorer i netværket, som også har det til fælles, at de alle er 50 + og op mod den gængse pensionsalder.

- Hvis der er virksomheder, som er interesserede skal de bare henvende sig, fastslår Henrik Rafn.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce