Annonce
Vestjylland

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Minkavlerne inviteres til en kongres i slutningen af august, hvor de kan få nye ideer til en fremtidig karriere.  Arkivfoto: Morten Stricker.
21. august inviterer SAGRO til en stor minkavlerkongres, hvor de ansatte i minkerhvervet kan hente viden og inspiration til en ny levevej.

Holstebro: Det er knap ni måneder siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) aflivede minkerhvervet i Danmark af frygt for farlige coronavarianter.

Mange af minkavlerne var hurtige til at finde nye job, så de ikke skulle sidde i en lænestol og tænke for meget over, hvad de nu skal finde på. Holstebro var den kommune i landet med flest minkavlere.

Den 21. august inviterer landbrugsorganisationen SAGRO til en stor kongres i Herning, hvor minkavlerne kan hente inspiration til den fremtidige jobkarriere. Det er Holstebro Kommune og en række nabokommuner, der er gået sammen med SAGRO og flere pelsdyravlerforeninger om arrangementet.

Annonce

- Det er rigtigt, at der er mange minkavlere, der hurtigt kom i job. Men vi vurderer, at der er et stort behov for at fortælle minkavlerne om, hvad de har af muligheder på længere sigt. I flere tilfælde er der tale om midlertidige job. Det er forskellige puljer, hvor det er muligt at hente støtte, siger arrangør og økonomirådgiver Michael Bach-Olesen fra SAGRO.

Overvindelse

Det er helt bevidst, at SAGRO er gået sammen med kommunerne om at at holde kongressen.

Michael Bach-Olesen er økonomirådgiver hos Sagro og har blandt andet ansvaret for rådgivningen af minkavlerne. Det er ham, der står bag arrangementet. Pressefoto

- Det er mange minkavlere, der har det svært med at opsøge det kommunale jobcenter. De har mistet troen på systemet efter det, de har været udsat for. Men det er vigtigt, at vi får fortalt, at jobcentret er en hjælp. Både når det gælder oplæring i et andet fag eller jagten på et nyt job, siger Michael Bach-Olesen, der har arbejdet intenst med minkområdet siden november.

Der vil være en stribe faglige indlæg, men der bliver også tid til inspirerende og sjove oplæg.


Det er rigtigt, at der er mange minkavlere, der hurtigt kom i job. Men vi vurderer, at der er et stort behov for at fortælle minkavlerne om, hvad de har af muligheder på længere sigt.

Michael Bach-Olesen, økonomirådgiver


En af oplægsholderne er den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, der vil fortælle om, hvordan man kommer bedst igennem kriser og fokuserer på fremtiden. 68-årige B.S. Christiansen arbejder i dag med flere sportsfolk, hvor han støtter dem mentalt. Den mest prominente er badmintonstjernen Viktor Axelsen, der netop nu kæmper om OL-guld.

Der bliver også noget at grine ad, når skuespiller og medforfatter til TV-serien "Minkavlerne", Jonas Mogensen, vil underholde.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce