Annonce
Erhverv

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

Københavns Lufthavns daglige passagertal er i øjeblikket over 90 procent lavere, end det eksempelvis var i 2019 inden coronapandemien. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Passagertallene er stadig ikke i nærheden af normale tilstande, men Københavns Lufthavn ser nu en stigning.

Mens årets første måneder bød på så lave passagertal, at Københavns Lufthavn beskriver det som "næsten surrealistisk", begynder lufthavnen nu at se en stigning i antallet af passagerer, der skal igennem lufthavnen.

Det første tegn på bedring viste sig således fra april til maj, hvor det daglige trafiktal for passagerer gik fra 6000 til 8300, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke i nærheden af en normal situation for lufthavnen, der i 2019 havde over 90 procent flere rejsende om dagen.

Annonce

Men tallene giver forsigtig optimisme for sommeren, hvor lufthavnen nu regner med, at den kan nå et niveau på 20-40 procent af den normale trafik fra før coronapandemien.

Det udtaler kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse.

- Hvis den gode udvikling fortsætter og stadigt flere områder i Europa går i gult og orange i rejsevejledningerne, ser vi ind i en sommer, hvor der endelig bliver pustet lidt liv i rejsebranchen. Som det ser ud lige nu, kan vi her til sommer måske nå 20-40 procenttrafikken fra før pandemien, udtaler Peter Krogsgaard.

Han henviser til, at gule lande i Udenrigsministeriets rejsevejledninger gør det muligt for danske borgere at rejse dertil uden at de skal i karantæne, når de vender hjem. Man kan også rejse til lande, der er farvet orange, men her frarådes alle ikke-nødvendige rejser.

I løbet af de seneste uger er flere og flere lande blevet genåbnet for rejsende danskere, heriblandt Italien og Portugal.

I øjeblikket flyver flyselskaberne til flere end 60 destinationer fra København, men allerede i juli forventer lufthavnen, at det tal nærmer sig 130. Peter Krogsgaard understreger da også, at kapaciteten ikke er et problem for lufthavnen.

- Der er masser af fly, der er masser af rejsemål, der er en sund og sikker lufthavn. Nu mangler vi blot passagerne, og det ser ud til, at de forsigtigt er på vej tilbage, lyder det.

Sammenligner man passagertallene, fra før covid-19 trådte ind i samfundet, er forskellen enorm.

I 2019 rejste 11,5 millioner passagerer igennem lufthavnen. I 2020, hvor covid-19 for alvor satte sit præg i marts, faldt det samlede antal til 4,9 millioner passagerer, mens det indtil videre i 2021 er nede på 258.240.

- Det har været næsten surrealistisk. At vi for første gang i år nu kan se en smule vækst, er derfor en god nyhed. Det ser ud til at vende, selv om det foreløbig er meget små tal, siger Peter Krogsgaard.

Hver fredag opdaterer Udenrigsministeriet sine rejsevejledninger, og i øjeblikket, hvor smittetallene falder i Europa, betyder det, at der åbnes for flere lande.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce