Annonce
forside

Julefrokost eller ej: Sådan tackler virksomheder årets store firmafest

En rundspørge til 12 virksomheder med hovedsæde i Jylland eller på Fyn foretaget af Erhverv+ viser en fifty-fifty fordeling på spørgsmålet, om medarbejderne får mulighed for at holde julefrokost eller ej. Seks selskaber har helt aflyst den traditionelle firmafest, mens fem svarer, at julefrokosten i år kun bliver i mindre grupper eller afdelinger. Endelig håber en enkelt virksomhed fortsat at kunne holde julefrokost som planlagt, og her er ingen plan B. Billedet her er fra et tidligere julefrokost-arrangement i Esbjerg. Foto: Jacob Schultz
Erhverv+ har spurgt 12 større virksomheder på Fyn og i Jylland om, hvad de gør med julefrokosten i 2020. Der er i de fleste tilfælde tale om selskaber med flere afdelinger rundt i landet.
Annonce

Spørgsmål: Hvordan holder I julefrokost i år?

Hvilke forholdsregler gør I jer i den forbindelse - eller hvad gør I i stedet?

Hvad er det gode alternativ til julefrokosten som socialt samlingspunkt for virksomhedens ansatte?

Annonce

FTZ AUTODELE & VÆRKTØJ A/S, ODENSE

Svar fra Sven Kristensen, administrerende direktør:

- Vi har i FTZ valgt ikke at afholde julefrokoster i år. Det sker på baggrund af myndighedernes seneste anbefalinger til virksomheder om at sikre, at sociale arrangementer ikke afholdes.

- Det er en ekstraordinær situation, vi står i og ved, at aflyse årets julefrokoster er målet at minimere smittespredning og beskytte vores medarbejdere. Igennem hele perioden med Covid-19 har vi fulgt myndighedernes anbefalinger, så vi kan passe på både medarbejdere og kunder - og det bliver vi ved med så længe, det er nødvendigt.

- Julefrokoster plejer for mange at være et festligt højdepunkt på året, men selvfølgelig kan vi ikke feste, når situationen er som den er - hvor der desuden er mange andre ting, vi heller ikke kan gøre, som vi plejer.

- Vi vil selvfølgelig bakke op om, at sociale arrangementer afholdes, når det igen er sundhedsmæssigt forsvarligt, men det er trods alt en beslutning, vi oplever, at medarbejdere i FTZ forstår og bakker op om, da det jo er et udtryk for samfundssind.

Annonce

ARLA FOODS A.M.B.A, VIBY J

Svar fra Åse Andersson, global pressechef, Arla Foods:

- På grund af Covid-19 har vi valgt i år at aflyse julefrokosten i Arla. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men det bliver heldigvis jul igen næste år, hvor vi håber at kunne genoptage den hyggelige og sjove tradition med fælles julefrokost.

- Da det ikke er sundhedsmæssigt forsvarligt at samles mange mennesker i øjeblikket, har vi valgt ikke at lave nogen alternativer til julefrokosten i år. Men som sagt, så bliver det jo jul igen næste år, så vi må i stedet se frem til festen til den tid.

- I denne tid er det svært at finde nogle alternativer, der kan erstatte en fælles julefrokost. Men vi fastholder den meget hyggelige tradition med, at der bliver spillet live julemusik på vores flygel hver fredag morgen i december. Så bliver det alligevel lidt jul.

Annonce

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

Svar fra Jens Peter Hegelund Jensen, kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Der er tradition for, at de administrative medarbejdere (”rådhuspersonale”) samles på tværs af de fem adresser, vi er placeret på, til én fælles julefrokost – de seneste år i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Dette er aflyst i år. Det er dog ok, at de enkelte ”huse” kan arrangere en julefrokost, hvis de synes. Skoler, institutioner med videre vurderer selv, om de vil holde julefrokost som de plejer.

- Retningslinjer om afstand, god håndhygiejne og så videre gælder selvfølgelig også her.

- Man må vurdere decentralt, om man fortsat ønsker en julefrokost. Det blander vi os ikke i. Hvis man hellere vil noget andet er det også ok.

Annonce

DANFOSS A/S, NORDBORG

Svar fra Mikkel Trane, Head of Group Media Relations, Danfoss A/S:

- På grund af corona-situationen holder vi ikke i år en stor samlet julefrokost. Som vi ellers plejer. I stedet har vi lagt op til, at de enkelte afdelinger og teams kan holde deres eget julearrangement, hvis det kan lade sig gøre inden for de rammer og anbefalinger, som myndighederne har beskrevet.

- Vi følger selvfølgelig myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, og det er klart, at der bliver kun afholdt arrangementer, hvis det er muligt i forhold til retningslinjerne.

- Som situationen ser ud på nuværende tidspunkt, hvor dans, buffet og fællessang frarådes, så peger årets julearrangementer mere i retning af en stille og rolig middag sammen med de kolleger, man er vant til at arbejde sammen med. Og selvfølgelig på en måde, så man overholder alle myndighedernes retningslinjer.

Annonce

VESTJYSK BANK A/S, LEMVIG

Svar fra Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør, Vestjysk Bank:

- Vi plejer at holde julefrokoster i de enkelte afdelinger, men vi har besluttet at aflyse i år. Det sker af respekt for myndighedernes anbefalinger om forebyggelse af coronasmitte.

- Der er ikke planlagt nogen egentlig erstatning for julefrokosten, men vi overvejer lige nu, hvordan vi kan påskønne medarbejdernes ekstraordinære indsats i den her tid, hvor mange må arbejde hjemme for at sikre, at vi kan betjene kunderne.

- Vi har skruet op for den interne kommunikation, for eksempel med et ugentligt nyhedsbrev fra direktionen, hvor vi er åbne om de udfordringer, som coronasituationen giver os både forretningsmæssigt og kollegialt. Vi har bedt alle ledere om at være særligt opmærksomme på medarbejdernes trivsel. Nogle er meget glade for at arbejde hjemme og få mere ro til at fordybe sig, mens andre lider under savnet af det sociale samvær. Alle er forskellige, og det stiller særlige udfordringer til lederne om at være opmærksomme.

Annonce

DANISH CROWN A/S, RANDERS

Svar fra Michael Ravn, kommunikations- og presseansvarlig hos Danish Crown Food:

- Både i Danish Crown Foods og Danish Crown har vi desværre set os nødsaget til at aflyse de årlige julefrokoster – simpelthen af hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

- De respektive personalforeninger laver forskellige, hyggelige jule-initiativer som for eksempel lodtrækning af ekstra julegaver.

- Men decideret julefrokost må vi desværre kigge langt efter i år – og det gælder både på hovedkontorerne og vores produktionssteder rundt omkring.

Annonce

LEGO A/S, BILLUND

Svar fra Benjamin Hjort, Global Press Officer, The LEGO Group:

- Vi holder ikke julefrokost i år.

- Julefrokost-budgettet anvendes blandt andet til en donation til Røde Kors til støtte til børn, der er påvirket af Covid19-situationen.

- En julefrokost er jo hverken det eneste eller vigtigste sociale samlingspunkt, hvis man ser over et helt år. Vi forsøger i det daglige altid at holde en god social kontakt mellem kolleger og mellem ledere og medarbejdere, såvel virtuelt som når vi er fysisk til stede i virksomheden. Det gør vi fortsat meget ud af i denne tid.

JYSK A/S, BRABRAND

Svar fra Rune Jungberg Pedersen, kommunikationschef hos Jysk:

- Normalt i  Jysk er det sådan, at vi ikke holder decideret julefrokost, men i stedet en Jysk-fest i slutningen af november i Odense Congress Center, hvor vi samler alle medarbejdere fra hele landet med deres partner til en stor fest. Det gør vi af åbenlyse årsager ikke i år.


I stedet for en kæmpefest, prøver vi os i år af med små fester for butikkerne og afdelingerne for at gøre det på en corona-sikker måde, men hvor folk stadig får en fest.

Rune Jungberg Pedersen, kommunikationschef, Jysk


- I stedet har vi givet hver butik og afdeling et særligt budget til at holde en fest for, som vi har lagt op til bliver 21. november, den samme dag som Jysk-festen skulle have været. For ved at holde det samme dag kan vi, ligesom det har været kutyme i årene før, lade alle butikker og afdelinger være lukket dagen efter. Derfor satser vi på den dato, men det er selvfølgelig klart, at selvom vi håber det kan lade sig gøre og derfor ikke har aflyst noget endnu, så er vi meget opmærksomme på, at også det måske heller ikke kan lade sig gøre.

- Så i stedet for en kæmpefest, prøver vi os i år af med små fester for butikkerne og afdelingerne for at gøre det på en corona-sikker måde, men hvor folk stadig får en fest. Og kan det ikke lade sig gøre, så kigger vi ind i, om vi kan gøre noget andet på et senere tidspunkt.

- Vi plejer at have flere store musiknavne med, så det er da træls, at det ikke kan lade sig gøre. Men med det in mente, så synes jeg da, at vi fra Jysk er gode til at gøre, hvad vi kan, så det stadigvæk bliver en god oplevelse for alle.

CARL HANSEN & SØN MØBELFABRIK A/S, GELSTED

Svar fra Hanne Jessen, HR Manager, Carl Hansen & Søn:

- Vi holder julefrokost, som vi plejer, hvis vi må til den tid. Julefrokosten er planlagt, og tilmeldingen er åben. Vi håber fortsat at kunne holde den i begyndelsen af december, og det vil efter planen være en julefrokost med 300 deltagere.

- Vi gør selvfølgelig, hvad vi kan for at holde afstand, og alle de nødvendige forholdsregler, der vil være.

- Der er ingen plan B, hvis det viser sig, at vi ikke kan holde julefrokost, for så sker det jo på grund af antallet, og det kan vi ikke ændre på. Så hos os bliver det fest eller ikke fest.

ECCO SKO A/S, BREDEBRO

Svar fra Lise-Lotte Perregaard Thorsen, HR Chef, Ecco Danmark:

- I Ecco følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har derfor aflyst årets julefrokost.

- Som mange andre oplever vi, at også gode og hyggelig arrangementer må aflyses på grund af Covid-19. Det er selvfølgelig ærgerligt, men trods alt en mindre pris at betale i den store sammenhæng. Vi har en pandemi, der skal under kontrol, og det vigtigste for os er vores medarbejderes sikkerhed.

- Jeg tror, at samtlige medarbejdere har forståelse for situationen. Vi vil i ledelsen holde øje med, hvordan situationen udvikler sig, men årets fælles julefrokost er aflyst.

BESTSELLER A/S, BRANDE

Svar fra Morten Norlyk, kommunikations- og presseansvarlig hos Bestseller:

- Vi afholder normalt en årlig personalefest i november for alle medarbejdere i Danmark. Det kan vi af gode grunde ikke afholde i år.

- Vores medarbejdere har i stedet mulighed for at afholde mindre sammenkomster i afdelingerne, så længe de foregår i overensstemmelser med de til en hver tid gældende myndighedskrav.

JYSK FYNSKE MEDIER P/S, VEJLE

Svar via en nyhedsmail til samtlige medarbejdere i mediekoncernen:

- Igen i år har vi valgt at give et økonomisk bidrag til dem, der deltager i afdelingens julefrokost, da vi synes, at det er vigtigt at værne om det sociale.

- I år vil tingene dog grundet corona være en smule anderledes, da det ikke er muligt at holde julefrokost på tværs af afdelinger, men skal afholdes i små grupper. Og det indskærpes fortsat, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer om håndhygiejne og så videre overholdes.

- Hvis en afdeling/team eller et område pludselig berøres direkte af corona, så vil en også planlagt julefrokost blive aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce