Annonce
Fyn

IværksætterOdense-prisen: Iværksættere hædret for at trække børnefamilier ud i naturen

Odense-rådmand Christoffer Lilleholt overrakte præmiecheck, vinderstatuette og blomster, da Dennis Teilmann Maigaard fra virksomheden Naturventyr blev hyldet som vinder af IværksætterOdense-prisen 2020. Foto Birgitte Carol Heiberg
Juryen bag IværksætterOdense-prisen lagde vægt på, at appen Natureventyr får børnene til at løfte blikket fra skærmen og i stedet bruge fantasien ude i naturen. Derfor kunne direktør Dennis Teilmann Maigaard glæde sig over både hæderen og en præmiecheck på 40.000 kroner.

Odense: Det summede af virkelyst, store ambitioner og en ubændig lyst til at forvandle gode idéer til bæredygtige, internationale virksomheder, da overrækkelsen af IværksætterOdense-prisen var med til at skyde den nationale iværksætteruge i gang.

Fem finalister pitchede foran en jury på 18 personer fra en række af Odenses toneangivende virksomheder, og efter tre timers fremlæggelser og en stor mængde nysgerrige spørgsmål om alt fra forretningsplaner til skaleringsmuligheder og ikke mindst sundhed og bæredygtighed, kunne Dennis Teilmann Maigaard, direktør for appen Natureventyr, stolt - og også en smule overrasket - modtage førstepræmien på 40.000 kroner. Penge, der i den grad er brug for i bestræbelserne på at videreudvikle virksomheden, som fem børnefamilier står bag.

De har skrevet alle de 90 eventyr, som appen indtil videre indeholder, og som ligger spredt ud over det meste af landet. Eventyr, der alle tager udgangspunkt i naturen og forvandler store sten, bjælker, bakker og hytter til delelementer i de fortællinger, der skal gøre det lettere for børnefamilier at trække selv små ben rundt i naturen.

- Målet er, at Odense igen bliver hovedleverandør af fantastiske eventyr til børn over hele verden, forklarede direktør Dennis Teilmann Maigaard.

Ramasjang i naturen

Juryen lagde især vægt på, at appen får børn og voksne ud i naturen og skal få de mindste til at løfte blikket fra den ellers så dragende skærm. Derfor er appen lavet i et kedeligt design, forklarede Dennis Teilmann Maigaard, under sit pitch.

- Vi vil gerne være et Ramasjang-univers for naturoplevelser, men det skal ikke være appen, men naturen, der er i fokus.


Nu kan en skovtur blive et eventyr. Kedelige sten bliver pludselig til dragetænder, og drabelige væsener kan gemme sig inde bag træerne.

Mogens Kruse, redaktionschef på Erhverv+, om juryens begejstring for Natureventyr


Det vægtede højt hos juryen, hvor flere medlemmer pointerede det vigtige i at få børnene til at kigge op og bruge deres fantasi.

- Vi har brug for at komme ud og røre os. Vi har brug for at komme væk fra skærmen. Det kan være svært at lokke børnene ud, men denne iværksætter gør det langt nemmere for forældrene at lokke børnene ud. Nu kan en skovtur blive et eventyr. Kedelige sten bliver pludselig til dragetænder, og drabelige væsener kan gemme sig inde bag træerne, lød det i juryens motivation, da redaktionschef på Avisen Danmark og Erhverv+, Mogens Kruse, afslørede, hvem der skulle have præmiechecken på 40.000 kroner.

De penge skal nu gå til at videreudvikle virksomheden, der har brug for flere ressourcer til både at skrive eventyr men også i forhold til at tage dialogen med de kommuner, som i første omgang er en vigtig del af forretningsmodellen.

Eventyrene er nemlig gratis for brugerne i de kommuner, som Natureventyr har en aftale med. Ellers koster de 25 kroner at låse op. Ejerkredsen satser dog også på at lave samarbejder med for eksempel børneresorts og andre typer af attraktioner, og så vil de gerne ind som et stærkt redskab for lærere i landets folkeskoler.

På sigt vil de også satse på at skalere konceptet op, så familier i andre lande kan bruge fantasien som den bedste kur mod trætte børneben.

Annonce

Fokus på bæredygtighed

I juryen hæftede advokat Louise Uglebjerg Hansen fra Kielberg Advokater sig især ved, at alle fem finalister har arbejdet med bæredygtighed i et eller andet omfang.

- Flere har gjort noget ud af, at den fynske tilknytning er meget vigtig, og det er tydeligt at se, at verdensmålene spiller ind hos alle virksomhederne. Så der er meget stort fokus på bæredygtighed og det at bringe noget naturligt ind i samfundet, siger hun.

Andenpladsen i konkurrencen gik til By Hansens, som laver hverdagskonfekture med kikærtemasse og sørgede for smagsprøver til juryen.

- Os, der er opfostret på marcipan, dextrose og skumfiduser, kan godt være lidt skeptiske over for snolder med kikærtefyld. Men det smager jo godt, sagde Mogens Kruse i sin motivation for at hædre de to gange Hansen med fornavnene Martin og Benjamin.

Tredjepladsen gik til Nathalie Gaia Dahl fra Von Linné Studio, der laver plantetryk på kasserede tekstiler og i høj grad taler ind i topaktuelle begreber som upcycling og bæredygtighed.

- Der er enighed om, at det er godt at sige det med blomster. Rigtigt godt er det, når man kan kombinere en blomsterhilsen fra en odenseansk grøftekant med noget lækkert tekstil, lød det i jury-bedømmelsen.

Juryen valgte dermed at se bort fra Kobots og Peter Hartvigsens stemmestyrede robot til byggebranchen. En virksomhed, der ganske vist er ny, men omvendt skilte sig ud i finalefeltet ved allerede at være kommet rigtigt godt i gang med stærke investorer i ryggen og en omsætning på fem millioner kroner i år trods store corona-udfordringer på salgssiden på grund af en stribe aflyste messer, som virksomheden ellers havde satset på i samarbejde med byggekæden Stark.

I stedet kunne Peter Hartvigsen gå hjem med publikumsprisen på 5000 kroner, der blev uddelt gennem en digital afstemning undervejs i Dansk Iværksætter Forenings live-sending fra åbningen af iværksætterugen, som IværksætterOdense-prisen var med til at skyde i gang.

Om IværksætterOdense-prisen

  • IværksætterOdense-prisen er resultatet af et samarbejde mellem Odense Iværksætterservice (Odense Kommune), en bred vifte af virksomheder i Odense samt Erhverv+ og Ugeavisen Odense og gives hvert år til en ny, perspektivrig iværksætter med ild i øjnene og en god idé.
  • Præmiesummen var i år på 65.000 kroner, som blev fordelt med 40.000 kroner til vinderen, Natureventyr, 15.000 kroner til nummer to, By Hansens, og 10.000 kroner til tredjepladsen, som gik til Von Linné Studio.
  • Derudover blev der uddelt en publikumspris på 5.000 kroner gennem en afstemning på Dansk Iværksætter Forenings live-sending af åbningen på iværksætterugen. Den gik til Peter Hartvigsen og Kobots, mens E-baren ikke vandt nogen pris i denne omgang. De kan dog glæde sig over for nylig at være blevet kåret som Årets Spire i Best of Odense.
Dennis Teilmann Maigaard og Natureventyrs ambition om at fjerne børnenes fokus fra skærmen og i stedet understøtte deres fantasi og glæde ved naturen overbeviste juryen om, at det var ham og de øvrige børnefamilier i ejerkredsen, der skulle løbe med hæderen som IværksætterOdense-vinder 2020. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce