Annonce
Sydjylland

Ja tak-kurve blev en frugtbar succes

Lars Lodahl med en frugt- og grønt-kurv tilpasset kundens behov. Foto: Carsten B. Grubach
Byens Grønttorv har reddet en del af omsætningen med salg til private.
Annonce

ERRITSØ: I årevis har Byens Grønttorv levet godt af at levere frisk frugt og grønt til erhvervskunder i Trekantområdet - lige fra det lille kontor, der har en frugtordning for de få ansatte, til Sygehus Lillebælt, der er storaftager af frugt og grønt til patienter og personale.

Det satte corona-krisen en brat stopper for midt i marts.

- I løbet af en uge halverede vi omsætningen. Så var det, at konen over aftensmaden foreslog, at vi skulle lave et ja tak-tilbud på Facebook. Og så fandt vi ud af hvor meget, vi havde tilbage, og sammensatte kasser til 300 kroner for at sælge dem til private.

- Vi tog et foto og lagde det på Facebook. I den første uge solgte vi 70-80 kasser, men vi kom op på hele 300 kasser om ugen. Det var helt vildt, vi var oppe på 1000 følgere på Facebook, og heldigvis kunne vi få varer hele tiden, fortæller Lars Lodahl, der ejer Byens Grønttorv ApS sammen med Johnny Andreasen, mens han spiser vindruer hentet frisk fra lageret i virksomheden på Brovadvej i Erritsø.

Annonce

Salget fortsætter

- Vi tabte 30 procent i omsætning, da det hele var lukket ned, men er nu næsten på fuldt blus igen. Og vi fortsætter med at sælge ja tak-kurve til private, fordi der er så mange, der gerne vil have dem. Vi er syv ansatte, og de har som timelønnede været fleksible under krisen, så de har været nede i tid, forklarer Lars Lodahl og fortsætter:

- Vi får frugt og grønt fra Holland – om sommeren er det dog mest fra Danmark og fra producenter tæt på. Det er for eksempel æbler fra Roerslev og kål fra Gamborg. Vi har lange arbejdsdage og står tidligt op. Mandag og fredag er de vildeste dage. Her møder vi klokken tre, for klokken fire skal en af vores tre biler være læsset og klar til at køre.

- Vi kører i hele området – til Horsens, Odense og Brørup og selvfølgelig også til de nærmeste byer, siger Lars Lodahl, som sammen med sin partner opgav den fysiske grøntforretning i 2011 og begyndte på engrossalg online.


Mandag og fredag er de vildeste dage. Her møder vi klokken tre, for klokken fire skal en af vores tre biler være læsset og klar til at køre.

Lars Lodahl, Byens Grønttorv


- Efter finanskrisen var der ingen, der handlede i grøntforretninger længere, så der skulle ske noget nyt. Vi har fået en del storkøkkener blandt vores kunder, men vi mistede desværre Fredericia Kommune som kunder under udbuddet i marts, men så må vi bare finde nogle andre.

- Vi er meget fleksible og leverer også kasser til 100 kroner plus moms til små kontorer. Folk bestemmer selv, hvordan de vil have kassen sat sammen, nogle vil måske have 15 bananer eller pærer, andre spiser ikke blommer, lyder det fra Lars Lodahl.

Stort udvalg af krydderier

Byens Grønttorvs webshop sælger frugt, grønt, krydderier, tørfrugt, olivenolie, nødder m.m.

Der leveres blandt andre til storkøkkener, kantiner, børnehaver, skoler, forsamlingshuse, hoteller og restauranter.

Virksomheden i Erritsø er kendt for sit store udvalg inden for krydderier, tørfrugt, nødder, slik uden tilsætnings- og farvestoffer, varer uden tilsat sukker, glutenfrie produkter samt specialiteter fra og til det internationale køkken.

Læs mere på www.byens-groenttorv.dk

Lars Lodahl, der har titlen om direktør, står for det opsøgende salg. Han er oppe mod større konkurrenter, cateringfirmaer og supermarkedskæder, der har deres egne indkøbsforeninger, men Byens Grønttorv ApS klarer sig i et marked, hvor mange munde skal mættes med frugt og grønt.

Og den købmandsudannede direktør lægger over en frisk vindrue til halsen ikke skjul på, at det ville gavne indkøbssiden, hvis man kunne slå sig sammen med nogen, så man kunne blive lidt større.

Ja tak-kurvene er kommet for at blive i Byens Grønttorv. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce