Annonce
Fyn

Kæmpefremgang: Blomsterpynt fra Fyn giver rekordmange millioner i overskud

Dymak, Odense. Direktør og ejer Claus Bøgelund. Arkivfoto: Rumle Skafte
Pynt og udstyr til blomster har sendt overskuddet i Odense-virksomheden Dymak helt i top. Og næste regnskab bliver endda meget bedre.

Odense: Det er ikke let at få et væld af småting produceret i fjerne lande og derefter transporteret jorden rundt for at ende hos rette kunde til rette tid. Og i det seneste år har coronanedlukninger gjort det meget sværere.

Fynske Dymak lever netop af den slags handel, så man skulle tro, at den ville blive hårdt ramt i et corona-år.

- Ja, det har været virkelig svært at få alle forsyningskæderne til at fungere. Men det er netop i den situation, at vi har vores berettigelse, siger ejer og direktør Claus Bøgelund.

Annonce

Virksomhedens helt friske regnskab viser, at overskuddet i det seneste regnskabsår blev på 35 millioner kroner før skat - en fremgang på 12 millioner kroner og det bedste nogensinde.

Så meget fremgang lægger et ganske stort pres på organisationen

Claus Bøgelund, ejer, Dymak

En stor del af forklaringen er, at de virksomheder, der plejer selv at klare indkøb af pynt til deres blomster, har haft svært ved at få det til at fungere. Alle kanaler har været under pres, fabrikker har været lukket, rejsemulighederne har været begrænsede, og det har gjort det svært at gøre tingene selv fra Europa eller USA.

- Det har været en meget stor fordel for, at vi alle steder har lokale ansatte, der er vant til at besøge fabrikkerne og holde snor i dem. Det er nødvendigt at være tæt på produktionen, når  der er så mange problemer med at holde åbent, skaffe containere, skaffe råvarer og alt andet, siger Claus Bøgelund.

Fra virksomhedens start har næsten alle dens kunder været gartnerier, der skulle gøre noget ekstra ud af deres potteplanter med urtepotteskjulere, pynt og indpakning. Men i de seneste tre år har den bredt sig og henvender sig nu også til butikskæder, der for eksempel er interesseret i tallerkner og andet service. Den spredning har været med til at øge salget.

Vil levere til e-handel

Seneste udvidelse er et sats på levering af varer til e-handels-virksomheder. Det begynder med en test i Danmark i det næste år, og derefter er det planen at rulle det ud til resten af markederne.

Oven i den voldsomme stigning i det almindelige salg betyder de nye initiativer en fremgang i omsætningen på tæt på 100 procent i regnskabsåret 2021/2022. Hvis man ser bort fra de stigende fragtpriser, bliver den forventede stigning på omkring 50 procent.

- Det er jo ikke noget, vi er kede af, men så meget fremgang lægger et ganske stort pres på organisationen, siger Claus Bøgelund, der derfor ansætter i højt tempo.

Dymak A/S

Hjemsted: Odense SV

CVR-nr. 19 75 78 03

Direktion: Claus Juul Bøgelund (adm.), Kristian Kristiansen

Bestyrelse: Rolf Brynerssøn Harsløf (formand), Lisbeth Dau, Claus Juul Bøgelund

Ejer: Claus Juul Bøgelund

Regnskabstal 2020/21 (2019/20 i parentes)

Bruttofortjeneste: 81 millioner kr. (61)

Overskud før skat: 35 millioner kr. (23)

Overskud efter skat: 30 millioner kr. (18)

Egenkapital: 39 millioner kr. (37)

Antal ansatte: 115 (98)

I 2020/21 havde han i gennemsnit 115 ansatte i hele verden, heraf 29 i Odense. Nu er det fynske tal steget til 35, og inden regnskabsåret slutter næste sommer, vil der sidde 45 på kontorerne i det sydvestlige Odense.

Her står de for design og udvikling, it, økonomi og den overordnede logistik. De mange ansatte i Kina, Vietnam og andre produktionslande finder fabrikker, og kontrollerer blandt andet kvalitet og produktionsbetingelser.

Dymak har været i god vækst i mange år, blandt andet fordi det er lykkedes virksomheden at komme godt ind på det store amerikanske marked.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce