Annonce
Østjylland

Kæmpeboom i salg af kontormøbler til hjemmekontorer

Torben Møller og de 17 ansatte hos Dencon Center og Kontormøbler.dk har haft usædvanligt travlt, siden virksomheden åbnede op for levering til hjemmekontorer på private adresser i oktober. Foto: Axel Schütt
Aarhus-virksomhed er vokset med 400 procent i antallet af ordrer i løbet af den første måned med levering til hjemmekontorer.
Annonce

AARHUS: Kontormøbler.dk har firedoblet antallet af ordrer i oktober 2020 sammenlignet med oktober 2019.

Virksomheden forventer, at den ekstreme udvikling fortsætter lige så længe coronapandemien holder titusinder af danskerne på deres hjemmekontorer. Alene i år har Kontormøbler.dk haft en vækst på 40 procent.

- Vi har travlt for tiden. Rigtig travlt, men indtil videre klarer vi os igennem med de nuværende 17 ansatte som følge af digitale løsninger og teknisk integration, siger direktør Torben Møller oven på den første måned med levering af møbler til hjemmearbejdspladser på privatadresser.

Kontormøbler.dk forventer at levere møbler til 20.000 hjemmearbejdspladser i 2021. Det er usædvanligt mange private leveringer og svarer til en vækst på 400 procent.

Coronapandemien har sat danske virksomheder under pres. HR-afdelinger over hele landet oplever et stigende behov for hjælp til fysioterapi på grund af dårlig ergonomi på hjemmekontorerne.

Virksomhederne frygter derfor massive udgifter til ergonomiske kontormøbler til hjemmearbejdspladser, der er omfattet af de samme regler for arbejdsmiljø som på kontoret.

Men nu er der fundet en reel, økonomisk fordelagtig og langsigtet løsning på problemet.

Annonce

Ordning med bruttoløn

Kontormøbler.dk har sammen med revisions- og skatteeksperter udarbejdet en ordning, som gør det nemt for virksomheder at tilbyde og administrere hjemmearbejdspladser. Ordningen giver medarbejderne ergonomiske kontormøbler uden merudgifter for virksomheder og en skattefordel til medarbejdere.

Løsningen er baseret på den såkaldte bruttolønsordning, som anvender en række særlige undtagelser i skattelovgivningen. Virksomhederne skal opfylde en række lovmæssige krav for at købe kontormøbler og stille dem til rådighed for de ansatte.


Vi var overraskede over, at revisionsselskaber eller andre i møbelbranchen ikke kendte til denne mulighed i skatteloven. Vi har derfor arbejdet hårdt på at levere møbler til hjemmearbejdspladser på private adresser, og leverancerne er eksploderet under coronakrisen.

Torben Møller, direktør, Kontormøbler.dk


Via ordningen får medarbejderen fuldt skattefradrag. Det vil sige, at medarbejderen sparer skatten og reelt kun betaler cirka halvdelen af prisen for eksempelvis et hævesænkebord og en kontorstol.

Medarbejderne bliver ikke beskattet af denne fordel, som det kendes fra mobiltelefoner, for reglen er, at medarbejdere ikke skal betale skat af møbler til en hjemmearbejdsplads.

Virksomheden får på den anden side alle sine udgifter til møbler tilbage, da de bliver trukket fra medarbejderens bruttoløn hver måned. Kontormøbler til arbejdspladser hjemme er nemlig ikke skattepligtige, så på den måde har alle parter fordele ved at anvende bruttolønsordningen.

Annonce

Leverancer eksploderet

- Vi var overraskede over, at revisionsselskaber eller andre i møbelbranchen ikke kendte til denne mulighed i skatteloven. Vi har derfor arbejdet hårdt på at levere møbler til hjemmearbejdspladser på private adresser, og leverancerne er eksploderet under coronakrisen, fortæller Torben Møller.

Med det nye setup fra Kontormøbler.dk kan medarbejdere bestille kontormøbler og få dem leveret direkte til privatadressen. Kontormøbler.dk sørger for service og vedligeholdelse.

- Vi har været i stand til at løfte opgaven, fordi vi producerer vores møbler på danske fabrikker og har hurtig levering i høj kvalitet og med bæredygtighed i fokus. Og vi skaber nye danske arbejdspladser, påpeger Torben Møller.

Kontormøbler.dk

  • Kontormøbler.dk er en landets største og hurtigst voksende webshops for kontormøbler og indretning. Virksomheden, der er en del af Dencon Center A/S, leverer kontormøbler fra primært danske og europæiske producenter.
  • Bruttofortjeneste 2019: 5,2 mio. kroner
  • Resultat 2019: 1,3 mio. kroner
  • Antal ansatte: 17
  • Forventet vækst 2021: Op mod 400 procent
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce