Annonce
Storkøbenhavn

Københavnerne har taget cykelabonnementer til sig

Københavnerne elsker cykler på abonnement. Swapfiets runder kunde nummer 10.000. Foto: Klara Løkke
Bare to år efter lanceringen i Danmark har cykelabonnement-tjenesten Swapfiets rundet 10.000 kunder i København. Det er især studerende og i expats, der sætter sig i sadlen.

KØBENHAVN: Swapfiets-cyklerne med de genkendelige blå forhjul er blevet en fast del af bybilledet i København.

Med 2000 nye medlemmer siden juli, har Swapfiets rundet 10.000 kunder i hovedstaden. København er dermed blevet den næststørste by for cykelabonnement-tjenesten uden for hjemlandet Holland – kun overgået af Berlin.

- Vores service er som skabt til københavnerne – hvor cyklen er en vigtig del af hverdagen. Når der er travlt, skal cyklen bare virke. Og hvis den ikke gør, så skal det fikses i en fart. Det gør vi – først og fremmest med gode cykler, men også ved at komme ud inden for 48 timer og enten reparere eller bytte cyklen med en ny, så du kan køre videre, siger Jonas Nygaard, som er District Manager i Danmark og Nordtyskland, i en pressemeddelelse.

Annonce

Alderen blandt de 10.000 medlemmer rækker fra 14 til 83 år – men den bekvemmelighed et abonnement rummer har især tiltalt studerende, som tæller 40 procent af medlemmerne, ligesom også expats udgør en stor del af medlemsskaren.

Kundeservice i top

Netop nemheden og servicen er vigtige faktorer for kunde Jacob Arensøe, der blev fejret som kunde nummer 10.000.


Når der er travlt, skal cyklen bare virke. Og hvis den ikke gør, så skal det fikses i en fart.

Jonas Nygaard, District Manager, Swapfiets


- Min cykel var gået i stykker – og jeg var træt af, at kæden ikke virkede og cyklen tit punkterede. Så jeg skulle bruge en ny rimelig hurtigt – og i stedet for at betale 4-5000 kroner for en ny, besluttede jeg at prøve Swapfiets og se, hvor nemt det var, siger Jacob Arensøe.

På kundeservice-siden er Swapfiets' københavnske afdeling i top målt på den bedste kundeservice på tværs af alle 50 byer, hvor Swapfiets i dag opererer.

Swapfiets

  • Swapfiets er verdens første ’bicycle as a service’-virksomhed.
  • Siden stiftelsen i Holland i 2014 er Swapfiets vokset til at være en af de førende mikromobilitetsvirksomheder i Europa med mere end 220.000 medlemmer i Holland, Tyskland, Belgien og Danmark – og i 2020 udvider til London, Milano og Paris.
  • For et fast beløb om måneden får du din egen cykel eller elcykel, der aldrig går i stykker, fordi gratis reparation eller ombytning inden for 48 timer er inkluderet i abonnementet.
  • I Danmark blev Swapfiets lanceret i 2018, og i dag kører over 14.500 medlemmer rundt med det velkendte blå forhjul i henholdsvis Aarhus, Odense, Aalborg og København, hvor virksomheden i april 2020 åbnede butik nummer to i Hovedstadsområdet på Frederiksberg.
Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce