Annonce
Østjylland

Iværksætter har succes med pandebånd til børn med høretab

Rikke Amdisen står bag iværksættervirksomheden Ciha, som hjælper børn med høretab. På to år er første produkt på markedet i både Europa og USA. Foto: Jens Thaysen
Iværksættervirksomheden Ciha hjælper børn med høretab. Selv søger Ciha gerne hjælp hos Erhvervshus Midtjylland, som har skubbet til de internationale ambitioner. På to år er første produkt på markedet i både Europa og USA.

RANDERS: Rikke Amdisen etablerede i 2017 Ciha for at forvandle sine erfaringer med stimulering af hendes egne børn til en forretning.

Til trods for at døtrene er født døve, var de begge i en alder af to et halvt år mere sprogligt udviklet og talte bedre end gennemsnittet på grund af ekstra sprog-fokus. Det vil hun inspirere til at give andre børn.

- Mange børn er bagefter sprogligt, når de starter i skole. Derfor sælger vores webshop hjælpemidler og legetøj, der kan inspirere forældre til at stimulere deres børns sprog, siger iværksætter Rikke Amdisen.

Hendes mand Jens Amdisen driver i forvejen virksomheden Fabrika, og derfor anbefalerede han at kontakte Erhvervshus Midtjylland for at få vejledning og input til at udvikle virksomheden. Og det er i høj grad lykkedes.

Ciha har blandt andet fået hjælp til at udvikle et pandebånd, som sørger for at holde børns høreapparat fast, når de tumler rundt, mens de leger.

- Vores pandebånd bliver solgt som tilbehør af høreapparatproducenten Cochlear. Først blev det lanceret i Europa, og vi ville gerne ind på det amerikanske marked også. Men vi var i tvivl om hvilken godkendelse, der var nødvendig, fortæller Rikke Amdisen.

Virksomhedskonsulenten i Erhvervshus Midtjylland blev kontaktet igen. For holdningen i Ciha er, at det bedre betaler sig at købe rådgivning i stedet for at bruge tyve timer på selv at finde en løsning, som måske ikke er optimal.

- Specialist-rådgivning er dyr, men mulig, når erhvervshuset medfinansierer. De har blandt andet sammen med os investeret i en digital strategi samt automatisering af vores ordrer, så vi ikke skal bruge så meget tid på at pakke produkter til forsendelse, siger Rikke Amdisen.

Når ordrerne pakkes af en ekstern leverandør, kan hun i stedet bruge tid på at skrive nyhedsbreve og blogindlæg, som giver værdi for kunderne.

For det var netop at inspirere andre, hun gerne ville med Ciha.

Annonce

Om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland er sat i verden for at hjælpe iværksættere og virksomheder med at få sat struktur på deres muligheder og fremtid.

Erhvervshus Midtjylland er et af landets seks erhvervshuse, som yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Erhvervshus Midtjylland er sat i verden og finansieret af de midtjyske kommuner. Derfor er vores vejledning gratis. Begrundelsen er den økonomiske og beskæftigelsesmæssige gevinst, der ligger i at understøtte små og mellemstore virksomheders muligheder for at tage rigtige valg baseret på uvildig vejledning.

Besøg www.erhvervshusmidtjylland.dk for mere information.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce