Annonce
Erhverv

Iværksætter har ligget vandret efter en tur i Løvens Hule: - Det har været nogle hårde uger

De to løver – Jesper Buch (tv) og Christian Arnstedt (th) - valgte hver at investere 25.000 kroner i Dibb Design, da virksomheden var med i DR-programmet Løvens Hule for snart tre uger siden, og de ejer nu tilsammen 25 procent af Dibb Design, der er stiftet af Roald Dibbern (midten). Privatfoto
Studiet har været på pause de seneste tre uger, efter Roald Dibbern var på tv. - Sådan er det, når du er iværksætter. Så giver du den gas, når der er behov for det, siger Roald Dibbern.

Kolding: Det har givet nogle lange arbejdsdage for Roald Dibbern, efter han for lidt mere end tre uger siden deltog i DR-programmet Løvens Hule.

To af "løverne" - Jesper Buch og Christian Arnstedt - valgte hver at investere 25.000 kroner i smykkevirksomheden og ejer nu tilsammen 25 procent af virksomheden, som de har ambitioner om kan løftes fra en hobbyvirksomhed til en "rigtig" virksomhed.

- Jeg kan godt mærke, at jeg nu har brug for et lille pusterum. Men det er også helt nyt for mig, så det skal jeg også lige lære, siger Roald Dibbern, 21 år, der selv ordner alt i Dibb Design, der sælger træsmykker skåret på en laserskærer.

Annonce

Han læser fortsat HA på Syddansk Universitet i Kolding på linjen innovation og entreprenørskneab. Men de sidste tre uger har fokus været på at sende bestillinger, et nyt bogføringssystem og besvare på kundernes spørgsmål.


Inden jeg var med i Løvens Hule, var mit fokus på udvikling og de interne ting. Efter Løvens Hulens vidste vi godt, at nu skulle fokus drejes over på salg.

Roald Dibbern, stifter af Dibb Design


- Jeg har kun læst en lille smule. Men ellers har jeg brugt tiden på virksomheden. Det har været nogle hårde uger, hvor jeg er stået op klokken 07.00 og gået i seng klokken 23.00, og der har ikke været andet på programmet end virksomheden. Sådan er det, når du er iværksætter. Så giver du den gas, når der er behov for det, siger Roald Dibbern og fortsætter:

- Jeg har holdt en lidt lang vinterferie fra studierne, hvis man kan sige det sådan. Sådan er det, når jeg er alene i virksomheden, siger Roald Dibbern.

Fokus på salg

Antallet af følgere på Instagram er vokset fra 1.300 til 5.000, og der er kommet gang i salget, efter programmet, der blev optaget i august, rullede over skærmen.

- Inden jeg var med i Løvens Hule, var mit fokus på udvikling og de interne ting. Efter Løvens Hulens vidste vi godt, at nu skulle fokus drejes over på salg. Og det megafedt at se, at folk er tilfredse med produkterne, siger Roald Dibbern.

Smykkerne bliver solgt online, og derudover har ”løverne” hjulpet med at lave en aftale med Vibholm Guld og Sølv om at sælge smykkerne i deres butikker.

- Vi håber, at der snart bliver lukket mere op for butikkerne. Vi kan mærke, at der er mange kunder, der gerne vil mærke smykkerne, inden de køber. Så det ser vi frem til. Salget er gået godt og som forventet. Vi er godt tilfredse, siger Roald Dibbern.

- Der er det fedt, at jeg har min egen laserskærer. Jeg kan superhurtigt lave noget nyt. Jeg skal ikke vente på, at tingene kommer hjem fra Kina, siger Roald Dibbern. Arkivfoto: Søren Gylling

De foreløbige er erfaringer viser, at man rammer det modne segment, og nu vil han bruge noget af tiden på at udvikle designs til den yngre gruppe.

- Der er det fedt, at jeg har min egen laserskærer. Jeg kan superhurtigt lave noget nyt. Jeg skal ikke vente på, at tingene kommer hjem fra Kina. Jeg går ud i garagen, og næste dag kan jeg se, om det sælger. Men vi vil gerne ramme de yngre, og i næste uge kommer vi også ud med halskæder, siger Roald Dibbern.

Dibb Design

Dibb Design producerer smykker skåret i genbrugstræ med en laserskærer. Virksomheden blev stiftet i februar 2020 af Roald Dibbern. Ideen til Dibb Design opstod, da Roald Dibbern ville give en personlig julegave til sin kæreste i 2018. Flere spurgte efterfølgende, hvor man kunne købe dem. Roald Dibbern designede selv en kollektion og oprettede en webshop.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Erhverv For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Annonce