Annonce
REKRUTTERING

IT-branchen har kniven for struben: Vil have fat på flere kvindelige talenter

Tech-virksomhederne mangler i høj grad arbejdskraft, og derfor er det naturligt at forsøge at tiltrække flere kvinder til branchen. Det forsøger Technology Denmark og direktør Mette Beck-Nielsen blandt andet ved at skabe kvindelige rollemodeller gennem IT-landsholdet. Foto: Technology Denmark/Peter Nørby
Den digitale transformation i kølvandet på coronakrisen har kun øget efterspørgslen på it-medarbejdere. Branchen har derfor hårdt brug for at lokke flere kvinder til, og det skal Technology Denmarks IT-landshold af kvindelige forbilleder i it-branchen være med til.

Odense: Fremtiden er defineret af teknologi, og den skal flere kvinder være med til at forme og udvikle.

Det er i hvert fald ambitionen fra Technology Denmark, der er en nonprofit-organisation med sekretariat i Odense.

- Vores medlemmer, tech-virksomhederne, mangler kvalificeret arbejdskraft big time. Det er allerede et kæmpe problem og har været det i en del år. Samtidig har covid-19 presset på den digitale transformation, så det er ikke kun it-virksomheder, der står med problemstillingen. Det er alle virksomheder, der er i gang med den digitale transformation.

Annonce

- Hvis blot én procent af de danske virksomheder skal bruge medarbejdere med digitale kompetencer, vil det i grove tal kræve 30.000 flere it-medarbejdere. Vi uddanner knap 4000 om året, så der er et kæmpe gab, understreger Mette Beck-Nielsen, der er direktør i Technology Denmark.

Derfor etablerede organisationen allerede i 2018 IT-landsholdet med en gruppe af kvindelige it-studerende og mentorer, der sammen skulle ud til en række store events for at åbne især piger og unge kvinders øjne for mulighederne inden for tech-branchen. På grund af coronakrisen har projektet imidlertid først for alvor fået vind i sejlene efter en genstart af projektet i 2021.

Det ligger lige til højrebenet, at flere kvinder skal tappe ind i den her karrieremulighed, for der er ikke noget i mænd og kvinders dna, der gør den ene mere disponeret end den anden for at søge den her retning. Der er nogle kulturelle barrierer på spil, og dem kan man forsøge at bryde med.

Mette Beck-Nielsen, direktør i Technology Denmark

Når man kigger på landets it-uddannelser, er omkring 70 procent af de studerende mænd, men i gymnasiet er interessen for de naturvidenskabelige fag nærmest ligelig. Der ryger altså nogle piger fra i overgangen fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse og igen, når de færdige kandidater skal ud at søge job. Ifølge Mette Beck-Nielsens vurdering er det blot omkring 20 procent af virksomhedernes it-specialister, der er kvinder, og det giver flere udfordringer.

IT-landsholdet

  • Består af 14 kvinder fra de videregående STEM-uddannelser, der skal fungere som rollemodeller og vise andre kvinder vejen ind i it-branchen.
  • Kvinderne kommer fra det meste af landet og mødes til fire nationale begivenheder, der skal vise løsninger til at skabe en bæredygtig fremtid, og hvad man kan med teknologi.
  • Den næste event bliver 25. marts 2022 i Odense, hvor Universal Robots er vært, og emnet er robotteknologi.
  • IT-landsholdet er skabt på initiativ fra Technology Denmark og i samarbejde med Teknologipagten, virksomheder, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner fra hele landet.

Dels er det et demokratisk problem, at kvinder ikke er med til at udvikle den teknologi, som vi alle bliver mere og mere afhængige af. Dels risikerer virksomheder at gå glip af et forretningsmæssigt potentiale, hvis de ikke får flere kvinder med ombord.

- Det ligger lige til højrebenet, at flere kvinder skal tappe ind i den her karrieremulighed, for der er ikke noget i mænd og kvinders dna, der gør den ene mere disponeret end den anden for at søge den her retning. Der er nogle kulturelle barrierer på spil, og dem kan man forsøge at bryde med, siger Mette Beck-Nielsen.

Flere kvinder er ikke nok

Technology Denmarks bud har været at udpege 14 kvinder fra STEM-uddannelserne til IT-landsholdet. De skal inspirere andre - først og fremmest studerende på landets ungdomsuddannelser - til at gå samme vej. På længere sigt skal initiativet munde ud i et højere optag af kvinder på landets it-uddannelser.

- Pigerne rejser rundt i landet, hvor vi samler hele klasser og forsøger at afmystificere, hvad tech er, for det er stadig behæftet med mange fordomme. Det er en misforståelse, hvis man tror, at man skal være født med en computer under armen og have nørdet i den verden, siden man var lille for at kunne være med. Det er en vigtig opgave at komme ud og fortælle pigerne, at der er plads til dem, og at tech lige så meget handler om kreative processer som om at kode, siger Mette Beck-Nielsen.

Hun understreger, at diversitet på alle parametre er vigtigt for at kunne udvikle så mangfoldige produkter som muligt, og at det udelukkende kræver interesse og nysgerrighed for faget at kunne gå i den retning.

Når Technology Denmark fokuserer på kvinderne, handler det om at gå efter den halvdel af arbejdsstyrken, som it-branchen har dårligst fat i. Det er dog ikke nok. Der er også brug for flere mænd.

- Vi kan heller ikke undgå at skulle importere arbejdskraft udefra. Det er også en måde at løse det på. Teknologi er kommet for at blive, og der ligger et gigantisk vækstpotentiale i it-branchen, understreger Mette Beck-Nielsen.

Hun oplever, at Technology Denmarks initiativ med IT-landsholdet har skabt mange positive sneboldeffekter rundt omkring i landet, men der skal mere til.

- Det nytter ikke at lave et ordentligt brag og så gå i flyverskjul igen. Det et et langt sejt træk, og vi skal endnu mere ud over rampen, understreger hun.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Erhverv For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Annonce